10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComunicat de presă – Încheiere proiect „DEZVOLTAREA DURABILĂ A FIRMEI SC COMPLEX ALESSIA SRL”

Comunicat de presă – Încheiere proiect „DEZVOLTAREA DURABILĂ A FIRMEI SC COMPLEX ALESSIA SRL”

COMPLEX ALESSIA SRL, cu sediul în Oraş Novaci, Str. Dimitrie Brezulescu,Nr. 54, Camera Nr. 1,judeţul Gorj, anunță încheierea proiectului „DEZVOLTAREA DURABILĂ A FIRMEI SC COMPLEX ALESSIA SRL”, cod SMIS 131447, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional 2014-2020 şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Data începerii proiectului: 01.05.2019 (dată semnare contract de finanțare: 24.08.2020).
Data finalizării proiectului: 30.06.2021.
Valoarea totală a proiectului a fost de 860.203,36 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă a fost de 570.191,94 lei (valoarea nerambursabilă acordată din FEDR fiind de 484.663,15 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național fiind de 85.528,79 lei).
Proiectul s-a implementat înOraş Novaci, Strada Valea Gilortului, Nr. 290, Judet Gorj.

Obiectivul general al proiectului „DEZVOLTAREA DURABILĂ A FIRMEI SC COMPLEX ALESSIA SRL” l-a constituitcrearea unei unităţi noiprin dotarea unui spaţiu nou cu utilaje necesare pentru desfăşurarea unei noi activităţi, aceea de pregătire a terenului (CAEN4312 –Lucrări de pregătire a terenului) şi îmbunătăţirea competitivităţii economice prin creşterea productivităţii muncii în IMM-uri însectoarele competitive identificate în Strategia Naţionalăpentru Competitivitate.

Obiectivul general al proiectului a fostîn deplinăconcordanţăcu obiectivul general al POR 2014-2020.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Achiziţionarea următoarelor:
    -Buldoexcavator –2 buc.
    -Set de 2 panouri fotovoltaice –1 buc.
    -Servicii de consultanţăscriere proiect -1 buc.
    -Servicii de consultanţămanagement proiect –1 buc.
    -Informare şipublicitate -1 buc. (comunicat de presăderulare proiect (1 buc.), afişA2 (1 buc.), placă permanentă(1buc.), autocolante (2 buc.), comunicat de presăîncheiere proiect (1 buc.)).
  2. Creşterea numărului de angajaţi
    Investiţia a prevăzut creşterea numărului mediu de salariaţi cu 5 persoane ca urmare a realizării investiţiei şi menţinerea acesteicreşteri pe întreaga perioadă de monitorizare a proiectului (3 ani după efectuarea plăţii finale în cadrul proiectului).
    Dintre cele 5 persoane angajate, una face parte dintr-o categorie defavorizată.

Proiectul implementat de către COMPLEX ALESSIA SRL are următoarele rezultate: achiziția a două buldoexcavatoare și a unui set de două panouri fotovoltaice, achiziția de servicii de consultanță și informare și publicitate, precum și crearea de 5 noi locuri de muncă.

Astfel, proiectul implementat are impact la nivel local/regional cum ar fi: crearea oportunităților de noi locuri de muncă prin achizițiile făcute; dezvoltarea durabilă a zonei; atragerea de investitori străini într-o zonă deficitară din acest punct de vedere; implementarea tehnologiilor competitive pentru o inginerie nouă în domeniul lucrărilor de pregătire a terenului; asigură pe termen lung o creștere economică durabilă din punct de vedere al mediului.

COMPLEX ALESSIA SRL
Date de contact:
Persoana de contact: Diaconescu Cristina-Emilia -Administrator
Telefon: 0735.387.325
Email: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS