6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum influenţează starea fizică meciurile de fotbal?

Cum influenţează starea fizică meciurile de fotbal?

Starea fizică reprezintă un element esenţial pentru obţinerea succesului în fotbal. Un meci de fotbal ţine între 91 şi 95 de minute, în general. Mijlocaşii aleargă în medie peste 11 km pe meci. Atacanţi fac cele mai multe curse de intensitate ridicată, în medie de 150 de sprinturi cu viteză maximă. În afară de portari, fundaşii centrali aleargă cel mai puţin, dar tot însumează aproximativ 9.5 km pe meci.

Pe lângă rezistenţă şi viteză, fotbaliştii au nevoie de forţa fizică şi echilibru pentru a proteja mingea atunci când sunt în posesia ei, pentru a lovi mingea şi pentru a merge cu mingea pe distanţe lungi, pentru a prelua mingea din aer sau de la sol etc. Aptitudinile fizice sunt definite de patru elemente esenţiale.

Rezistenţa

Rezistenţa este capacitatea de a continua în ciuda oboselii, stresului sau condiţiilor nefavorabile. Rezistenţa nu se referă doar la capacitatea fizică a jucătorului ci şi la abilitatea de a rămâne atent pe parcursul întregului meci. De asemenea, rezistenţa se referă şi la puterea mentală, la capacitatea unui jucător de a continua, în ciuda oboselii sau dezamăgirii şi frustrării. Fotbaliştii de elită nu rezistă doar fizic ci şi psihic. Pe măsură ce oboseala îşi spune cuvântul, controlul, concentrarea şi luarea deciziilor sunt tot mai dificile. Abilitatea de a performa fizic şi mental mai mult de 90 de minute este foarte importantă pentru succesul în fotbal.

Echilibru şi coordonare

Un bun echilibru şi o coordonare de excepţie reprezintă abilităţi necesare pentru fotbalişti. Fotbaliştii se mişcă foarte repede în spaţii mici, trecând printre apărători. De asemenea, se descurcă perfect şi în apărare, ţinând pasul cu mişcările pe care le fac adversarii. Capacitatea de a se deplasa rapid în spaţii mici, cu piciorul pe minge, necesită un echilibru perfect şi o bună coordonare. Echilibrul şi coordonarea, combinate cu viteză, sunt ceea ce face ca un jucător să fie agil şi agilitatea reprezintă o abilitate necesară pentru cei mai buni fotbalişti.

Viteza

Viteza este necesară pentru fotbalişti atât în ceea ce priveşte rapiditatea de deplasare pe distanţe scurte, cât şi viteza pe distanţe mari sau capacitatea de a îşi mişca picioarele cu viteză pentru a prelua mingea. Viteza ţine de echilibru şi coordonare. Posibilitatea de deplasare cu viteză în spaţii mici determină agilitatea şi abilitatea unui jucător de a trece printre apărători. Rapiditatea este totodată esenţială pentru jucătorii defensivi, care trebuie să ţină pasul cu echipa lor şi să îi împiedice pe adversari să treacă. Viteza pe distanţe mari îi ajută pe jucători să se deplaseze rapid cu mingea atât în ofensivă cât şi în apărare. Viteza reprezintă o abilitate de bază în fotbal.

Se poate trage astfel concluzia că jucătorii cu o condiţie fizică foarte bună au mai multe şanse de câştig şi acesta este motivul pentru care persoanele interesate de pariuri online mizează mereu pe jucător și echipe în formă bună.  De asemenea se pot pune pariuri ca un anumit jucător va marca, sau pe numărul de goluri marcate de echipă. Pe de altă parte mai sunt și pariurile under / over care sunt apreciate de jucătorii la pariuri pentru că le permit  să parieze pe numărul maxim sau minim de goluri dintr-un meci fără să fie nevoiți să aleagă un câștigător.

Chiar dacă jucătorii sunt în forma, există posibilitatea să aibă o zi proastă și să pierzi pronosticuri pe care le considerai câstigătoare la începutul meciului. Pariază responsabil, optează pentru o casă de pariuri cunoscută și licențiată și doar dacaă ai împlinit 18 ani!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS