16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContinuă modernizarea Podariului

Continuă modernizarea Podariului

Vești bune pentru locuitorii din comuna Podari. Rețeaua de gaze ajunge, în acest an, pe alte străzi din localitate. Tot satul Podari va putea fi racordat la gaze odată cu finalizarea lucrărilor.

În acest an s-au racordat la gaze în etapa I următoarele străzi: strada Belcineanca, Dispensarului, Cătănești, Stoienoiu Constantin, Sucălești, Vălcu, Progresului.

„În prezent se află în plină desfășurare etapa a II-a a introducerii de gaze, pe străzile: Berneni, Genoiești, Gabru, Prunului și prelungiri pe strada Cătănești, Belcineanca, Vălcu și Școlii”, precizează administratorul public al comunei, Aurel Gheorghiță.

Primăria acoperă peste 90% din costuri

Pentru extinderea rețelei de gaze în acest an, autoritățile au aprobat lucrări în valoarea de peste 3 milioane de lei. Din această sumă, UAT Podari acoperă 91% din cheltuieli. Restul de 9% sunt fonduri asigurate de distribuitor.

 Tot satul Podari va putea fi racordat la gaze odată cu finalizarea lucrărilor.

„Era o etapă necesară, pe care ne-am grăbit să o demarăm pentru că introducerea gazelor era o prioritate pentru noi. Pentru a putea fi o comună modernă, trebuie să asigurăm, în primul rând, condiții de trai de bază pentru cetățenii noștri. Posibilitatea racordării la rețeaua de gaze naturale este un pas important pentru locuitorii din comună. Am reușit să alocăm fondurile necesare pentru a asigura implementarea celei de-a doua etape a planului. La finalizarea lucrărilor, satul Podari va putea fi alimentat cu gaze naturale, la fel și satele Braniște și Balta Verde”, a transmis administratorul comunei Podari, Aurel Gheorghiță.

„În cel mai scurt timp vom demara studiul de fezabilitate pentru introducerea gazelor în satele Livezi și Gura Văii”, adaugă Gheorghiță.

Apa și gazele, prioritățile anului 2020

În 2020, apa și gazele sunt prioritățile pentru administrația comunei Podari. Într-o lună, va fi pus în funcțiune sistemul de alimentare cu apă din satele Livezi și Gura Văii, anunță administratorul Aurel Gheorghiță. Celelalte sate ale comunei se bucură deja de apă potabilă.

Locuitorii din Podari beneficiază, din primăvară, și de apă potabilă de cea mai bună calitate, în urma încheierii proiectului de aducţiune a apei de Gioroc elaborat pe vremea primarului Constantin Gheorghiţă şi dus la capăt de fiul acestuia, Aurel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS