10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAtenție la semnele miocarditei!

Atenție la semnele miocarditei!

Senzația de respirație dificilă, bătăile puternice ale inimii, care pot fi neregulate, oboseala și durerea în piept pot fi semnele unei miocardite. Miocardita constă în inflamația mușchiului cardiac (miocardul), iar când acest lucru se întâmplă, inima poate să își piardă din capacitatea de a pompa sânge. Echipa de cardiologi a Centrului Medical Speranța semnalează importanța unui control cardiologic atunci când apar simptomele mai sus menționate, pentru a evita complicațiile asociate miocarditei.

„Miocardita apare, de obicei, ca urmare a unei infecții virale,în sezonul rece, însă uneori poate fi declanșată și ca reacție la un medicament sau ca parte dintr-un proces inflamator generalizat. De asemenea, miocardita a fost identificată și ca un efect secundar foarte rar în urma vaccinării cu vaccinuri bazate pe ARN mesager”, spune medicul Radu Popa, cardiolog la Centrul Medical Speranța.

Dacă apar simptome precum fatigabilitatea, dispneea (dificultatea de a respira), durere toracică anterioară și palpitații , medicul recomandă un consult cardiologic imediat. “O ecografie cardiacă poate releva inflamația miocardului și ne ajută să intervenim cu recomandări adecvate. Uneori, repaosul și medicația simptomatică pot fi de ajuns. Alteori, poate fi nevoie și de alte tipuri de tratamente, mai ales dacă apare și insuficiență cardiacă. În general, persoanele cu un episod de miocardită trebuie să evite efortul fizic intens timp de câteva luni”, transmite dr. Radu Popa.

La clinica Speranța, pacienții beneficiază de investigații complexe efectuate cu cel mai bun echipament pentru ecocardiografia cardiacă cât și de test de efort ECG, holter ECG, mapă TA, test TILT.

Vă puteți adresa pentru rezolvarea problemelor cardiologice medicilor profesioniști din echipa cabinetului de cardiologie, alcătuită din dr. Radu Popa, dr. Adrian Coandă, dr. Diana Dragu Cherata , dr. Ionel Marinaș.

Clinica se află pe strada Înfrățirii, nr. 16, iar programări se pot face la numărul: 0771 493 887.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS