17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeObiective importante pentru dezvoltarea comunei Ghindeni

Obiective importante pentru dezvoltarea comunei Ghindeni

Pentru administraţia locală din comuna Ghindeni, îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor sunt prioritatea absolută. În acest sens, primarul localităţii, Florentin Rădulescu, a urmărit să acceseze şi să implementeze proiecte care să asigure o dezvoltare armonioasă şi solidă a Ghindeniului.

Drumuri betonate în două etape

Florentin Rădulescu a anunţat că Primăria Ghindeni face deja recepţia lucrărilor de betonare a cinci kilometri de drum, cu bani obţinuţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II. Proiectul s-a ridicat la o valoare de 6.300.000 lei.
Autorităţile se pregătesc, însă, de lucrările pentru continuarea betonării pe alţi 9,3 kilometri, printr-un proiect depus pe FDI. Valoarea acestuia este de peste 14.000.000 lei.

Investiţii pentru modernizare

Prin PNDL II, edilul Florentin Rădulescu transmite că a implementat un proiect pentru modernizarea iluminatului public la nivelul întregii comune. ”Am introdus lămpi cu led pe toate străzile din comuna Ghindeni”, spune primarul.

Administraţia locală urmăreşte şi extinderea reţelei de apă peste tot în Ghindeni, cu fonduri proprii. „Vrem să mai forăm un puţ şi să mai facem două bazine la staţia de apă pentru îmbunătăţirea furnizării apei către cetăţeni”, precizează Florentin Rădulescu. „Mai avem un proiect în vedere betonarea și casetarea şanţurilor”, adaugă primarul din Ghindeni.

Şi gazele sunt o prioritate, primăria având scopul să introducă reţeaua de furnizare gaze naturale în Ghindeni printr-un proiect în valoare de 2,5 milioane de euro.
Edilul își propune să valorifice la maxim oportunitățile de dezvoltare a comunei Ghindeni prin accesarea de programe și proiecte cu fonduri guvernamentale sau europene.

Cămin cultural de la zero

Administrația locală și-a canalizat atenția și către proiecte în domeniul social și cultural. Florentin Rădulescu a depus la CNI un proiect pentru construcţia unui cămin cultural de la zero. Clădirea va avea o suprafaţă de 787 mp: „Este o construcţie nouă, de la zero, cu etaj, cu dotări. Va fi o construcţie rustică, cu 180 de locuri pe scaune, ceva deosebit, care îi va bucura, cu siguranță, pe locuitorii comunei“, spune Florentin Rădulescu.

Dotări importante pentru comună

Pe lângă toate acestea, primăria Ghindeni a făcut și achiziții necesare pentru intervențiile din comună. „Am achiziționat un buldoexcavator cu fonduri de la bugetul local, iar prin GAL am depus un proiect un tractor cu remorcă și o cisternă cu apă, pe care o putem folosi atât la vidanjare, cât și la acțiuni de stingere a incendiilor”, menționează primarul Rădulescu.

Florentin Rădulescu le transmite mulțumiri cetățenilor comunei Ghindeni pentru încrederea acordată în ultimii patru ani: „Împreună, putem construi comunitatea pe care ne-o dorim. Administrația nu poate reuși fără un dialog constant și solid cu cetățenii, fără a afla, direct de la oameni, care sunt problemele și nevoile lor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS