22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCe dimensiuni și rată de împrospătare sunt recomandate pe un Smart TV?

Ce dimensiuni și rată de împrospătare sunt recomandate pe un Smart TV?

Există diferențe între Smart TV, LED, OLED, 4K și HDR. Lumea televizoarelor se îmbunătățește în fiecare zi, dar este și tot mai confuză.

Există o varietate foarte largă de televizoare de înaltă definiție (HD), 4K Ultra HD și există chiar și 8K în magazine, de la ecrane mari la high-end care disting cele mai bune televizoare disponibile.

Tehnologiile și caracteristicile sunt uimitoare, dar poate fi dificil să țineți pasul cu totul, cu atât mai puțin să determinați ce este important.

Sfaturi rapide pentru alegerea Smart TV-ului tău

Dacă vă grăbiți, acestea sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra un televizor:

– Nu cumpărați în 2021 un televizor cu o rezoluție mai mică de 4K. Evitați Full HD sau 1080p. Un televizor nu e cumpărat pentru câteva luni sau un an, ci pentru mai mulți ani. În viitorul apropiat, tot mai multe producții vor fi în 4K și pentru a le vedea la rezoluția aceasta, trebuie să aveți un Smart TV care să suporte 4K.

– Puteți omite televizoarele 8K (deocamdată). Sunt foarte scumpe, iar filme și emisiuni de 8K nu sunt încă disponibile.

– Căutați o rată de reîmprospătare de 60Hz sau 120Hz – Când vine vorba de rate de reîmprospătare, 60Hz este bună, dar 120Hz este mai bună. O rată de reîmprospătare mai mare oferă o mișcare mai lină pentru orice, de la filme și emisiuni la sport și jocuri live.

– Căutați un televizor compatibil HDR – acesta oferă culori mai realiste și un contrast mai bun.

– Televizoarele OLED arată mult mai bine decât majoritatea televizoarelor LCD – dar televizoarele QLED de la Samsung și TCL sunt o cale de mijloc accesibilă.

– Căutați Smart tv-uri cu cel puțin patru porturi HDMI. Și puteți alege pentru noul format HDMI 2.1, dacă puteți.

– Planificați să cumpărați un sound bar. Difuzoarele TV nu sunt la fel de puternice astăzi, deoarece ecranele sunt mai subțiri.

Dimensiunea ecranului Smart TV-ului tău: găsirea variantei ideale

Fie că sunteți în căutarea unui televizor smart model de bază sau a unuia de înaltă performanță, cel mai important factor în decizia dvs. este probabil dimensiunea ecranului.

Luați în considerare câți oameni din familia dvs. se uită de obicei simultan și unde veți plasa noua dvs. echipament.

Apoi alegeți cea mai mare dimensiune a ecranului care se potrivește confortabil spațiului respectiv și bugetului dvs.

Varianta optimă de astăzi, având în vedere prețul, performanța și camera de zi tipică, este o diagonală cuprinsă între 140 și 165 de centimetri.

Dimensiunea ecranului depinde și de cât de aproape sunteți de televizor.

Practic, dacă puteți vedea pixeli individuali pe ecran, sunteți prea aproape.

O regulă bună este că trebuie să stați la o distanță de televizor care este de trei ori mai mare decât diagonala ecranului pentru HD și doar de 1,5 ori mai mare decât diagonala ecranului pentru 4K Ultra HD.

Cu alte cuvinte, puteți sta de două ori mai aproape de un televizor 4K UHD.

Nimic nu poate înlocui propria experiență și judecată. Dacă aveți ocazia, vizitați un magazin (și poate fi convenabil să vă aduceți familia) și apreciați televizoarele cu propriii dumneavoastră ochi. Apoi, dacă vă e mai la îndemână, îl puteți cumpăra atât dintr-un magazin fizic, cât și dintr-un magazin online.

Deși conținutul 4K este mai puțin comun decât 1080p, este posibil să doriți acea tehnologie cu rezoluție mai mare dacă intenționați să stați lângă un ecran foarte mare.

Dar ar trebui să luați în considerare și unde va fi amplasat televizorul în casa dvs. În timp ce sfaturile de mai sus sunt destinate camerelor de zi, va trebui să luați în considerare dimensiunea potrivită pentru alte părți ale casei, cum ar fi dormitorul sau bucătăria, unde un televizor mai mic poate fi o necesitate.

Și dacă doriți ceva pentru exterior, terasă sau verandă, veți avea nevoie și de un televizor construit pentru acel mediu.

Pe scurt, alegeți o dimensiune și rezoluție adecvate a ecranului pentru distanța de la care veți umări ecranul.

Am începe de la 140 de centimetri diagonală, cu excepția cazului în care vă aflați într-un apartament mic sau cămin.

Rată de reîmprospătare: mai rapid este mai bine pe Smart TV

Rata de reîmprospătare, exprimată în Hz (Hz), descrie de câte ori pe secundă o imagine este actualizată pe ecran.

Rata de reîmprospătare standard este de 60 de ori pe secundă sau 60 Hz.

Cu toate acestea, în scenele cu obiecte în mișcare rapidă, o rată de reîmprospătare de 60Hz poate face lucrurile să pară neclare, în special pe televizoarele LCD HD.

Deci, pentru a crea o imagine mai clară, producătorii au dublat rata de reîmprospătare la 120Hz (și în unele cazuri până la 240Hz).

Unele modele mai noi oferă suport pentru High Frame Rate (HFR), ceea ce înseamnă că au o rată de reîmprospătare mai mare și suport suplimentar pentru conținut cu rate de cadre peste 60Hz.

Gamerii vor fi deosebit de interesați să obțină rate de reîmprospătare mai mari, dar dacă utilizați o consolă de jocuri, 60 Hz este locul potrivit.

Majoritatea consolelor de joc depășesc 60 de cadre pe secundă și chiar și cele mai bune televizoare de jocuri 4K oferă cele mai bune performanțe cu mult sub 120Hz pe care le sugerăm pentru alte conținuturi.

Atenție: fiți atenți la termeni precum „rata de reîmprospătare efectivă”, ceea ce înseamnă că rata efectivă a cadrelor este jumătate din rata setată (de exemplu, o „rată de reîmprospătare efectivă de 120 Hz” este de fapt o rată de reîmprospătare 60Hz).

Pe scurt, gamerii vor obține foarte mult dintr-un televizor de 60Hz, dar majoritatea cumpărătorilor de televizoare nu ar trebui să cumpere un televizor cu o rată de reîmprospătare mai mică de 120Hz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS