21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLucian Săuleanu: Vreau să rezolv lucrurile mărunte de care au nevoie craiovenii

Lucian Săuleanu: Vreau să rezolv lucrurile mărunte de care au nevoie craiovenii

Viața frumoasă vine din lucruri mărunte. Vreau mai întâi să am pe strada mea, în cartierul meu, acea liniște care mă face să simt că trăiesc bine, într-un oraș care nu mă copleșește cu lipsurile lui.

Poate sunt naiv, dar vreau să fiu decent în promisiuni, și pot să promit craiovenilor că voi rezolva micile lor probleme. Serviciile administrative să funcţioneze normal și în interesul exclusiv al cetățenilor. Infrastructura școlară și sănătatea să fie priorități. Să nu se mai construiască pe spații verzi, între blocuri. Să beneficieze de un transport decent și soluții alternative reale. Poliția locală să funcționeze în așa fel încât să-și justifice în ochii cetățenilor alocările bugetare. Să nu mai risipim banii pe borduri sau alte investiții inutile și să avem curățenie pe străzi. Să te simți bine și în siguranță când mergi la plimbare, să nu-ție fie teamă nici de praf, nici de poluare. Acestea și multe altele se vor regăsi pe agenda mea.

Construcţii hidoase, fără explicaţii

Ca să îmbunătățim aceste lucruri trebuie să pornim din interior. Ca și când faci curăţenia de toamnă. Dacă direcțiile și serviciile nu sunt verificate, dacă nu se aplică regulile performanței și ale meritocrației, dacă cele sesizate de craioveni nu sunt luate în serios și rezolvate, atunci rămânem pradă promisiunilor electorale. Spre exemplu, este cunoscut de toată lumea că Direcția urbanism a PMC este un focar de incompetență și corupție, că numai anumite societăți și anumiţi arhitecți sunt privilegiați, că s-au anulat autorizații de construire de către instanțele de judecată şi înseamnă că trebuie luate măsurile legale.

Craiovenii s-au obișnuit în ultimii doi-trei ani ca în jurul blocurilor sau în zonele cu case să apară tot felul de construcții. Unele imense, altele hidoase, unele provizorii, alteori blocuri, și nimeni nu a dat o explicație acestui fenomen, dar sunt totuși zeci de construcții, motiv pentru care cred că cei ce au construit au fost avantajaţi și cineva trebuie să răspundă.

Probleme stringente: Termo, exodul tinerilor şi depozitul de la Mofleni

Când voi avea șansa să fiu administratorul acestui oraș, întâi de toate, vreau să ofer soluții și răspunsuri la probleme complicate, cum este Termo, pentru a doua oară în faliment. Să stopăm exodul tinerilor către alte orașe, iar Craiova să devină un oraș atractiv pentru investitori. Să îndreptăm greșeala enormă făcută de politicienii craioveni, care se numește Depoitzul de deșeuri de la Mofleni, soluție posibilă doar în baza unor negocieri și respectând interesele economice ale societății care îl administrează.

Da, am redactat și făcut public un program de administrare locală, cu mai multe idei și direcții de dezvoltare, care arată că eu și echipa de lângă mine, viitori consilieri locali, avem o viziune, că intrăm în aceată campanie pregătiți, că ne dorim să facem lucruri bune.

În administraţia locală, toţi se cred şefi

Cred că în ultima perioadă craiovenii și-au dat seama că orașul merge într-o direcție greșită. Nimic nu s-a schimbat, nimic nu s-a reformat .Vremea cârpelilor a trecut, dar pentru a fi respectați craiovenii trebuie să înțeleagă că trebuie să ceară să fie tratați în mod egal de către autoritățile locale.

Beția puterii a făcut ca majoritatea celor care sunt la conducerea administrației să fie afectați de un complex de superioritate, să se creadă şefi. Toți sunt șefi, toți se cred deosebiți, excepționali. Administrația este plină de rude și cunoștințe, prieteni și membri de partid, acesta este motivul pentru care craiovenii nu beneficiază de servicii de calitate din partea administrației locale.

Promisiuni decente, nu pâine şi circ

În campania electorală partidele se reactivează, propun planuri și proiecte mărețe, cele mai multe din categoria „pâine și circ”. Aceleași promisiuini revin la fiecare ciclu electoral.

Minciunile, ştirile şi conturile false, postacii conturează tabloul alegerilor din 2020. Cu cât promisiunea este mai gogonată, cu atât prinde mai bine. Armata de troli si postaci creează senzația unei reușite, fără să-și dea seama că trăiesc în bula lor.

Este motivul pentru care vreau să fiu decent în promisiuni, iar cea mai importantă este aceea că vreau să fac ceva bun în Craiova, pentru craioveni, nu pentru cei care se consideră politicienii locali.
Este vremea să-i schimbăm, e timpul să avem un oraș în să vă doriţi să trăiţi și tu și copiii tăi.

Lucian Săuleanu – candidat USR PLUS la Primăria Municipiului Craiova

(Click aici pentru programul politic).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS