5.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 noiembrie, 2021
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajApel CAO: Haideți să folosim responsabil resursele de apă!

Apel CAO: Haideți să folosim responsabil resursele de apă!

 Compania de Apă Oltenia face apel la toţi utilizatorii, atât din Craiova, cât și din celelalte localități ale județului, să folosească apa numai pentru consum casnic, nu pentru udarea culturilor agricole, a gazonului, umplerea bazinelor și a diverselor recipiente folosite în alte scopuri decât cele prevăzute în contract, deoarece orice consum peste medie va fi resimțit de toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. Folosirea rațională a resurselor de apă este o responsabilitate comună!

 Temperaturile au crescut mult în ultima perioadă și, ca în fiecare vară, Compania de Apă Oltenia este nevoită să revină cu același apel către consumatori: utilizarea excesivă a apei din reţelele de distribuţie duce la scăderea debitului şi diminuează eforturile operatorului de asigurare a serviciilor în condiţii optime.

 „Din motive tehnice, Compania nu poate asigura un debit mai mare decât cel proiectat la data executării reţelei de apă. În aceste condiții, facem apel la consumatori să utilizeze cu măsură apa din rețeaua publică. Pentru udarea grădinilor sau a spațiilor verzi există posibilitatea forajelor proprii. Orice consum de apă potabilă peste medie va fi resimțit de către toți consumatorii branșați la rețeaua respectivă. Folosirea rațională a resurselor de apă și prevenirea risipei este o responsabilitate comună, atât a noastră, a Companiei de Apă Oltenia, cât și a consumatorilor”, a declarat directorul general al Companiei de Apă Oltenia, av. Alin Șuiu.

 În numeroase localități din județul Dolj, Compania de Apă Oltenia a preluat rețele de alimentare cu apă insuficient dimensionate pentru necesarul local și a făcut investiții pentru a suplini aceste lipsuri.

„Avem, însă, nevoie și de cooperarea localnicilor, pentru că sunt foarte multe cazuri când apa este folosită în alte scopuri și ajungem în situația de a fi nevoiți să restricționăm alimentarea cu apă pentru a putea asigura necesarul pe timpul zilei. Facem toate eforturile pentru a găsi soluții, derulăm în acest moment lucrări în multe zone din județ în cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014 – 2020, dar avem nevoie de cooperarea dumneavoastră, a utilizatorilor serviciilor Companiei de Apă Oltenia!”, a mai precizat av. Alin Șuiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova – Arcada Galaţi, scor 2-3. Ce meci...

Formaţia masculină de volei SCMU Craiova a făcut o...

ȘTIRI GdS