12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCalificări profesionale de viitor la Colegiul Universitar Spiru Haret - Admitere pentru anul şcolar 2020/2021

Calificări profesionale de viitor la Colegiul Universitar Spiru Haret – Admitere pentru anul şcolar 2020/2021

Colegiul Universitar Spiru Haret, filiala din Craiova, organizează admitere în domeniul SANITAR şi la specializarea DETECTIV PARTICULAR până la data de 31 august 2020. Candidaţii pot opta pentru o specializare în limita locurilor disponibile.

Calificările profesionale la care se face admitere pentru anul şcolar 2020/2021 sunt:

  • Asistent medical generalist
  • Asistent medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare
  • Detectiv particular

La specializările Asistent medical generalist şi Asistent medical balneofiziokinetoterapie, durata studiilor este de 3 ani, învăţământ cu frecvenţă, iar viitorii cursanţi pot opta pentru unul dintre cele 90 de locuri.

Profesia de asistent medical în ultimii ani este într-o continuă transformare, atât din punct de vedere al noțiunilor ce trebuie acumulate pe parcursul școlii, cât și de responsabilizare a asistentului medical privind efectuarea actului medical.

Deşi aduce foarte multe satisfacţii, această profesie aduce şi diverse provocări cauzate de oboseală, stres, lipsă de personal, proastă comunicare, diverse orgolii nejustificate.

Pentru a le depăși, este de părere Daniela Nistor, cadru didactic la specializarea Asistent medical şi director de îngrijiri la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului, „trebuie să fii un bun profesionist, un bun comunicator, un bun coleg, să ai empatie față de pacienți, față de aparținători, față de colegii cu probleme, să fii credincios și mereu să ai dorința oricât de greu îți este să faci bine, să te pui mereu în postura pacientului și să te întebi tu cum ai vrea să fii tratat.”

Prin obţinerea acestei calificări profesionale, asistenţii medicali generalişti pot profesa în cadrul următoarelor unităţi medicale din sistemul de sănătate public şi privat: spitale, policlinici, dispensare locale, cabinete medicale particulare, cabinete medicale din cadrul instituţiilor de învăţământ, cabinete medicale din cadrul unităţilor de producţie, cabinete medicale individuale ale companiilor etc.

Ca asistent medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare, potrivit Mariei Dumitrică, profesor al Colegiului Universitar Spiru Haret, “este important să te axezi pe:  demnitate – trebuie să fii vrednic de cinste și respect; altruism – să fii preocupat întotdeauna de binele altora, să fii profesionist aplicând prin precizie și siguranță toate acțiunile întreprinse asupra stării fizice și emoționale ale celor aflați în suferință, și nu în ultimul rând, trebuie să fii onest.”

Printre atribuţiile unui asistent medical balneofiziokinetoterapie şi recuperare se numără aplicarea programelor de terapie fizică, recuperare medicală, de comunicare verbală şi nonverbală atât în relaţia cu pacientul cât şi cu ceilalţi membri din echipă, cu respectarea regulilor de etică şi deontologie medicală.

În ceea ce priveşte oportunităţile de carieră, acestea sunt variate, cei care aleg acest drum profesional putând opta pentru spitale, policlinici, baze de tratament şi recuperare, staţiuni balneoclimaterice, cabinete private de terapie şi recuperare medicală, instituţii de asistenţă socială etc.

Detectiv Particular este cea de-a treia specializare la care Colegiul Universitar Spiru Haret Craiova organizează admitere în acest an. Durata studiilor este de 2 ani, iar cei interesaţi pot ocupa unul dintre cele 60 de locuri.

“Detectivul particular este un mare anonim, spirit iscoditor și expert în găsirea informațiilor, devotat meseriei, investigator neîntrecut, expert în munca de informații”, consideră prof.univ.dr. Stan Petrescu, cadru didactic în cadrul Colegiului Universitar Spiru Haret. Nu este însă o profesie lipsită de pericole. Posibilitatea de a fi rănit sau chiar ucis este unul dintre riscurile pe care le poate întâmpina detectivul particular în munca sa și, de aceea, o bună pregătire teoretică îmbinată cu abilitățile necesare în acest domeniu sunt esențiale pentru a face față cu succes provocărilor ce pot apărea la tot pasul.

Meseria de detectiv particular, potrivit prof.univ.dr. general de brigadă (r) Stan Petrescu, „este una a inteligențelor, a minților deschise, profitabilă, care poate să-și găsească mulți aderenți, piața de exprimare a investigațiilor private fiind destul de largă, atât în țară cât și în cadrul Uniunii Europene.”

Viitorul „ochilor din umbră” în România, subliniază acesta, „este unul atractiv, mai ales în societățile liberale, care aduce câștiguri financiare suficiente, satisfacții și împliniri profesionale celor ce practică acest gen al meseriei de investigații și al intelligence-ului privat.”

Fii la curent cu informaţiile referitoare la admiterea de anul acesta accesând https://colegiuluniversitar.spiruharet.ro/admitere/.

***

Despre Colegiul Universitar Spiru Haret

Colegiul Universitar Spiru Haret, filiala Craiova, este o instituţie de învăţământ terţiar (şcoală postliceală), parte a Universităţii Spiru Haret ce oferă calificări profesionale de nivel 5 în domeniile SANITAR şi DETECTIV PARTICULAR, practicând o politică expansivă ce vizează dezvoltarea viitoare şi pe alte arii profesionale de interes.

Colegiul își propune să ofere cele mai bune servicii educaționale prin organizarea unui climat stimulativ de învăţare care să genereze performanţa și, prin dezvoltarea individuală a elevului într-un mediu sigur, pregăteşte absolvenţi capabili să se integreze eficient în societate.

Pentru informaţii suplimentare despre Colegiul Universitar Spiru Haret Craiova

Facebook – Colegiul Universitar Spiru Haret Craiova

E-mail: [email protected]

Telefon: 0747 620 585

(ID – 15493)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS