13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComunicat de presă privind începerea proiectului „Îmbunătățirea competitivității SC EKS ITP SRL prin dotarea cu echipamente moderne“

Comunicat de presă privind începerea proiectului „Îmbunătățirea competitivității SC EKS ITP SRL prin dotarea cu echipamente moderne“

Anunț de începere a proiectului

Titlul proiectului: „ÎMBUNĂTĂȚIRE A COMPETITIVITĂȚII SC EKS ITP SRL PRIN DOTAREA CU ECHIPAMENTE MODERNE”
Numele beneficiarului: SC EKS ITP SRL

Obiectivele proiectului:

Obiectivul general al proiectului:
Obiectivul general al societății este acela de a crește competitivitatea SC EKS ITP SRL, de a dezvolta activitatea acesteia și de a deveni unul din leaderii pieței în domeniul prestării de servicii de Întreținere și Reparații pentru Autovehicule, pentru o gama cât mai mare de vehicule, din județul Dolj. Pentru aceasta, compania vizează implementarea de strategii de creștere a competitivității, care să contribuie la creșterea calității serviciilor de Întreținere și Reparații pentru Autovehicule, la îmbunătățirea raportului cost/preț, și la reducerea duratelor de efectuare a serviciilor prestate PENTRU clienții săi, precum și la creșterea cotei de piață.

Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă valorificarea sectorului prestării serviciilor companiei prin dezvoltarea și modernizarea activității de Întreținere și Reparații pentru Autovehicule. În acest sens, firma va achiziționa utilaje și echipamente noi, moderne, ceea ce va conduce implicit la inovarea procesului de prestare servicii, la dezvoltarea durabilă a companiei, la respectarea normelor de mediu și la creșterea competitivității în piața specifică. Se urmărește astfel, achiziția a trei utilaje performante pentru dotarea service-ului auto, a 6 proiectoare LED de 150w fiecare și a unui Sistem Fotovoltaic Trifazic ON GRID de 8,4 kWp fiecare echipament ce va fi achiziționat este dotat cu tehnologii noi și inovatoare care să conducă la creșterea competitivității și productivității muncii într-un domeniu atât de dinamic – sfera prestării de servicii de Întreținere și Reparații pentru Autovehicule (Cod CAEN 4520).

Scopul proiectului

Scopul proiectului este creșterea nivelului tehnic de dotare al firmei prin achiziționarea unor noi active corporale, destinate să modernizeze și să dezvolte activitatea curentă, utilând astfel societatea SC EKS ITP SRL cu tehnologie avansată și eficientă în scopul optimizării fluxului tehnologic, în condiții de siguranță și respectarea normelor de mediu.
Prin obiectivul general, acest proiect contribuie la realizarea obiectivelor specifice aferente Axei prioritare 2, în sensul că susține îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii prin consolidarea poziției pe piață a acestora în domeniile competitive identificate în Strategia Națională de Competitivitate și Planurile Regionale de Dezvoltare.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Obiectivele specifice ale proiectului concordă cu scopul propus de schema de finanțare, în sensul că prin achiziționarea de utilaje noi, moderne din punct de vedere tehnologic, se asigura consolidarea, dezvoltarea durabilă și valorificarea activității întreprinderii, prin modernizarea serviciilor prestate. În mod implicit, achiziționarea utilajelor tehnologice noi și performanțe, de ultima generație, deschide perspective noi pentru societate prin pătrunderea pe o piață competitivă și dinamică; aceasta înseamnă, în primul rând, o adaptare permanentă la schimbările tehnologiilor și echipamentelor moderne, utilizate la prestarea serviciilor de Întreținere și Reparații pentru Autovehicule, lucru care va conduce la reducerea
    timpilor de execuție, scăderea consumurilor de energie electrică, eficientizarea activității, și în final la o creștere a cotei de piață.
    Prin implementarea acestui proiect, societatea v-a avea o capacitate de lucru mare, va presta servicii de calitate clienților săi, iar personalul va avea un randament ridicat, activitatea întreprinderii urmând să acopere o cota mult mai mare pe piață.
  2. Creșterea numărului mediu de salariați că urmare a realizării proiectului, față de nivelul înregistrat în ultimul an fiscal încheiat înainte de depunerea Cererii de Finanțare. Astfel, că urmare a implementării proiectului, vor fi angajate 5 persoane cu Contract Individual de Muncă, cu normă întreagă și pe perioada nedeterminată. Proiectul prevede angajarea uneia sau a mai multor persoane ce fac parte din categorii defavorizate (în funcție de CV-urile primite și de rezultatele obținute de candidați la susținerea
    interviurilor și la testarea abilităților practice), cât și angajarea de persoane ce nu fac parte din categorii care nu sunt defavorizate.

3. Îmbunătățirea competitivității întreprinderii prin:

  • achiziționarea a 3 echipamente pentru service-ul auto (un stand de frânare pentru turisme și autocamioane, un aparat de reglat geometria la turisme și camioane și un aparat de încălzire prin inducție), mai eficiente energetic, dotate cu tehnologii noi și inovatoare care vor conduce la creșterea competitivității și productivității muncii;
  • îmbunătățirea eficienței energetice prin utilizarea surselor regenerabile de energie (achiziția unui Sistem Fotovoltaic
    Trifazic ON GRID de 8,4 kWp);
  • eficientizarea iluminatului în service-ul auto prin achiziționarea a unui număr de 6 proiectoare cu LED de 150w fiecare.

4. Desfășurarea activității obligatorii de informare și publicitate aferente proiectului, prin achiziția unui serviciu de publicitate, al cărui rezultat va fi achiziționarea următoarelor materiale publicitare:

  • Anunț de presă privind începerea proiectului – 1 bucată care va respecta manualul de identitate vizuală
  • Anunț de presă privind finalizarea proiectului – 1 bucată care va respecta manualul de identitate vizuală
  • Placă temporară (achiziție și montaj) – 1 bucată care va respecta manualul de identitate vizuală
  • Placă permanentă (achiziție și montaj) – 1 bucată care va respecta manualul de identitate vizuală
  • Etichete (autocolante) – 15 bucăți care vor respecta manualul de identitate vizuală.


Toate materialele publicitare vor respecta manualul de identitate vizuală.
Valoarea totală a proiectului: 333.563,68 LEI
Finanțarea nerambursabilă: 265.314,94 LEI
Valoarea contribuției din FEDR: 225.517,70 LEI
Valoarea contribuției din bugetul național: 39.797,24 LEI
Data începerii proiectului: 1.06.2019
Dată finalizării proiectului: 31.12.2020
Codul MySMIS: 132256

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS