16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeLucian Săuleanu: Am lansat programul USR-PLUS

Lucian Săuleanu: Am lansat programul USR-PLUS

Zilele acestea am lansat oficial programul politic local pentru Craiova, la scurt timp după depunerea semnăturilor necesare candidaturii la Primăria Minicipiului Craiova din partea USR-PLUS.

Craiovenii așteaptă soluții la problemele lor punctuale. Dar Craiova are nevoie, de asemenea, și de o nouă viziune în administrație, una coerentă și consistentă. Venim în fața dumneavoastră cu un program realizabil, realist, adaptat realităților Craiovei, orientat spre reformă și modernizare.

Reformă, transparenţă, integritate

Programul local de guvernare are în centrul său reformarea administrației locale, transparența în materie de decizii și achiziții publice, integritatea funcționarului public, supus de multe ori presiunilor politice, îmbunătățirea interacțiunii craioveanului cu Primăria, prin digitalizare și debirocratizare.

Ca structură, soluțiile propuse de noi sunt grupate în zece capitole, conectate între ele, fundamentate pe doctrina USR PLUS și gândite într-un context mai larg, regional.

Ne propunem să transformăm Craiova într-un oraș digital și sustenabil, un pol de dezvoltare regională și o capitală a creșterii economice. Pentru asta avem nevoie de o relație solidă între Primărie și mediul universitar craiovean. Avem nevoie de o colaborare aplicată între instituțiile de învățământ și mediul de afaceri local. De atragerea investitorilor (posibilă doar prin combaterea corupției și reformarea administrației) și de o strategie de bugetare bazată pe performanță.

În felul acesta, vom crea premisele ca tinerii craioveni să nu mai fie nevoiți să plece. Să poată găsi în Craiova un centru universitar de renume, un oraș al studenților, dar și o piață a muncii plină de oportunități.

Adevăratele priorităţi ale craiovenilor au fost ignorate

Consider că vechile abordări legate de transformarea artificială a Craiovei într-un „oraș turistic”, pe care încă le regăsim la unii dintre candidați, au dus doar la o risipă uriașă de bani publici și au ignorat adevăratele priorități ale craiovenilor. Astfel de investiții pot fi salvate și fructificate doar când toţi craiovenii vor avea servicii publice de cea mai înaltă calitate, într-un oraș dezvoltat economic, dotat cu infrastructură demnă de anul 2020.

Din păcate, însă, această viziune lipsește din oferta electorală a contracandidaților. Aceștia au ajuns să folosească demagogia și discursul politicianist pentru a ne convinge că problemele cu care ne confuntăm nici măcar nu există. Că Municipiul Craiova e deja cel mai frumos, cel mai curat, cel mai drept oraș. Că „iubirea” unui politician poate ține loc schimbării (fie a celui care a părăsit Primăria la doar câteva luni de la alegeri, plecând în Parlament, fie a celui care a stat în pușcărie pentru că a luat mită, primar fiind).

Pe 26 mai 2019, craiovenii ne-au arătat că vor schimbarea

Victoria Alianței USR PLUS din 26 mai 2019, când formațiunea a obţinut la Craiova cele mai multe dintre voturile cetăţenilor prezenţi la urne (29,82%), ne-a arătat că există această deschidere spre schimbare și în rândul craiovenilor. Pentru ei și alături de ei candidez. Vin cu o echipă de oameni tineri, provenind din mediul privat, capabili să implementeze proiecte inovatoare pentru orașul nostru.

Alianța USR PLUS este acea forță politică născută din dorința vie a cetățenilor de a-și lua țara înapoi din mâinile clientelei de partid. Iar prin acest program exact asta ne propunem să facem!
Vă invităm să îl accesați aici: www.luciansauleanuprimar.ro/program-electoral

Lucian Săuleanu – candidat USR PLUS la Primăria Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS