10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAragaz pe gaz vs. aragaz electric: de care aveți nevoie?

Aragaz pe gaz vs. aragaz electric: de care aveți nevoie?

Dacă construiți o casă sau pur și simplu o renovați pe cea pe care o aveți, există nenumărate decizii pe care va trebui să le luați. Una dintre cele mai importante va fi dacă folosiți un aragaz pe gaz sau electric în bucătăria dvs.

Care este mai bun? Va fi mai rentabilă electricitatea sau gazul? Ce fel de aragaz vă va plăcea să folosiți mai mult, pe măsură ce începeți să gătiți mai mult în bucătăria dvs.? Iată avantajele unui aragaz electric, față de cel pe gaz, care ar putea să vă ajute să vă hotărâți.

Avantajele aragazurilor electrice:

1. Gama aragazurilor electrice este extrem de convenabilă atunci când vine vorba de curățarea resturilor. Chiar dacă aveți doar tăiței la plic sau spaghete în repertoriul dvs. de gătit, știți că deversările pe un aragaz sunt aproape inevitabile. Este posibil să trebuiască să utilizați metode sau produse de curățare speciale pentru a curăța un aragaz electric de top, dar metodele și produsele sunt simple.

2. În ceea ce privește aspectul, aragazurile electrice arată elegant și ordonat într-o bucătărie modernă. Acest lucru s-ar putea să nu vă atragă dacă vă place un aspect vintage sau rustic, dar liniile curate ale unui aragaz electric sunt greu de învins, dacă prețuiți spațiile liniare.

3. Nici aragazurile electrice cu arzătoare cu bobină nu sunt prea greu de curățat. Puteți ridica partea superioară a aragazului și puteți șterge mizeria de dedesubt. Vasele de picurare sunt concepute pentru a prinde cea mai mare parte a mizeriei și acestea pot fi înmuiate și curățate. Bobinele electrice pot fi spălate cu detergent ușor și un scrubber moale, dar nu le scufundați (în special contactele electrice). Bobinele și vasele de picurare sunt ușor de găsit și de înlocuit.

4. Modelele de aragazuri electrice pot fi mai ieftine decât cele pe gaz, dacă comparați modele cu caracteristici similare. Cele mai ieftine aragazuri sunt cele cu bobine electrice. Prețul depinde, de asemenea, dacă cumpărați o plită electrică sau o unitate completă (aragaz independent) cu cuptor. Unitățile independente sunt aproape întotdeauna cea mai economică alegere.

5. Sunteți un brutar cu un buget limitat? Atunci probabil că veți prefera o combinație de aragaz și cuptor electric. Oamenii cărora le place să gătească preferă un aragaz pe gaz, dar brutarii preferă un cuptor electric. Există alte opțiuni, cum ar fi un aragaz pe gaz cu combustibil dual cu cuptor electric sau instalarea unei plite de blat și a unui cuptor de perete, dar ambele opțiuni vă vor pune într-o gamă de prețuri mult mai mare.

6. Modelul electric bate gazul în departamentul de fierbere, deoarece menține mai bine o temperatură scăzută.

Avantajele aragazurilor pe gaz:

1. Bucătarii preferă căldura instantanee a aragazurilor pe gaz sub vasele lor, precum și reducerea instantanee a căldurii. Frumusețea gătitului pe gaz este că puteți vedea nivelul de căldură pe care îl folosiți uitându-vă la foc (un bucătar bun poate privi nivelul flăcării și poate ști intuitiv că este potrivit pentru caramelizarea cepei).

2. Bucătarii susțin că gazul gătește mai uniform. Gătitul uniform este esențial atunci când utilizați un wok sau o tigaie din fontă.

3. În show-urile de gătit vedeți întotdeauna aragazuri pe gaz; experții știu ce funcționează cel mai bine.

4. Aspectul unui aragaz pe gaz este mai atrăgător pentru unii oameni. Poate că provine din influența show-urilor de gătit, dar există ceva rustic și chiar apetisant în aspectul grilajelor robuste ale arzătoarelor din fier și vederea unei flăcări deschise.

5. Aragazurile pe gaz sunt mai iertătoare cu oalele de slabă calitate.

6. Cu ajutorul unui chibrit, un aragaz pe gaz va funcționa în timpul unei întreruperi de curent.

7. Costul de funcționare al unui aragaz pe gaz a fost în mod tradițional mai ieftin decât cel electric. (Cuptoarele sunt opuse.) Cu toate acestea, odată cu creșterea prețurilor la gaz și energie (și fără speranța unui declin în viitor), aragazurile electrice le-ar putea egala, în ceea ce privește plata pentru utilități. Dacă costurile de funcționare sunt punctul culminant al deciziei dvs., merită să vă întrebați mai întâi vecinii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS