17.6 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Anișoara Stănculescu - ,,Să dăm posibilitatea craiovenilor să decidă asupra minim 10% din bugetul local”

Anișoara Stănculescu – ,,Să dăm posibilitatea craiovenilor să decidă asupra minim 10% din bugetul local”

Toți candidații la primăria Craiova vorbesc de smart-city, ceea ce e un lucru bun. Să digitalizăm serviciile publice, să ușurăm viața cetățenilor în raport cu administrația, să avem un trafic inteligent, să avem aplicații diverse prin care să ne planificăm mai bine viața în oraș, de la parcări la timpul liber și multe altele.

Un smart city înseamnă înainte de toate acestea un oraș în care  cetățenii pot decide asupra unei părți din bugetul local. Prin metoda bugetării participative. O susțin și mă voi bate pentru ea la Primăria Craiova.

DE CE MĂ VOI LUPTA PENTRU DREPTUL CRAIOVENILOR DE A DECIDE ASUPRA UNEI PĂRȚI A BANILOR PUBLICI?!

Prin toate cartierele, oameni de toate categoriile sociale și de toate vârstele îmi spun așa: ”În cartierul meu nu se va schimba nimic pentru că DOAR CE VREA PRIMARUL SE FACE ÎN ORAȘUL ĂSTA!”

Eu, Anișoara Stănculescu, vin la primărie să schimbăm această realitate. Sunt singurul candidat pentru primăria Craiova care vorbește de bugetul participativ în această  campanie. Și care îl va implementa în Craiova.

Oamenii au dreptul, ca peste tot în orașele civilizate ale lumii, să decidă asupra destinației unei părți din bugetul construit și din taxele și impozitele pe care ei le plătesc. Și cei din Craiovița, și cei din  Brestei, din Catargiu, din Valea Roșie, din Brazdă, din Bariera Vîlcii. De peste tot din oraș!

CUM VOM PROCEDA?

Craiovenii vor decide, prin vot online, modul de alocare a minim 10% din Bugetul local.  În felul acesta și dorințele, nevoile celor din cartiere vor fi rezolvate și nu vor mai fi amânate cu anii sau cu deceniile!!!

Cetățenii vor putea  propune în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului proiecte diverse legate de domenii și activități precum: parcări, spaţii verzi, locuri de joacă, străzi, alei și trotuare, colectare deșeuri, spații publice smart, renovare fațade clădiri publice, modernizare/ construcție de şcoli şi grădinițe, infrastructură utilitară  și multe, multe altele.

Prin intermediul aplicației inteligente pentru telefoane mobile și calculator craiovenii  se vor putea înscrie pentru a propune proiecte și pentru a evalua proiectele trimise de alți cetățeni.

Craiovenii vor putea să își facă o campanie pentru promovarea unui anumit proiect. Primele 5 proiecte din fiecare domeniu vor fi ierarhizate și supuse din nou unei campanii publice de mediatizare și informare pentru votul final. Care va avea loc tot online.

În această etapă finală, toți cetățenii înscriși pe platformă vor putea vota un singur proiect dintre toate cele existente iar, în ordinea numărului de voturi, proiectele vor fi incluse în planificările de buget ale anului următor, pentru a fi finanțate de Primăria și Consiliul Local Craiova.

Nu e deloc complicat. Vom deprinde cu toții această bună practică și ne va fi mai bine. Vom merge cu toţii înainte iar administrația orașului nu va mai împărți Craiova în cetățeni de rangul I și cetățeni de rangul II. Toți suntem plătitori de taxe și impozite.

Așa s-a modernizat Clujul în toate zonele sale. Așa vom face și la Craiova. Contez pe Voi!

Sunt Anișoara Stănculescu și candidez la Primăria Craiova din partea PMP. Poziția 2 pe buletinul de vot!

Mereu #ÎnServiciulDumneavoastră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu...

ȘTIRI GdS

TikTok, plângere împotriva administraţiei Trump pentru că a blocat...

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a...

Filmele revin pe marele ecran la Inspire Cinema

Suspansul ne-a fost încercat la maximum în decursul acestei veri, în ceea ce privește redeschiderea cinematografelor la nivel național, dar și după...

Cum se va face poprirea electronică pe conturile datornicilor

Ca să nu le mai blocheze toate conturile debitorilor, ANAF pregătește poprirea electronică. Pentru a fi posibilă, Fiscul trebuie să aibă acces la conturile bancare ale datornicilor. Iată cum ar putea fi simplificate popririle de anul acesta.

Inițiative generoase pentru diversificarea ofertei culturale și turistice a...

35 de milioane de euro este valoarea principalelor investiții pe care Consiliul Județean le-a finalizat sau le are în derulare în domeniul...

Scrisoare deschisă adresată membrilor și simpatizanților USR

Ați auzit multe lucruri despre mine în această campanie și foarte puține dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă...

ANAF nu mai face popriri, dar blochează temporar toți...

În cazul în care există debitori care nu și-au achitat sumele la termenele legale, Fiscul nu mai poate face popriri clasice pe conturi până pe 25 octombrie. Însă ANAF instituie popriri asigurătorii și sechestru asigurător, in cazul in care debitorul este suspect de neplata. Astfel că unii datornici nu se pot folosi de acei bani din propriile conturi.