20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComunicat de presă - Încheiere proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ICLAM ECOLOGIC SRL”

Comunicat de presă – Încheiere proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC ICLAM ECOLOGIC SRL”

SC ICLAM ECOLOGIC SRL, cu sediul în Oraș Scornicești, România, Str. GIURGIULUI nr. 37, Sat Margineni, Slobozia, județul Olt, cod poștal 235606, anunţă încheierea proiectului “DEZVOLTAREA FIRMEI SC ICLAM ECOLOGIC SRL”, cod SMIS 133014, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice șiAdministrației în calitate de Autoritate de Management a Programului Operațional Regional 2014-2020 şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Data începerii proiectului: 01/04/2018 (dată semnare contract de finanţare: 16.09.2020).
Data finalizării proiectului: 30/06/2021.
Valoarea totală a proiectului este de 1.667.842,63 lei, din care asistenţă financiară nerambursabilă este de 947.972,51 lei (valoarea nerambursabilă acordată din FEDR fiind de 805.776,63 lei, iar aloarea nerambursabilă acordată de la bugetul național fiind de 142.195,88 lei).

Proiectul s- a implementat în Oraș Scornicești, Sat Piscani, nr. 127, Județ Olt.

Obiectivul general al proiectului îl constituie extinderea capacității unei unități existente, prin creșterea volumului de produse obținute din reciclarea deșeurilor provenite din demolări, fărăschimbarea fundamentală a procesului de producție și creșterea competitivității economice a firmei prin asimilarea progresului tehnologic și gestionarea in mod eficient a resurselor, in contextul actual al dezvoltării durabile și în acord cu tendințele europene.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  1. Achizitia de bunuri si servicii:
  • Excavator pe roti – 1 buc.
  • Incarcator frontal – 1 buc.
  • Panouri fotovoltaice – 2 buc.
  • Servicii de consultanta scriere proiect – 1 buc
  • Servicii de consultanta management proiect – 1 buc.
  • Informare si publicitate -1 buc. (comunicat de presa derulare proiect (1 buc.), afis A2 (1 buc.), placa permanenta (1 buc.), autocolante (2 buc.), comunicat de presa incheiere proiect (1 buc.).
  1. Cresterea numarului de angajati
    Investitia prevede cresterea numarului mediu de salariati cu 5 persoane (doi operatori utilaje, doi muncitori necalificati, un mecanic) ca urmare a realizarii investitiei si mentinerea acestei cresteri pe intreaga perioada de monitorizare a proiectului (3 ani dupa efectuarea platii finale in cadrul proiectului).
    Cel putin o persoana din cele 5 noi angajate face parte dintr-o categorie defavorizata.

Proiectul implementat de către ICLAM ECOLOGIC SRL are următoarele rezultate: achiziţia de utilaje şi echipamente (1 excavatorpe roti, 1 incarcator frontal şi 2 panouri fotovoltaice), achiziţia de servicii de consultanţă şi informare şipublicitate, precum şi crearea de 5 noi locuri de muncă.

Astfel, proiectul implementat are impact la nivel local/regional cum ar fi: crearea oportunităţilor de noi locuri de muncă prin achiziţiile făcute; dezvoltarea durabilă a zonei; atragerea de investitori străini într-o zonă deficitară din acest punctde vedere; implementarea tehnologiilor competitive pentru o inginerie nouă în domeniul lucrărilor de pregătire a terenului; asigură pe termen lung o creştere economică durabilă din punct de vedere al mediului – toate fiind posibile prin utilizarea unor utilaje performante ca cele pe care le-am achiziţionat.

SC ICLAM ECOLOGIC SRL
Date de contact:
Persoana de contact: Popescu Eleonora – Administrator
Telefon: 0744398160
Email: eleonora_36@yahoo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS