5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum Evaluezi Profitabilitatea Bonusurilor la Pariuri

Cum Evaluezi Profitabilitatea Bonusurilor la Pariuri

Bonus de bun venit, free bet (pariu gratuit), bonus fără depunere, pariu fără risc – casele de pariuri oferă numeroase bonusuri în fiecare zi, dar cât de valoroase sunt acestea cu adevărat? Există anumiți factori pe care îi poți lua în considerare când evaluezi bonusurile la pariuri, iar în cele ce urmează, îți vom prezenta tot ce trebuie să știi ca să alegi bonusurile care ți potrivesc.

Vom discuta în continuare diferitele tipuri de bonusuri pe care le vei întâlni împreună cu termenii și condițiile importante care îți vor indica dacă ai șanse să transformi bonusul respectiv în bani reali.

Bonusuri oferite de casele de pariuri

Fiecare site de pariuri cu licență de operare în România îți poate oferi o serie de promoții precum pachete de bun venit, bonusuri pentru diferite ocazii (zi de naștere, anumite sărbători sau evenimente), oferte zilnice pentru clienții înregistrați, și altele.

Dintre aceste promoții, bonusurile au, de regulă, valoarea cea mai ridicată, dar au și anumite criterii pe care trebuie să le îndeplinești pentru a le putea retrage, iar complexitatea acestui regulament crește odată cu valoarea totală a promoției.

De obicei, bonusurile sunt oferite la înregistrare, și depind de depunerea pe care o faci. În majoritatea cazurilor, bonusul se acordă sub formă de fonduri (balanță bonus) în contul tău de pariuri, iar pentru a retrage această sumă, trebuie să îndeplinești anumite condiții de rulare – să o pariezi urmărind câteva reguli.

Să luăm două exemple concrete:

Unibet – 100% până la 500 lei pentru jucătorii noi.

Acest tip de bonus (100%) este poate cel mai ușor de înțeles. Unibet îți oferă bonus de 100% pentru prima ta depunere, până în limita de 500 lei. De exemplu, dacă ai depus 150 lei, vei primi încă 150 lei bonus în contul tău de pariuri (până la maxim 500 lei). Suma pe care o primești bonus intră într-o balanță separată în contul tău de pariuri. Pentru a transforma această sumă în bani reali – pe care îi poți retrage sau transfera, va trebui să îndeplinești anumite condiții pe care le vom parcurge la capitolul următor.  

Superbet – bonus de până la 500 lei pentru jucătorii noi.

Am ales intenționat aceste două exemple pentru că oferă aceeași sumă potențială, dar prin variații ale aceluiași tip de bonus – un procent din suma depusă de tine. În cazul Superbet, pachetul de bun venit se acordă în 3 etape separate:

  • 50% din primul depozit până la 200 lei.
  • 50% din al doilea depozit până la 200 lei.
  • 100% din al treilea depozit până la 100 lei.

După cum poți observa, chiar dacă totalul este același, pentru bonusul Superbet ar trebui să depui o sumă mai mare pentru a obține totalul de 500 lei. În același timp, bonusul Unibet are condiții de rulare puțin mai dificile din anumite puncte de vedere.

Scopul acestui articol nu este să comparăm bonusurile între ele, încercăm doar să prezentăm exemple de bonusuri pariuri pe care le poți întâlni, și cum să interpretezi cele mai importante informații.

Un alt tip de bonus întâlnit des este pariul gratuit (free bet).

În acest caz primești miza din partea casei de pariuri, dar păstrezi doar câștigurile. De aceea e considerat gratuit. Dacă e oferit ca parte a pachetului de bun venit, atunci acesta va fi activat de multe ori tot de prima ta depunere.

Pariul fără risc este de asemenea, un tip de bonus întâlnit des, chiar și ca bonus de bun venit. Primești miza de la casa de pariuri, de aceea e considerat un pariu „gratuit”, dar păstrezi doar câștiguri potențiale. În acest caz, trebuie mai întâi să pariezi cu banii tăi, iar dacă ai succes, păstrezi toate câștigurile, în schimb dacă pierzi, suma mizei îți este înapoiată. Deci practic pariezi fără risc.

Condițiile de rulare importante

Fiecare bonus va avea Termeni și Condiții generale și un Regulament de Bonus în care vor fi descrise condițiile de rulare. Dacă ai noroc, acestea sunt comasate în aceeași secțiune, prezentate cât mai succint. Dar indiferent de cum le vei întâlni, aici vei găsi regulile care te vor ajuta să activezi bonusul și să-l transformi în cash.

Metoda de depunere – mulți jucători subestimează acest capitol și se grăbesc să depună ca să încaseze bonusul. Portofelele electronice (Skrill, Neteller) vor fi de multe ori restricționate pentru bonusurile de bun venit, deci citește cu atenție această parte.

Rulaj – practic de câte ori trebuie să pariezi suma bonus înainte să o poți retrage (x7, x10, etc.). În unele cazuri se poate cere să rulezi suma totală (ambele balanțe – reală și bonus), dar de cele mai multe ori se va cere doar pentru suma primită ca bonus.

Cote minime – acestea sunt cotele minime pe care poți să pariezi pentru ca pariul respectiv să fie considerat pentru rulaj. De obicei, aceste cote vor fi între 1.50 și 1.70, dacă ai noroc, chiar și de 1.40.

Funcționalități – de multe ori, anumite funcții de pariere (precum Cash Out) sunt restricționate pentru bonusul de bun venit, deci atenție mare și la acest capitol.

Secțiuni (Sport, Casino, Poker, și altele) – mulți operatori oferă bonusuri diferite pentru fiecare secțiune, iar aceste bonusuri pot fi folosite doar pentru platforma corespunzătoare.  

Când evaluezi cât de profitabil poate fi un bonus, trebuie să ții cont de combinația celor mai importanți factori, nu doar de o cerință în parte. De exemplu, ți se poate cere să rulezi mai puțin bonusul, dar pe cote mai dificile, sau pe piețe mai restricționate. Deci întotdeauna îți recomandăm să studiezi acești factori în întregime înainte să iei o decizie. La final poți face un calcul pe baza pariurilor pe care îți place să le plasezi, a frecvenței de pariere, strategiilor pe care le folosești, sau chiar a bugetului (bankroll-ului) disponibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS