11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDezvoltatorii Promenada Mall Craiova anunţă începerea lucrărilor în decembrie

Dezvoltatorii Promenada Mall Craiova anunţă începerea lucrărilor în decembrie

Marius Barbu, de la NEPI-Rockcastle, dezvoltatorul care va aduce în Craiova primul mall construit de la zero, spune că până la finalul anului se va demara marea investiţie de la Craiova. Acesta crede că noul centru comercial va fi primit foarte bine de către locuitori şi va aduce oraşul în prima linie a investiţiilor în retail, după o perioadă în care Craiova a rămas în urma altor municipii.

„În Craiova există de multă vreme un singur centru comercial, însă la mărimea oraşului pot funcţiona fără probleme două. Dacă ne uităm la oraşe similare din Vest, sunt chiar şi trei sau patru centre comerciale. În altă ordine de idei, în centre regionale precum Craiova există o apetenţă mai mare a clienţilor spre astfel de malluri“, a spus Marius Barbu.

Investiţie estimată la 110 milioane de euro

Fondul de investiţii NEPI Rockcastle a achiziţionat în 2019 un teren de aproximativ 200.000 mp în Craiova, pe Calea Severinului. Promenada Craiova este o investiţie importantă pe piaţa de retail, estimată la 110 milioane de euro.

Noul mall Promenada Craiova va avea o suprafaţă de 70.000 mp închiriabili, cu o capacitate de peste 150 de magazine de îmbrăcăminte, încălțăminte, înfrumusețare, sport, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copii, servicii, restaurante și cafenele. Dezvoltatorii anunţă că vor exista şi 2050 de locuri de parcare. Proiectul de retail va găzdui printre ancorele principale un hipermarket, un cinema şi un magazin de bricolaj Dedeman. Investiţia va transforma Craiova într-un nou pol regional pentru shopping.

Plasat strategic, accesibil din orice zonă

Promenada Mall Craiova este plasat la 10 minute distanţă de centrul oraşului, cu maşina, şi este conectat la toate zonele importante din oraş şi prin liniile de transport în comun (două linii de autobuz şi trei linii de tramvai cu staţii în imediata proximitate a viitorului centru comercial).

În plus, Promenada are un plus de vizibilitate şi accesibilitate prin accesul direct de la drumul naţional care leagă Craiova de oraşe precum Bucureşti, Târgu Jiu sau Drobeta Turnu Severin.
Astfel, centrul comercial are toate şansele să devină un centru de gravitaţie pentru Severinului – Craioviţa, zona cu cea mai densă populaţie din oraş.

Promenada Mall impulsionează şi dezvoltarea infrastructurii locale

Odată cu investiţia în centrul comercial, care va fi construit de la zero, la cele mai înalte standarde, NEPI Rockcastle şi-a asumat şi construirea unui bulevard care va contribui la dezvoltarea zonei, la creşterea accesibilităţii urbane şi la fluidizarea traficului. Drumul va lega Calea Severinului de strada Brestei, respectiv bulevardul Râului.

Astfel, Craiova se va bucura, în curând, de o nouă arteră de circulaţie de categoria a doua, cu câte 2 benzi pe sens, spaţiu median, trotuare, piste de biciclete şi spatii verzi.
Noul mall Promenada Craiova promite să aducă în Craiova o nouă experienţă de shopping şi entertainment.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS