19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCare sunt cele mai vândute telefoane ale anului 2020

Care sunt cele mai vândute telefoane ale anului 2020

Au trecut câteva luni de la lansarea noului iPhone 12 al Apple. Au fost marcate de întârzieri datorate pandemiei, în special în cazul modelelor „Mini” și „Pro Max”. Cu toate acestea, primele sale săptămâni de vânzare ar putea fi mai mult decât suficiente pentru a analiza tendința acestor dispozitive și care par a fi favoritele publicului. Și, atenție, există câteva date surprinzătoare.

Modelul standard pare a fi favoritul

Cu câteva zile în urmă, Omdia a publicat un raport în care a arătat cele mai bine vândute telefoane ale anului 2020. În mod curios, smartphone-urile lansate de Apple în octombrie și noiembrie, în ciuda faptului că au fost mult mai puțin pe piață decât unii concurenți, au reușit să se strecoare podium.

iPhone 11 – oferte (eMAG)

Cele mai vândute telefoane din 2020

În general, iPhone 11 s-a reafirmat ca lider, cu 64,8 milioane de unități vândute, urmat, de departe, de iPhone SE 2020 cu 24,2 milioane. Al treilea loc corespunde, de asemenea, unui dispozitiv de la Apple și, în acest caz, unuia dintre cele mai recente, deoarece iPhone 12 a vândut 23,3 milioane de unități de când a fost pus în vânzare pe 23 octombrie. În spatele celor de la Apple se află trei dispozitive Samsung mid-range și low-end. Pe locul șapte apare iPhone 12 Pro Max, 16,8 milioane de unități fiind scoase la vânzare pe 13 noiembrie. Închiderea TOP 10 este iPhone 12 mini cu 14,5 milioane, depășit de un alt dispozitiv Samsung și unul de la Xiaomi.

Cum arată topul?

1. iPhone 11 – 64,8 milioane de unități vândute

2. iPhone SE (2020) – 24,2 milioane de unități vândute

3. iPhone 12 – 23,3 milioane de unități vândute

4. Samsung Galaxy A51 – 23,2 milioane de unități vândute

5. Samsung Galaxy A21s – 19,4 milioane de unități vândute

6. Samsung Galaxy A01 – 16,9 milioane de unități vândute

7. iPhone 12 Pro Max – 16,8 milioane de unități vândute

8. Samsung Galaxy A11 – 15,3 milioane de unități vândute

9. Xiaomi Redmi Note 9 Pro – 15 milioane de unități vândute

10. iPhone 12 Mini – 14,5 milioane de unități vândute

Așadar, iPhone 11 este liderul vânzărilor în anul recent încheiat, cu pest 64 de milioane de unități, la distanță mare de ceilalți urmăritori. De remarcat că cei doi „granzi”, Apple și Samsung, domină topul, în care un singur intrus și-a făcut loc: Xiaomi Redmi Note 9 Pro. În anul precedent, 2019, cel mai bine vândut telefon mobil a fost tot unul de la Apple, iPhone XR, cu 46,3 milioane de unități vândute, cu aproape 20 de milioane mai puțin decât liderul din 2020.

IPhone 12 Mini nu funcționează atât de rău

Știrea a apărut în urmă cu câteva săptămâni: Apple urma să înceteze să producă iPhone 12 Mini în curând. Deși acest lucru ar putea induce ideea că a fost un eșec, adevărul este că studii ca acesta demontează complet această teorie. Este adevărat că tendința din primul trimestru al anului 2021 rămâne de văzut, dar probabil originea discontinuității acestui dispozitiv stă mai mult într-un exces de producție de către Apple în primele săptămâni.

iPhone 11 – oferte

IPhone 12 Mini nu este cel mai popular telefon Apple și probabil că nici măcar compania nu dorește să fie. Este un telefon cu o nișă de piață foarte marcată care, deși nu este majoritară, este suficient de largă pentru a fi semnificativă în analiza vânzărilor. De fapt, atât telefonul menționat anterior, cât și iPhone SE au prestigiul de a fi telefoane care umplu golul pe care îl lasă alte mărci, deoarece nu există aproape niciun telefon remarcabil de înaltă calitate în aceste dimensiuni.

În țara nimănui cu iPhone 12 Pro

S-a întâmplat cu iPhone 11 Pro și s-a întâmplat din nou cu iPhone 12 Pro. Publicul optează pentru cel mai mic dispozitiv sau cel mai mare. În acest caz, există un terț în litigiu, cum ar fi iPhone 12, dar având în vedere că multe caracteristici precum dimensiunea sunt aceleași, se pare că publicul alege să economisească bani și să cumpere modelul standard în loc de „Pro”.

iPhone 11 – oferte

Acest dispozitiv nici măcar nu intră în TOP 10 al celor mai bine vândute telefoane și, deși este adevărat că a fost doar câteva luni pe piață, nu pare să fie o scuză dacă luăm în considerare faptul că „Max” și „Mini” au fost lansate și mai târziu. Va fi, de asemenea, necesar să se vadă evoluția acestuia pe piață în aceste luni, dar își propune să continue în aceeași poziție. În orice caz, acest lucru nu indică faptul că este un telefon rău, ci doar că publicul pe care l-a definit este ceva mai ciudat de înțeles. Un utilizator exigent, dar care caută dimensiuni măsurate, va găsi în el un dispozitiv potrivit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS