10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTratamente botox împotriva ridurilor: ce recomandă un estetician de renume?

Tratamente botox împotriva ridurilor: ce recomandă un estetician de renume?

Sâmbăta aceasta, în data de 25 iulie, Clinica Medlink are eveniment special. Alina Musetescu, doctor dermatolog estetician foarte râvnit în Europa, vine în Craiova și va lua programări suplimentare pentru tratamente împotriva ridurilor și cearcănelor și tratamente pentru mărirea buzelor cu Acid Hialuronic și stergerea ridurilor cu Botox.

Programează-te acum pentru un tratament. Intră pe clinicamedlink.ro sau sună la 0770 982 559 și programează-te pentru un tratament împotriva ridurilor și cearcănelor sau pentru mărirea buzelor.

Având în vedere evenimentul special exclusivist, am adresat câteva întrebări doctorului pentru a înțelege mai bine aceste tratamente.

Poate că din cauza frunților inexpresive ale prea multor vedete de la TV, Botox primește oarecum o reputație negativă, dar pentru cei din lumea reală, care au încercat tratamentul, este puțin probabil să observi că au făcut ceva.

„Spun asta tot timpul – dacă tratamentul s-ar fi numit altfel decât Botox, ar fi obținut o acceptare mai bună”, spune Dr. Alina Musetescu. „Este vorba de moderare și ar trebui privit mai mult ca întreținere, pentru a arăta mai tânără, mai degrabă decât o modalitate de a arăta dramatic diferit. Nu îți conduci mașina într-un mod haotic și o duci la verificat la fiecare 10 ani – îi faci o întreținere regulată astfel încât să o menții ca nouă.”

Toxina botulinica (Botox) are rezultate mai mult decât doar estetice, în special pentru cei care transpiră excesiv la nivel axilar, palmar, plantar.  Se pare că oamenii vorbesc tot timpul despre Botox și, indiferent dacă te gândești sau nu, chiar și vorbind despre acesta pot fi create conotații negative.

Desigur, nu este pentru toată lumea și, dacă nu simți nevoia, atunci te poți simți liberă să refuzi un astfel de tratament. Dar pentru a clarifica orice concepție greșită, am rugat-o pe Dr. Alina Musetescu să ne ofere câteva informații despre tratamentul cu Botox și cum să-ți dai seama dacă este potrivit pentru tine.

Citește mai departe pentru a obține toate informațiile de care ai nevoie despre Botox, indiferent dacă îl iei în considerare sau dacă ești mai puțin interesată de tratament.

Ce este Botox și ce face?

„Toxina botulinica (Botoxul) este o proteina neurotoxica, care provine dintr-o anumita specie de bacterii si care, in cantitate mare, poate determina boala numita botulism”, explică dr. Musetescu. Deși conceptul sună înfricoșător, atunci când este realizat de un medic experimentat si utilizat în doze foarte mici, controlate, cu produse inregistrate la Agentiile Medicamentului din Europa si Statele Unite ale Americii, practica este 100% sigură.

„Tehnica dureaza 5-10 minute! Compusul este injectat într-o zonă specifică și, odată intrat, se leagă de receptorii din mușchiul zonei respective, afectând nervii care ajuta la contractia musculara. Astfel, puterea de contractie musculara scade sau, daca se doreste, poate fi oprita, pentru a nu se mai putea forma ridurile de expresie pentru care vine pacientul. Acest lucru, nu este static. Corpul tău regenerează acești receptori în timp, astfel ca, la 4-6 luni, tehnica se repeta.

Este la fel ca un filler?

Absolut deloc. În timp ce Botox afectează contractia musculara, un filler (acid hialuronic) face exact așa cum sugerează numele său: este folosit pentru a umple ridurile sau chiar pentru a nu exista nepotriviri în volum la nivelul feței.

„Produse precum Juvederm, Teosyal pot fi folosite pentru a umple buzele și a completa ridurile de la nivelul fetei, a intineri aspectul gatului, decolteului, mainilor”, explică Dr. Alina Musetescu. Dacă un anumit rid de expresie  este prea adânc pentru a fi tratat doar cu Botox, dupa realizarea relaxarii musculare, se poate interveni si adauga acid hialuronic, iar aspectul ridului este profund diminuat, chiar pana la disparitie, rezultatele durand, în medie, nouă luni.

Unde este folosit?

„Cele mai obișnuite locuri cu care se injectează Botox sunt zonele din jurul ochilor, dintre ochi și frunte. De asemenea, se poate folosi pentru ridurile de pe nas („bunny lines”), pentru zambetul gingival, pentru subtierea fetei la persoane cu muschi ai maxilarului prea dezvoltati. Îl poți injecta strategic pentru a ridica buzele – ca un efect Mona Lisa, mai degrabă decât un aspect încruntat”, ne spune dr. Musetescu.

Zona cea mai surprinzătoare? În axilă. Când este injectat axilar, Botox-ul  poate opri transpirația excesiva și mirosul timp de luni de zile. „Se schimbă jocul pentru unii oameni și este unul dintre cele mai de impact tratamente non-cosmetice pentru Botox”, adaugă dr. Musetescu.

Cine ar trebui să se programeze pentru un astfel de tratament?

Majoritatea oamenilor sunt candidați ideali pentru un astfel tratament, „imi aduc aminte ca unul dintre profesorii de la Societatea Europeana de Dermatologie, al carei membru sunt, o injecteaza pe fata dumnealui de la 25 de ani”, mentioneaza Dr. Alina Musetescu. In acelasi timp,  își îndeamnă pacienții să fie realisti și să nu devină prea nerezonabili cu tratamentul.

„Este o modalitate bună de a preveni ridurile fine, dar nu vreau ca tinerii să fie influențați negativ să creadă că este necesar”, spune ea. „Oamenii pot apela la un astfel de tratament dupa decada a doua de viata doar daca este necesar si putem vorbi apoi,  despre întreținere.” Ideea este de a face pacientul să arate neafectat de vârstă.

Cat durează?

Imediat după administrarea tratamentului, Botox va avea nevoie oriunde de la una la 10 zile pentru a-și face efectul. Iar apoi, în medie, durează aproximativ trei până la patru pana la sase luni, deoarece acesta este timpul de care corpul are nevoie pentru a regenera noi receptori din mușchi.

Cum pot găsi un practicant care să-l injecteze?

Deși multe persoane pot injecta Botox, asta nu înseamnă că ar trebui sau ca au voie sa o faca!

„Mergi la cineva care este atestat în dermatologie sau chirurgie plastică pentru a face această evaluare cu scop estetic sau pentru transpiratie excesiva. Trebuie sa fie un medic care sa cunoasca foarte bine anatomia fetei, a zonelor injectate, caci altfel, exista riscuri, cu instalare de  ptoza si asimetrii serioase. Acestea trec, in 4-6 luni, odata cu trecerea efectului botox-ului,  dar este foarte neplacut pentru pacient ca in loc sa isi corecteze o problema estetica, sa se trezeasca cu alta”, spune Dr. Musetescu.

„A merge la cineva care este calificat și consecvent este cel mai important lucru in procedurile estetice.  Documentăm tot ceea ce facem astfel încât să ne asigurăm că pacientul are parte de rezultate. Este științific modul în care o facem, astfel încât să putem obține un rezultat care să fie cel mai bun pentru tine.”

Dacă îți restrângi opțiunile în funcție de costurile proprii doar pentru a merge la cineva care nu a fost atestat în dermatologie sau chirurgie plastică, rezultatele sunt adesea variate. În plus, pune întrebări despre unde se injectează botoxul și fii vocal cu privire la ceea ce speri să obții în urma unui tratament botox.

Ar trebui să evit să fac ceva după aceea?

Da! Indidatiile le vei primi de la medic, in discutia pe care o ai cu acesta.  Dacă medicul tău a făcut procedura corect și precis, Botox-ul sau acidul hialuronic nu se vor muta nicăieri.

Se poate construi într-adevăr o imunitate împotriva botoxului?

Deși exista cazuri raportate de „imunitate” la injectarea cu botox, aceste cazuri se intampla extrem de rar.

„Pot număra în cei peste 10 ani de experiență în care am făcut acest lucru, am intalnit 1 pacient care a dezvoltat aceasta imunitate, din peste 8000 de pacienti injectati”, spune dr. Musetescu.

Cei care fac un tratament Botox în mod regulat pot vedea o scădere a contractilitatii  musculare in zona injectata, si in timp, ridurile deja instalate se vor „sterge”, astfel incat, la un moment dat, o perioada lunga de timp este posibil sa nu mai fie nevoie de injectare.

 „Vei ajunge într-un punct în care ai nevoie de mai puțin Botox pentru a obține aceleași rezultate pe care le-ați obținut la început”adaugă ea.

Îți dorești să scapi de riduri și cearcăne? Vrei buze mai mari?

Programează-te pentru evenimentul de sâmbătă și vei avea oportunitatea să o întâlnești pe dr. Alina Musetescu, unul din cei mai râvniți doctori esteticieni din Europa.

Intră pe clinicamedlink.ro sau sună la 0770 982 559 și programează-te pentru tratamente realizate cu precizie.

*Dintr-o regretabilă eroare, în articolul precedent s-au strecurat niște greșeli de traducere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS