13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCe șanse are Universitatea Craiova în derby-ul cu FCSB

Ce șanse are Universitatea Craiova în derby-ul cu FCSB

Venită după două înfrângeri la rând în Liga 1, Universitatea Craiova va avea un nou meci dificil, contra FCSB, duminică de la ora 20:30.

Pe stadionul Ion Oblemenco, echipa pregătită de Laurențiu Reghecampf încearcă să dea uitării înfrângerile din deplasările cu Farul Constanța și FC Argeș.

Adversară îi va fi FCSB, una dintre adversarele tradiționale din ultimii ani pentru pozițiile fruntașe. Aflată la 14 puncte în spatele primului loc, ocupat de CFR Cluj, Universitatea Craiova e obligată să câștige pentru a nu pierde și mai mult teren, în condițiile în care ardelenii întâlnesc în această etapă Academica Clinceni. FCSB este în schimb pe locul doi, cu șase puncte peste Universitatea Craiova. În aceste condiții, un eșec ar cântări dublu, mai ales că oltenii s-ar îndepărta și de poziția secundă.

Conform cotelor la pariuri sportive, se anunță un meci echilibrat, dar Universitatea Craiova este considerată favorită. Astfel, victoria oltenilor are cota 2.10, egalul are 3.30, iar succesul celor de la FCSB are 3.40. Cel mai probabil scor este 1-0 pentru Craiova (cota 6.00), urmat de 1-1 (cota 6.50) și 0-0 (cota 8.25).

Se întâlnesc cele mai ofensive echipe din Liga 1

Confruntarea de duminică va pune față în față și cele mai ofensive echipe din Liga 1. Oltenii stau cel mai bine la acest capitol, cu 30 de goluri marcate în primele 16 runde, în timp ce FCSB are o reușită mai puțin.

Cel mai bun marcator al Universității Craiova este Andrei Ivan, care a punctat de 7 ori în 11 partide. El este urmat de Jovan Markovic, cu 6 reușite în 15 partide.

De partea cealaltă, marcatorul numărul 1 de la FCSB este Florin Tănase, cu 5 reușite în 12 partide. El este urmat de Ianis Stoica, Claudiu Keșeru și Octavian Popescu, toți cu câte 4 goluri.

În schimb, când vine vorba de apărare, cele două echipe nu mai stau la fel de bine. Universitatea Craiova a încasat 16 goluri, adică în medie unul în fiecare meci, dar și de două ori mai multe decât liderul CFR Cluj. Nici FCSB nu duce prea bine, cu 13 goluri încasate în acest sezon.

E și meciul vechilor cunoștințe

5 jucători din lotul actual al Universității Craiova au evoluat în trecut pentru FCSB. Este vorba despre Paul Papp, Mihai Bălașa, Valerică Găman, Ionuț Vînă și Alexandru Crețu. De altfel, ultimii doi au venit recent la Universitatea Craiova după ce s-au despărțit de FCSB.

FCSB are și ea patru jucători trecuți pe la Universitatea Craiova: portarii Cătălin Straton și Andrei Vlad, dar și jucătorii de câmp Ivan Mamut și Andrei Burlacu.

De asemenea, Laurențiu Reghecampf a fost antrenorul FCSB și a reușit să câștige titlul cu această echipă. Iar noul antrenor de la FCSB, Toni Petrea, a fost secundul lui Reghecampf în acea perioadă.

De altfel, Anton Petrea a debutat pe banca FCSB în meciul cu FC Botoșani, câștigat de roș-albaștri cu 3-1. A fost un meci echilibrat, în care moldovenii au condus la pauză după reușita lui Brown. Totuși, FCSB a reușit să întoarcă rezultatul pe final de meci, după golurile marcate de Valentin Gheorghe, Ianis Stoica și Florin Tănase. De altfel, este de așteptat ca Valentin Gheorghe și Ianis Stoica să fie titulari în partida de pe Ion Oblemenco. Fiind la opt puncte în spatele liderului CFR Cluj, și pentru FCSB acest meci are o importanță aparte, astfel că se anunță un duel pe cinste.

Oltenii sunt și ei dornici de revanșă după eșecurile din meciurile cu Farul și FC Argeș, iar duelul de duminică este cu siguranță derby-ul etapei din Liga 1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS