27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComunicat de presă - Finalizarea proiectului ,,Amenajare zona parc Balasan"

Comunicat de presă – Finalizarea proiectului ,,Amenajare zona parc Balasan”

Titlul proiectului: Amenajare zona parc Balasan
Numele beneficiarului: UAT Municipiul Băileşti

Obiectivele generale ale proiectului:
Prioritatea de investitii 5.2 – Realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate(inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului. Proiectul Amenajare Zona Parc Balasan are ca obiectiv amenajarea zonei propuse in suprafata de 70.095 mp, situata in intravilanul municipiului Bailesti, in vederea obtinerii unei calitati superioare a mediului, cat si pentru cresterea gradului de confort, astfel incat aceasta zona sa functioneze ca spatiu de agrement pentru desfasurarea de activitati socio-culturale, sportive dar si ca zona de odihna si relaxare pentru cetatenii localitatii.

Obiectivele specifice ale proiectului:
Obiectivul specific al proiectului il reprezinta reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate, vacante sau neutilizate din MUNICIPIUL BAILESTI si anume amenajarea zonei in suprafata de 70.095 mp situata in centrul Municipiului Bailesti cu densitate a populatiei mare, in vederea obtinerii unei calitati superioare a mediului cat si pentru cresterea gradului de confort, astfel incat acest spatiu (in prezent teren degradat) sa functioneze ca un spatiu de agrement, pentru desfasurarea de activitati socio culturale, sportive si ca un spatiu de odihna si relaxare. Un alt obiectiv este imbunatatirea factorilor de mediu si a calitatii vietii, prin cresterea suprafetelor reprezentate de spatiile verzi din localitate, micsorarea factorilor de Varianta avizata, poluare a aerului si a apelor, precum si reducerea zgomotului. Indicator de rezultat : Spatii deschise create sau reabilitate -Valoarea indicatorului la finalul implementarii proiectului -de rezultat -70095 mp din care 63090 mp -spatii verzi. Indicator de output spatii verzi la nivelul Municipiului Bailesti: Valoarea indicatorului la inceputul implementarii proiectului -565400 mp ; la finalul implementarii proiectului (de output) -628.490 mp Indicator proiect (in functiede ce se realizeaza prin proiect): Suprafata spatii verzi -63090 mp, alei pietonale -4173 mp, piste de biciclete -1022 mp, arbori plantati 330 buc, arbusti plantati 350 buc; suprafata de irigat 63090 mp, suprafata amenajata teren joaca 1150 mp, sistem supraveghere video 32 buc.

Valoarea totala a proiectului (inclusiv finantarea nerambursabila): 10.399.790,80 lei
Finantare nerambursabila totala: 9.384.927,45 lei
Contributia Uniunii Europene (FEDR): 8.139.988,12 lei
Buget national: 1.244.939,33 lei

Rezultate aşteptate:
Detalii rezultat -Componenta 1 1. Spatii deschise create sau reabilitate -Valoarea indicatorului la finalul implementarii proiectului -de rezultat -70.095 mp din care 63.090 mp -spatii verzi. Indicator de output spatii verzi la nivelul Municipiului Bailesti: Valoarea indicatorului la inceputul implementarii proiectului -565.400 mp, la finalul implementarii proiectului ( de output) -628.490 mp. Indicator proiect (in functie de ce se realizeaza prin proiect): Suprafata spatii verzi -63.090 mp; Alei pietonale -4173 mp; Piste de biciclete -1.022 mp; Arbori plantati -330 buc; Arbusti plantati -350 buc; Suprafata amenajata teren de joaca -1.150 mp; Sistem de supraveghere video -32 buc. Potentialii beneficiari permanenti si ocazionali ce vor beneficia de amenajarea zonei propuse: locuitorii rezidenti din zona respectiva; toti locuitorii Municipiului Bailesti precum si a celor ocazionali care pot trece la un moment dat prin acest loc; copiii si elevii din unitatile de invatamant. Principii functionale si estetice: igienizarea amplamentului; amenajarea aleilor si bordurilor cu pavimente de calitate; realizarea unor elemente decorative;introducerea mobilierului urban; realizarea de locuri de joaca; asigurarea iluminatului public; amenajarea zonei cu gazon;introducerea unui sistem de irigatii prin aspersiune; instalarea unui sistem de camere video pentru supraveghere.

Impactul proiectului:
Transformarea zonei cu teren degradat intr-o zona verde care sa functioneze ca zona de agrement, unde se pot desfasura activitati socio culturale, sportive, zona de odihna si relaxare pentru cetateni; cresterea calitatii factorilor de mediu prin realizarea de zone verzi si implicit cresterea gradului de confort si civilizatie; diversificarea ofertei pentru copii si elevi din punct de vedere al petrecerii timpului liber; dezvoltarea legaturilor privind circulatia pietonala din zona; imbunatatirea mediului urban. Realizarea investitiei conduce la cresterea standardului de viata pentru un numar de 20010 locuitori, si influenteaza in mod direct dezvoltarea activitatii agentilor economici, institutiilor publice si de invatamant.

Data începerii şi finalizării proiectului: 21.10.2015 -31.03.2021
Codul MySMIS: 118064

Primaria Băileşti: Str. Revoluţiei, nr.1, Băileşti, Dolj
Tel: 0251311017/fax 0251311956
E-mail: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS