5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCâteva sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a mașinii tale de spălat

Câteva sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a mașinii tale de spălat

Deși poate nu vă vine să credeți, mașina de spălat este, de asemenea, un aparat care are nevoie din când în când de o curățare adecvată, datorită acumulării de germeni, mucegai și bacterii care rămân pe pereții săi, fie din cauza încărcării hainelor pătate, a mirosurilor neplăcute sau a umidității acumulate.

Trucuri pentru curățarea mașinii de spălat:

O mașină de spălat poate deveni o sursă de germeni. Prin urmare, pentru a vă face hainele complet curate și bacteriile să nu se acumuleze din cauza umidității, trebuie să mențineți o curățare bună, altfel va veni timpul când mașina de spălat va avea un miros foarte urât și hainele nu vor ieși curate. Prin urmare, pentru a prelungi durata de viață a mașinii dvs. de spălat și a vă bucura de ea, iată câteva sfaturi și trucuri.

Mașina de spălat – oferte (eMAG)

Ca să curățăm mașina de spălat la interior avem nevoie de 4 lucruri: o cârpă, apă fierbinte, înălbitor și oțet.

În primul rând, trebuie să știm că există două părți fundamentale pentru curățarea mașinii dvs. de spălat care pot preveni formarea mucegaiului sau a mirosurilor rele: ​​tamburul și cauciucul ușii.

Apoi, recomandabil este să aruncați și o privire la filtru, deoarece o mulțime de scame și de mizerie se poate acumula și acolo. În cele din urmă, este recomandat să țineți cont de curățarea dozatoarelor de balsam și detergent la fiecare 6 luni.

Se recomandă curățarea mașinii de patru ori pe an, deoarece este cea mai utilă opțiune și oferă rezultate mai bune pe termen lung.

Mașina de spălat – descoperă ofertele zilei

Este important să rețineți că nu trebuie să supraîncărcați mașina de spălat, deoarece are limite și fiecare mașină are o greutate permisă care variază între 10 și 23 kilograme de haine. Dacă această limită este depășită, aparatul dvs. se poate defecta, iar hainele se pot deteriora. În plus, este, de asemenea, foarte important să rețineți că trebuie să verificăm articolele de îmbrăcăminte înainte de a le introduce, deoarece se întâmplă de obicei să lăsăm obiecte metalice precum chei sau monede, în buzunare, care pot provoca rugină.

După fiecare utilizare, este important să lăsați capacul mașinii de spălat deschis, astfel încât aparatul să se aerisească după spălare, deoarece acest lucru va reduce șansele de creștere a mucegaiului. În plus, după fiecare spălare, verificați dozatoarele de detergent, interiorul tamburului și garnitura de cauciuc, eliminând resturile de fibre sau detergent care ar fi putut rămâne.

Mașini de spălat – idei de la eMAG

Este important să curățăm sertarul în care depunem din când în când balsamul și detergentul cu oțet, deoarece, datorită reziduurilor chimice care rămân acolo, poate ajunge să se formeze pete neplăcute.

Dacă doriți să evitați răspândirea mai multor germeni și bacterii, o dată pe săptămână este recomandabil să faceți un ciclu de spălare fără haine cu oțet alb sau o cană de înălbitor.

Trebuie să folosim cantitatea de detergent indicată, nici mai mult, nici mai puțin, deoarece oamenii au tendința de a adăuga excesiv și care pot deteriora mașina de spălat și o pot face să dureze mai puțin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS