17.6 C
Craiova
sâmbătă, 19 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

Tramvaie și autobuze noi în Craiova, din fonduri europene

17 tramvaie moderne și 30 de autobuze electrice vor completa flota craioveană de mijloace de transport public.

Tramvaie cu facilităţi de ultimă generaţie

Primele mijloace moderne de transport în comun pe șine care vor veni în Bănie sunt cele 17 tramvaie achiziționate din fonduri europene. Pentru acestea, s-a finalizat perioada de evaluare la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Miercuri, 05 august 2020, a fost ultima zi de contestații.

Printre facilitățile de ultimă generație pe care le oferă tramvaiele noi, începând din 2022, se numără sistem audio-video de informare călători și sistem de supraveghere video, sisteme Wi-Fi, sistem diagnosticare SIGDE, sistem management trafic CGMT.
Tramvaiele vor avea o capacitate de transport totală de minimum 190 călători transportați în picioare și 50 persoane pe scaune fixe, nerabatabile, dintre care minimum 6 accesibile din low floor. În cursa pentru obținerea contractului de 170 milioane de lei fără TVA privind furnizarea a 17 tramvaie au intrat patru fabrici mari.

Tramvaiele vor circula pe trei rute ale RAT Craiova: Ruta 100 – 10 tramvaie; Ruta 101 – 3 tramvaie; Ruta 102 – 4 tramvaie.

30 de autobuze electrice

De asemenea, Primăria Municipiului Craiova a inițiat procedura de achiziție pentru alte 30 de autobuze electrice din fonduri europene, concomitent cu instalarea a 30 de stații de încărcare lentă și alte 7 stații de încărcare rapidă. Termenul limită de depunere a ofertelor este de 7 septembrie 2020. Valoarea totală a proiectului este de peste 92 milioane de lei, TVA inclus.

Autobuzele vor avea o lungime de 12 m şi o capacitate de 70 de călători.

Autobuzele vor avea o lungime de 12 m, o capacitate de 70 de călători, dintre care mininum 27 pe scaune, şi o autonomie de 100 de km la încărcare. Mijloacele de transport în comun vor mai fi dotate cu trapă destinată persoanelor cu dizabilități, sisteme de încălzire, ventilație și aer condiționat, sisteme audio – video, sistem de numărare a călătorilor, supraveghere video și sistem wi –fi.

“Odată cu achiziția celor 17 tramvaie și 30 de autobuze din fonduri europene, craiovenii vor beneficia de cele mai moderne mijloace de transport public în comun. Noile tramvaie și autobuze se vor adăuga flotei societății de transport în comun RAT SRL. Aceasta a fost completată, în ultima perioadă, cu alte 16 autobuze electrice articulate furnizate de producătorul Solaris, deja în producție, cu 29 autobuze Solaris achiziționate de Primăria Craiova cu fonduri de la bugetul local, dar și cu cele 38 autobuze Euro 6 BMC, grație unui împrumut BERD“, a declarat primarul Mihail Genoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Liga 3 / CSO Filiaşi – FC Pucioasa 1-0....

CSO Filiaşi s-a abonat la victorii cu...

ȘTIRI GdS

TikTok, plângere împotriva administraţiei Trump pentru că a blocat...

TikTok şi compania ByteDance Ltd., care deţine aplicaţia, au cerut unei curţi de justiţie americane să blocheze decizia administraţiei Trump de a...

Filmele revin pe marele ecran la Inspire Cinema

Suspansul ne-a fost încercat la maximum în decursul acestei veri, în ceea ce privește redeschiderea cinematografelor la nivel național, dar și după...

Cum se va face poprirea electronică pe conturile datornicilor

Ca să nu le mai blocheze toate conturile debitorilor, ANAF pregătește poprirea electronică. Pentru a fi posibilă, Fiscul trebuie să aibă acces la conturile bancare ale datornicilor. Iată cum ar putea fi simplificate popririle de anul acesta.

Inițiative generoase pentru diversificarea ofertei culturale și turistice a...

35 de milioane de euro este valoarea principalelor investiții pe care Consiliul Județean le-a finalizat sau le are în derulare în domeniul...

Scrisoare deschisă adresată membrilor și simpatizanților USR

Ați auzit multe lucruri despre mine în această campanie și foarte puține dintre ele sunt adevărate. De aceea, am decis să mă...

ANAF nu mai face popriri, dar blochează temporar toți...

În cazul în care există debitori care nu și-au achitat sumele la termenele legale, Fiscul nu mai poate face popriri clasice pe conturi până pe 25 octombrie. Însă ANAF instituie popriri asigurătorii și sechestru asigurător, in cazul in care debitorul este suspect de neplata. Astfel că unii datornici nu se pot folosi de acei bani din propriile conturi.