11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriIeșim la vot? Ce alegem?

Ieșim la vot? Ce alegem?

Traversăm o perioadă de pandemie, auzim zilnic mesaje la radio sau la televizor prin care ni se repetă să evităm aglomerațiile, deplasările inutile și să stăm mai mult în casă.
Pe 27 septembrie sunt alegerile locale. Este aceasta o deplasare inutilă ce ar trebui evitată? Sau ar trebui să ne punem masca, să ne luăm toate măsurile de protecție și să ieșim la vot în număr cât mai mare?

Avem ce alege? La 30 de ani de la Revoluție, opțiunile par că s-au schimbat. Cu toate acestea, vechile partide refuză să înțeleagă acest lucru. După trei decenii de exod masiv, timp în care ne-au plecat milioane de români, ne întrebăm cine ar trebui să conducă România. Poate unii dintre olimpicii și oamenii muncitori care au părăsit această țară și sunt astăzi în poziții importante în altă parte. Poate unii ca ei, care totuși au ales să rămână.

Nu sunt „toți la fel”. Pentru că nu „toți” au fost la putere, ci mereu aceiași. Oferta electorală a fost mereu săracă. La alegerile locale se consideră că „e important omul”, nu partidul. Dar niciun partid nu s-a preocupat să trimită oameni cu adevărat dedicați pentru Primăria Craiova. Cei care au ocupat această funcție au făcut-o fie pentru a-și consolida puterea în partid, fie pentru a servi partidul. Iar acest lucru se vede în realizările lor.

Păstrarea caracatiţei locale, obiectivul PSD

Din partea PSD revine Lia Olguța Vasilescu, vicepreşedinte PSD, soția președintelui PSD Dolj, europarlamentarul fără niciun rezultat, Claudiu Manda. Aceasta a ocupat în 2012 această funcție fiind susținută de PSD și PNL și venind cu o serie de promisiuni dintre care, majoritatea, s-au dovedit un real eșec (anveloparea blocurilor, cartierul chinzesc ș.a.). În 2016 a fost, însă, realeasă. O alegere care ne-a costat încă un tur electoral în 2017, după ce doamna Vasilescu a plecat la București. Va pleca din nou în Parlament dacă va fi aleasă acum? Nu știm. Va face Dracula Park și spitale de 6 etaje? Nu știm. Pentru că tot ce a promis până acum fie nu s-a făcut deloc, fie s-a făcut mult mai târziu.

PSD urmărește închiderea luptelor interne după plecarea lui Liviu Dragnea, Lia Olguța Vasilescu schimbând taberele mai repede ca funcțiile politice, consolidarea fiefurilor înaintea alegerilor parlamentare, știut fiind că județul Dolj aduce un număr considerabil de voturi, și păstrarea „caracatiței” locale care contribuie cu bani și influență către partid. Această caracatiță este formată din frați, afini, nași și prieteni ai cuplului Manda-Vasilescu, puși în fruntea unor instituții importante din Craiova, care s-au remarcat doar prin scandalurile nesfârșite în care au tras aceste instituții.

Un condamnat penal fără niciun plan pentru Craiova

În tandem aproape perfect cu doamna Vasilescu, fostul primar Antonie Solomon reapare și el în peisajul craiovean. Ce îi leagă? Proiectele începute de fostul edil și continuate de PSD, majoritatea defectuoase, și „împăcarea” istorică, atunci când cei doi defilau împreună în campanie. Fostul edil, condamnat penal cu executare pentru fapte de corupție săvârșite în exercițiul funcției de primar, vine fără niciun plan pentru Craiova. Punctează timid tendințele actuale: oraș verde, oraș inteligent, reformă administrativă, dar dovedește că e mai degrabă împins de nostalgie decât de viziune.

Candidatul USR PLUS, plin de realizări profesionale

Alianța USR PLUS vine cu un candidat care a „gustat” din vechile partide și a plecat dezamăgit. Un candidat proaspăt în politică, dar plin de realizări profesionale: două mandate de decan al Baroului Dolj, 11 cărți scrise, peste 90 de articole și studii științifice publicate, profesor universitar la Facultatea de Drept și antreprenor. Fără probleme penale, fără vreo funcție publică ocupată vreodată. Doar multă implicare civică și culturală pentru Craiova.

USR PLUS vine cu o echipă de oameni tineri, noi în politică, ce vor fi forța și energia viitorului Consiliu Local. USR PLUS este format din oameni obișnuiți, sătui de vechile partide, sătui de promisiuni și așteptare, ce au înțeles că democrația înseamnă să te implici și să candidezi, atunci când nimeni nu te reprezintă. Oameni care au intrat în politică pentru a se asigura că lucrurile chiar se întâmplă.

De aceea noi considerăm că merită să votezi. Nu ai motive să spui „n-am cu cine”. Lucian Săuleanu primar și USR PLUS în Consiliul Local Craiova vor schimba Craiova, stradă cu stradă. Fără hoție la Primărie!

Alianţa USR-PLUS

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS