15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCOmbaterea VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova

COmbaterea VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova

În dată de 21.07.2020 Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, în calitate de Beneficiar, a semnat Contractul de finanțare nr. 331 pentru proiectul “COmbaterea VIrusului prin Dotarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova” cod MySMIS 138161proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020,  Axa Prioritară 9 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, Obiectivul Specific 9.1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Obiectivul general îl reprezintă îmbunătățirea capacității sistemului medical public din municipiul Craiova de gestionare a situației de urgență provocată de criză COVID-19 prin creșterea nivelului de pregătire a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova pentru o reacție promptă și eficientă a unității sanitare la epidemia infectării cu noul coronavirus

Obiective specifice:

1. Creșterea capacității de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu noul coronavirus din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova prin dotarea corespunzătoare cu dispozitive și echipamente medicale a unui număr de 145 de saloane în care sunt tratați pacienții suspecți/confirmați Covid, Compartiment Terapie Intensivă, Compartiment Primiri Urgențe, secțiile Boli Infecțioase Adulți I și ÎI, Boli Infecțioase Copii, Pneumologie Adulți I și ÎI, Pneumologie Copii, Compartiment HIV/Sida, laborator Radiologie, laborator analize medicale.

2. Limitarea răspândirii virusului și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populației din municipiul Craiova prin asigurarea necesarului de echipamente specializate de protecție a unui nr de 558 cadre medicale, personal auxiliar, personal TESA și muncitori-deservire care își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova pentru tratarea și îngrijirea pacienților suspecți/confirmați cu noul coronavirus.

Valoarea totală a proiectului: 48.248.434,19 lei

Finanţare nerambursabilă: 48.248.434,19  lei, din care:

Valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR: 48.248.434,19 lei

Valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 0 lei

Grupul ţintă al proiectului:

Grupul țintă este reprezentat de populația României

Rezultate:

– 558 persoane reprezentând personal medical și auxiliar dotat și echipat conform normelor în vigoare.

Personalul dedicat pentru îngrijirea pacienților din clinică suport COVID-19 este format din cadre medicale, personal auxiliar, personal TESA și muncitori-deservire.

– 5 Pavilioane dotate, echipate și igienizate corespunzător

Clădirile Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Craiova adăpostesc 145 de saloane cu un nr. total de 435 paturi, din care 10 paturi pentru Terapie Intensivă și 25 paturi pentru spitalizare de zi.

– 558 persoane influențate pozitiv în mod direct că urmare a implementării proiectului, reprezentând personalul spitalului.

Achiziționarea echipamentelor de protecție și a dispozitivelor medicale în cadrul proiectului, va influență pozitiv, în mod direct, personalul din cadrul spitalului care va beneficia de echipamentele de protecție și medicale achiziționate în cadrul acestuia.

– 2.150.685* persoane influențate pozitiv în mod indirect că urmare a implementării proiectului, reprezentând populația regiunii Sud-Vest Oltenia.

Având în vedere că spitalul este unicul de profil pe specialitățile de pneumoftiziologie și boli infecțioase din regiunea Sud-Vest Oltenia, aceste persoane sunt influențate în mod pozitiv că urmare a faptului că prin achiziționarea echipamentelor de protecție pt personalul spitalului și pacienți, se diminuează riscul infectării personalului și, implicit, riscul de transmitere a virusului atât către populația municipiului Craiova și a județului Dolj, cât și către populația din județele limitrofe.

* Conform date INSSE.

Perioada de implementare a proiectului: 12 luni, începând cu dată de 01.05.2020 până la 30.04.2021.

Cod MYSMIS: 138161

Date de contact:

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova

Nume: dr. Grecu Victor

Funcţie: Manager Proiect

Date de contact: [email protected]

Telefon: 0730199479

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS