sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCOMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND ÎNCHEIEREA PROIECTULUI CU TITLUL „Dezvoltarea AGRIN – NATURA UTILAJE SRL prin achiziția de utilaje de construcții performante”

Numele beneficiarului: AGRIN – NATURA UTILAJE SRL
Numele programului: Programul Operational Regional 2014-2020
Numele Autoritatii de Management “Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei”
Numele Organismului Intermediar “Agentia pentru Dezvoltare Regionala SV Oltenia”
Valoarea totala a proiectului: 1,445,893.63 lei.
Valoarea finantarii nerambursabile: 949,694.24 lei, din care 807,240.11 lei – FEDR si 142,454.13 lei – Bugetul National.
Contract de finantare: 5888/15.08.2020
Perioada de implementare: 25 de luni, respectiv intre data de 01.07.2019 – 31.08.2021.
Locatia de implementare a proiectului: Oraș Filiași, Bdul Racoteanu, nr. 70, jud. Dolj, regiunea Sud-Vest Oltenia

Obiectivul general al proiectului il constituie dezvoltarea companiei si diversificarea activitatii acesteia, prin deschiderea unui nou punct de lucru si realizarea unei investitii in utilaje de constructii performante.Atingerea obiectivului general al proiectului conduce la realizarea obiectivului prioritatii de investitii 2.1. ”Promovarea spirituluiantreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prinincubatoare de afaceri” – consolidarea poziţiei pe piaţă a IMM-urilor în domenii competitive identificate în Strategia Naţională deCompetitivitate şi Planurile de Dezvoltare Regională.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
1.Cresterea nivelului de dotare tehnica a firmei prin achizitia unui buldoexcavator, a unui incarcator frontal si a 6 stalpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, pana la sfarsitul perioadei de implementare;
2.Crearea a 5 locuri de munca pana la sfarsitul perioadei de implementare a proiectului. Din cele 5 locuri de munca nou create, cel putin 1 loc de munca va fi destinat persoanelor din grupuri defavorizate;
3.Implementarea in conditii optime a proiectului prin achizitia de servicii de management de proiect si de informare si publicitate

Rezultatele proiectului:

1. Prin intermediul proiectului au fost achizitionate 8 echipamente, un buldoexcavator, un incarcator frontal si a 6 stalpi de iluminat cu panouri fotovoltaice; 2. In cadrul proiectului au fost create 5 contracte individuale de munca cu norma intreaga, incheiate pe perioada nedeterminata, din care 1 contract destinat persoanelor incadrate in categoriile defavorizate.
3. A fost incheiat 1 contract de consultanta pentru elaborarea cererii de finantare, 1 contract de servicii de informare si publicitate si 1 contract de servicii de management de proiect.

Impactul investitiei asupra regiunii este unul pozitiv, prin implementarea proiectului sus mentionat societatea si-a sporit
competitivitatea, putand realiza lucrari de constructii rezidentiale si nerezidentiale, lucrari de constructii utilitare, lucrari de pregatire a terenului sau chiar lucrari de constructie de drumuri si autostrazi. Prin creearea celor cinci locuri de munca a contribuit la combaterea somajului in regiunea Sud-Vest Oltenia.

Date de contact AGRIN – NATURA UTILAJE SRL:
Persoana de contact: Stroe Sergiu Ionut , functie Administrator