22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDiferite tipuri de grătare: cărbune, electric sau gaz?

Diferite tipuri de grătare: cărbune, electric sau gaz?

Cărbune, gaz sau electricitate: tipul de combustibil este unul din cele mai importante lucruri de luat în considerare atunci când alegi un grătar. Pe lângă, trebuie de asemenea să iei în considerare și tipul de fier pe care vei așeza carnea și chiar modul în care vei aprinde focul.

Pe piață, pe lângă grătarele pe gaz, există grătare tradiționale (cărbune sau lemn) și electrice. Fiecare dintre ele are propriile sale avantaje. Astăzi, soluțiile de gaze devin din ce în ce mai populare. Și dintr-un motiv. Printre avantajele sale de bază se numără:

  • timp scurt de gătit – Grătarele pe gaz pornesc și se încălzesc repede. Doar rotești butonul care eliberează gaz și apeși butonul de alimentare pentru a te bucura de temperatura corectă după un timp scurt.
  • cost redus de utilizare – Datorită consumului redus de gaz în timpul funcționării grătarului, costurile de funcționare sunt scăzute. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că prețul unui astfel de grătar este mai mare în comparație cu prețul unui grătar cu cărbune sau electric. Cu toate acestea, costurile reduse de exploatare înseamnă că investiția merită după doar câteva sezoane de utilizare a grătarului.
  • control al temperaturii – Datorită butonului de reglare a flăcării, putem influența cu ușurință temperatura preparatelor, scăzând sau crescând imediat temperatura, ceea ce este extrem de important dacă ne pasă de gustul unic al preparatelor.
  • suculența vaselor – Temperatura ridicată de procesare determină gătirea rapidă a proteinelor de pe suprafața cărnii, datorită cărora toate sucurile sunt reținute în interior. Acest lucru îți va permite să obții carne suculentă, dar fragedă, care stă la baza unei mese echilibrate.

Gaz sau cărbune?

Având în vedere ușurința de folosire, grătarul pe gaz funcționează mai bine decât grătare pe cărbune. Tot ce trebuie să faci este să conectezi dispozitivul la butelia de gaz și să rotești robinetul pentru a te bucura de flacără. Pentru un grătar cu cărbune, acest lucru este mai complicat.

Avem nevoie de brichetă și lemn de foc potrivit. Este importantă și tehnica de aprindere. Uneori, chiar și după câteva încercări nu reușim să aprindem focul sau flacăra arde încet, ceea ce înseamnă că temperatura este prea scăzută pentru gătire. Nu vei avea astfel de probleme cu gratare pe gaz.

În plus, este mai sigur decât un grătar de cărbune, deoarece nu avem contact direct cu focul. De asemenea, nu este nevoie să adăugăm combustibil în plus, datorită căruia riscul de arsuri este cu siguranță mai mare. În cazul unor grătare de cărbune, deseori contaminăm preparatele prin adăugarea de brichete. Când folosim echipamente cu gaz, nu trebuie să ne facem griji.

Comparativ cu un grătar pe cărbune, aparatul pe gaz ne oferă mai multe opțiuni pentru grătar. De obicei are un grilaj mai mare, deci putem face mai multe gustări în același timp. De asemenea, este echipat cu un rotisor, cu care putem coace tot puiul. Locurile profilate corespunzător pe grătar permit pregătirea legumelor, a peștelui și a crustaceelor. La rândul său, așa-numitul rack superior îți permite să gătești anumite delicatese astfel încât să nu se ardă, menținând temperatura adecvată.

Ceea ce face grătarul cu gaz să iasă în evidență în contextul echipamentelor tradiționale este că îl putem folosi chiar și pe balcon sau terasă. Nu emite fum care ne poate deranja vecinii. Modelele mai mici de grătare cu gaz sunt perfecte pentru bucătărie. În practică, acest lucru înseamnă că nu trebuie să ne limităm la grătar doar pentru sezonul estival. Echipamentul cu gaz poate fi utilizat pe tot parcursul anului.

Gaz sau electric?

Grătarul cu gaz și cel electric au multe caracteristici comune care le fac convenabile. Lipsa de fum, cenușă și riscul redus de arsuri, încălzirea rapidă și capacitatea de a controla cu precizie temperatura sunt factorii determinanți ai acestor dispozitive. Cu toate acestea, ceea ce face ca grătarul pe gaz să iasă în evidență sunt costurile de operare mai mici. Dacă folosim un grătar electric, ne putem aștepta la o creștere a facturilor la electricitate. Vom evita acest lucru alegând un model de gaz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS