6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratiePrimăria Craiova pregătește sportivilor un obiectiv unic în România

Primăria Craiova pregătește sportivilor un obiectiv unic în România


Panteonul atletismului se mută în Bănie, care își întregește baza sportivă cu una dintre cele mai frumoase arene din țară: stadionul de atletism.

Stadionul de atletism, aproape de finalizare

Realizat de Primăria Craiova cu fonduri de la bugetul local, noul stadion va ridica sportul de performanță la un alt nivel, plasând Cetatea Băniei în centrul competițiilor europene. Atleții vor avea o bază de pregătire ultramodernă.

„Marile performanțe obținute, de-a lungul timpului, de sportivii craioveni, ne obligă să le oferim cele mai bune condiții împătimiților acestui sport. Craiova se pregătește să expună noi trofee în vitrinele cluburilor de profil. Acest lucru nu se putea realiza fără ca noi, administrația locală, să le punem la dispoziție condiții excepționale de pregătire. Primăria Craiova a considerat că performanța trebuie încurajată și răsplătită. Astfel, am construit cea mai frumoasă și una dintre cele mai mari arene de atletism din România, ce va putea găzdui inclusiv competiții europene de categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II”, a menționat primarul Mihail Genoiu.

Acesta a mai transmis că există două piste gata de folosire. Una este la standarde competiționale, de 400 metri, iar cealaltă, de warm-up. Fiecare are instalație separată de nocturnă. „Sistemul audio de înaltă fidelitate va oferi ambientul necesar celor care vor evolua pe terenul de competiții. Toate materialele și instalațiile sunt noi și vor utila nu doar pista mare, ci și pista de warm-up, iar vestiarele și cabinele sunt pregătite pentru sportivi și membrii echipelor”, adaugă primarul Genoiu.

Capacitate de 5000 de locuri

Cu o capacitate de 5.000 de locuri, arena din Bănie poate găzdui toate probele care țin de atletismul de performanță: săritura în lungime, săritura în înălțime, săritura cu prăjina, triplu salt, alergare liberă sau cu obstacole (garduri) pe diferite distanțe, ștafetă, aruncarea ciocanului, aruncarea discului, aruncarea greutății sau aruncarea suliței și maratonul.

Cu o pistă de alergare cu 8 culoare, dar și cu facilități care permit desfășurarea simultană a două competiții în aceleași condiții pentru atleți, noua arenă îndeplinește toate condițiile pentru organizarea de concursuri de nivel internațional. În acest sens, lucrările au fost monitorizate de un prestator recomandat de I.A.A.F. (Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism). Acesta a avut misiunea de a elabora documentațiile în vederea certificării stadionului de atletism la categoria WORLD ATHLETICS (IAAF): II.

Arena are inclusă zona de antrenament, zona de concurs și o clădire principală compartimentată în 4 corpuri – (Corpuri A, B, C, D). Clădirea găzduiește, pe lângă cele peste 5.000 de locuri pentru spectatori, dotări moderne pentru sportivi, arbitri, media, necesare desfășurării unor competiții omologate internațional.

Antrenamentele și concursurile vor putea fi susținute și seara, datorită instalației de nocturnă formată din 5 stâlpi de iluminat, completată de reflectoare montate pe copertina aferentă tribunei oficiale și de instalația de nocturnă pentru terenul de încălzire, formată din 6 stâlpi de iluminat, de care beneficiază stadionul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS