17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriEscapadă de vacanță la un pas de Craiova: Plaza Lake Rojiște

Escapadă de vacanță la un pas de Craiova: Plaza Lake Rojiște

Într-un sezon de vară atipic, în care majoritatea oamenilor caută opțiuni de petrecere a timpului liber și a concediilor cât mai aproape de casă, în locuri sigure și retrase, craiovenii au alternativa la un pas de oraș. O bucată ruptă din paradis, cu ștranduri cu apă sărată, lac cu ponton, opțiuni de pescuit și activități în aer liber, loc de joacă pentru copii. Toate acestea se regăsesc în incinta resortului Plaza Lake din Rojiște, la mai puțin de 30 minute distanță de oraș.

Ștranduri cu apă sărată natural

Într-un ținut de poveste, veți găsi aici un colț de pădure și un parc înflorit, un lac spectaculos cu insulă și ponton de promenadă, hotel și restaurant, terenuri pentru fotbal, tenis sau handbal și opțiuni pentru pescuit.

„Mulți dintre clienții noștri vin, în acest sezon, să se bucure de ștrandurile noastre cu apă sărată natural, foarte benefică pentru sănătate. În urmă cu mai mulți ani, în aceste locuri exista o zonă balneară. Noi încercăm să revigorăm minunile naturii și să le valorificăm”, spun reprezentanții Plaza Lake.

Tratament cu nămol de Techirghiol

În această perioadă marcată de epidemia de Covid, spa-ul și piscina de la interior și restaurantul sunt, momentan, închise. „Sperăm să putem redeschide în curând. Am făcut și modificări pentru extinderea spa-ului și am amenajat o salină cu sare de Himalaya. Tot în zona balneo, cu beneficii pentru sănătate, am pregătit mai multe tratamente, inclusiv cu nămol de Techirghiol”, adaugă echipa.

Până când noi măsuri vor permite accesul la aceste terapii, cei care ajung la oaza din Rojiște se pot bucura de ștranduri, de relaxare la pescuit sau de alte activități sportive cum sunt tenisul si fotbalul, în timp ce copiii se pot juca în voie în spațiile special amenajate pentru ei.

Lacul din inima pădurii

La Plaza Lake, oaspeții se bucură de liniște, relaxare și armonie cu natura. Opțiunile de agrement, nutriție și educație ne fac să încetinim ritmul grăbit al vieții de zi cu zi, pentru a găsi timp pentru noi înșine, pentru a ne regăsi echilibrul și pentru a lăsa deoparte, pentru moment, grijile. De asemenea, un accent deosebit se pune pe aprovizionarea cu produse locale şi cât mai sănătoase, o bună parte dintre acestea provenind din grădina şi livada proprii.

Istoria locului este una aparte. În 1965, acest loc special a fost ales pentru construcția unei cabane de vânătoare pentru liderii vremii in zona Olteniei, atât pentru fondul cinegetic cât și pentru încărcătura energetica pozitivă mare. Vizite de stat importante au avut loc pe parcursul acestor ani, iar în mai 1968 a fost gazda generalului Charles de Gaulle. În perioada de după 1989, locul a fost devalizat aproape în întregime. Din 2002 însă, intrând în proprietate privată prin licitație publică, locația a fost reconstruită și dezvoltată în complexul pe care îl puteți vedea și astăzi.

Mai multe informații puteți găsi pe www.plazalake.ro sau puteți afla sunând la numărul de telefon 0760.239.363.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS