14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeFinalizarea proiectului “Inovarea procesului de simulare computerizata a reperelor subansamblelor si ansamblelor prin transfer tehnologic”

Finalizarea proiectului “Inovarea procesului de simulare computerizata a reperelor subansamblelor si ansamblelor prin transfer tehnologic”

Beneficiarul proiectului: Parteneriatul intre CAELYNX EUROPE SRL si IPA SA Bucuresti, condus si reprezentat de CAELYNX EUROPE SRL anunta finalizarea activitatilor proiectului “ Inovarea procesului de simulare computerizata a reperelor, subansamblelor si ansamblelor prin transfer tehnologic“  Cod SMIS: 125978

Obiectivul general al proiectului este Cresterea gradului de inovare în cadrul CAELYNX EUROPE SRL prin susinerea de catre un ITT si transfer tehnologic în domeniul de specializare inteligenta Inginerie industriala.

Investitiile care s-au realizat în cadrul proiectului au avut ca scop cresterea competitivitatii economice a CAELYNX EUROPE SRL, prin intermediul transferului tehnologic realizat de catre un ITT.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Cresterea rezultatului exercitiului financiar pe seama cresterii volumului de activitate cu minim 7%, la finalul celui de-al doilea

exercitiu financiar complet, dupa implementarea investitiei

2. Cresterea numarului mediu de salariati cu 3 ca urmare a realizarii investitiei si mentinerea acestei cresteri pe întreaga perioada

de monitorizare a proiectului (3 ani dupa dupa implementarea investitiei)

3. Inovarea/imbunatatirea procesului tehnologic cu un sistem HPC necesar pentru introducerea rezultatelor cercetarii în ciclul productiv.

Rezultatele proiectului:

Studiu privind inovarea procesului de simulare computerizata a reperelor, subansamblelor si ansamblelor prin transfer tehnologic cu Prototip pentru solutia inovativa care se doreste a se implementa prin proiect.

Cererea de finantare cu anexe – 1 cerere de finantare

Acord de parteneriat cu un ITT – 1 Acord semnat

Transfer tehnologic: Cerere de tehnologie – 1 Cerere de tehnologie, Vizita la fata locului – Audit tehnologic (aplicare chestionar pentru stabilirea capacitatii de inovare), Oferta de tehnologie.

Manual pentru procesul inovativ.

Un sistem HPC achizitionat pentru introducerea rezultatelor cercetarii in activitatea firmei.

Scaun reglabil pe inaltime, cu roti si masa de lucru reglabila pe inaltime care pot fi folosite de persoane cu dizabilitati.

Documentatie de aplicare a procesului inovativ.

Raport de testare /experimentare.

Documentatie de aplicare a procesului inovativ, revizuita.

Produse si servicii noi/ semnificativ îmbunatatite ca urmare a aplicarii procesului inovativ.

Cereri de plata si de rambursare; Rapoarte de progres; Notificari.

Informare si publicitate: Anunt început proiect – 1 anunt, Panou temporar – 1buc, Placa permanenta – 1 buc, Autocolante – 18 buc, Anunt sfarsit proiect – 1 buc.

Impactul proiectului: Ca urmare a implementarii proiectului, firma si-a dezvoltatat capacitatea de inovare au fost create premisele dezvoltarii de noi servicii adaptate cerintelor din piata de profil, care vor atrage noi clienti si vor satisface exigentele acestora. Aplicarea rezultatelor cercetarii cu sprijinul entitatii de transfer tehnologic a condus la inovarea procesului tehnologic, furnizarea unor solutii tehnice si tehnologice ce pot fi utilizate timp îndelungat la nivelul firmei, si care din punct de vedere tehnic, au o viabilitate tehnica superioara multor solutii existente pe piata. De asemenea, implementarea proiectului a condus la realizarea unei asocieri cu un partener extern din Irlanda privind valorificarea avantajelor de localizare în strainatate, firma dezvoltandu-si capacitatile comerciale si de productie pe pietele locale si straine si adaptandu-si strategia si modul de operare in functie de specificul acestor piete.

Valoarea totala a proiectului: 968,470.27 lei  

Finantarea nerambursabila: 730,120.10 lei, din care FEDR – 620.602,09 lei si 109.518,01 lei din bugetul national.

Data începerii si finalizării proiectului: 01.06.2018 – 31.12.2021.

Codul MySMIS: 125978

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS