23.1 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri „Filantropia“, primul spital construit după Revoluţie în România

„Filantropia“, primul spital construit după Revoluţie în România

Lia Olguţa Vasilescu a fost primarul Craiovei care a considerat sănătatea o prioritate şi a investit masiv în spitale.

Unul dintre cele mai importante proiecte ale administrației PSD conduse de Lia Olguța Vasilescu în perioada 2012 – 2016 a fost acela de a le reda craiovenilor spitalele care fuseseră lăsate în paragină. Cea mai convingătoare reușită: construirea, într-un timp record, a unei structuri sanitare la cele mai înalte standarde, dotată cu aparatură ultramodernă.

Construit în mai puțin de 2 ani

Unitățile medicale se aflau într-o stare deplorabilă atunci când Lia Olguța Vasilescu și-a început primul mandat de primar al Craiovei: infiltrații în tavane, mucegai, paturi vechi de 40 de ani, geamuri sparte și mobilier care era la fel de vechi precum spitalele.

„Am considerat că locuitorii orașului nu merită să fie tratați în asemenea condiții, astfel că, pe lângă decizia de a renova toate spitalele care aparțineau de Primăria Craiova, am hotărât să construim unul nou“, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Pe locul unde se afla scheletul unei construcții, abandonat încă din 1992, pe care creșteau buruienile și care urâțea zona din vecinătatea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș“, astăzi se înalță o investiție modernă, ce înglobează secțiile Medicală I, Medicală II, Medicală III și Fizioterapie aferente Spitalului „Filantropia“, asigurând accesul tuturor craiovenilor la servicii medicale de calitate.

Unitate medicală modernă

Cu dotări dintre cele mai performante, construcția cu un design deosebit a fost realizată într-un timp record, de numai un an și șase luni. Proiectul, considerat de mulți unul fantasmagoric, a prins viață în anul 2015. „La începutul lunii noiembrie 2015, semnam contractul prin care, la Craiova, se construia primul spital din România postdecembristă realizat 100 % din fonduri de la bugetul local. Primele intervenții au constat în demolarea anumitor părți ale scheletului din beton care nu erau necesare. Au urmat ample lucrări de consolidare a structurii, astfel încât să fim siguri că aceasta va rezista presiunii exercitate de construcția noului spital. Primele cărămizi au fost puse în data de 18 mai 2016, atunci când, efectiv, Spitalul Municipal Craiova începea să prindă formă. De atunci, zi după zi, oră după oră, scheletul abandonat s-a transformat în cea mai modernă unitate medicală din Craiova“, a relatat Lia Olguța Vasilescu.

  • Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
  • Executat de SC MEDIA SUD EUROPA SA – portal: www.gds.ro
  • CUI Mandatar Financiar: 21200019

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu...

ȘTIRI GdS

TikTok, plângere împotriva administraţiei Trump pentru că a blocat...

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a...

Filmele revin pe marele ecran la Inspire Cinema

Suspansul ne-a fost încercat la maximum în decursul acestei veri, în ceea ce privește redeschiderea cinematografelor la nivel național, dar și după...

Cum se va face poprirea electronică pe conturile datornicilor

Ca să nu le mai blocheze toate conturile debitorilor, ANAF pregătește poprirea electronică. Pentru a fi posibilă, Fiscul trebuie să aibă acces la conturile bancare ale datornicilor. Iată cum ar putea fi simplificate popririle de anul acesta.

Inițiative generoase pentru diversificarea ofertei culturale și turistice a...

35 de milioane de euro este valoarea principalelor investiții pe care Consiliul Județean le-a finalizat sau le are în derulare în domeniul...

Scrisoare deschisă adresată membrilor și simpatizanților USR

Ați auzit multe lucruri despre mine în această campanie și foarte puține dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă...

ANAF nu mai face popriri, dar blochează temporar toți...

În cazul în care există debitori care nu și-au achitat sumele la termenele legale, Fiscul nu mai poate face popriri clasice pe conturi până pe 25 octombrie. Însă ANAF instituie popriri asigurătorii și sechestru asigurător, in cazul in care debitorul este suspect de neplata. Astfel că unii datornici nu se pot folosi de acei bani din propriile conturi.