19 C
Craiova
luni, 13 iulie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Evită complicațiile cu ecografia Doppler vascular

Evită complicațiile cu ecografia Doppler vascular

Ecografia Doppler este una dintre investigaţiile care, efectuate la timp, pot scuti o persoană de complicaţii importante. Mai mult, poate salva vieţi. Ecografia Doppler vasculară este o metodă esențială pentru evaluarea pacienților cu diverse forme de insuficiență venoasă superficială, dar și pentru depistarea bolii arteriale periferice, ateromatozei carotidiene sau aortice sau chiar pentru depistarea eventualelor tumori vasculare.

În Craiova, la Centrul Medical Speranța, se pot face ecografii Doppler vascular ţintite, în funcţie de particularităţile fiecărui pacient.

„Doppler-ul vascular se poate face atât la nivel venos, pentru varice şi trombi, cât şi la nivel arterial, pentru a descoperi stenoze, atunci când avem diabet sau unele simptome precum picioare reci, durere de picioare. Iar Dopplerul carotidian poate preveni un accident vascular cerebral, prin evaluarea carotidelor“, menţionează reprezentanţii Centrului Speranţa.

În urma depunerii de colesterol, grăsimi şi calciu din sânge la nivelul arterelor carotide, se formează plăci de aterom. Apoi, cu timpul, se produc îngustări numite stenoze carotidiene, iar scurgerea sângelui spre creier este afectată. Practic, pereţii vaselor de sânge se îngroaşă, iar sângele nu mai poate curge cu acelaşi debit ca înainte, explică specialiştii Centrului Medical Speranţa.

Ecografia Doppler este o investigație non-invazivă

Cu timpul, creşterea dimensiunii plăcilor de aterom conduce la scăderea fluxului sanguin către creier şi poate provoca accident vascular cerebral. Aproximativ jumătate dintre accidentele vasculare cerebrale se produc atunci când placa de aterom se fisurează sau se rupe.

„O stenozare de aproximativ 60% este un semnal serios de alarmă. În acest caz, se recomandă realizarea unei intervenţii chirurgicale care, efectuată la timp, poate salva viața pacientului“, precizează dr. Popa, medic cardiolog cu competenţă vasculară în cadrul Clinicii Speranţa Craiova.

Ecografia Doppler utilizează ultrasunete şi este un test noninvaziv, care nu doare. Cu ajutorul acestei examinări, se vizualizează vasele de sânge, se măsoară viteza de curgere a sângelui şi se poate determina locul de îngustare sau obstrucție la nivelul arterei.

La Clinica Speranța, medicii cardiologi cu competență vasculară Radu Popa și Adrian Coandă vă ajută să evitați complicațiile printr-o simplă ecografie Doppler vascular.

Centrul Medical Speranța se află în Craiova, pe str. Înfrățirii, nr. 16. Telefon: 0771.493.887

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:02:52

ȘTIRI GdS

00:02:52

Scandal la metrou: Un tânăr a fost încătușat și...

Un scandal a avut loc astăzi la stația de metrou Unirii, după ce un călător care nu avea masca pusă corect a...

Vâlcea: Bărbați sub influența alcoolului, la volan

Poliţiştii vâlceni au depistat ieri mai mulţi şoferi care se aflau sub influența alcoolului, la volan, iar pe numele lor au fost...

Nelu Tătaru: Unii au acaparat punctaj politic pe suferința...

Aflat la Galați, ministrul Nelu Tătaru a declarat că nu se dorește revenirea la starea de urgență, dar că unii politicieni au...

Grecia s-ar putea închide pentru turiştii străini

Astăzi este în derulare, la Atena, o ședință crucială pentru turiștii străini. Şedinţa este condusă chiar de premier. Numărul cazurilor de coronavirus...

Fosta șefă DIICOT, Alina Bica, arestată în Italia așteaptă...

Fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Ioan Bene, condamnați definitiv într-un dosar de corupție, vor rămâne în arest...

14 polițiști din cadrul IPJ Cluj sunt infectați cu...

14 polițiști din cadrul IPJ Cluj au fost confirmați cu noul coronavirus și au fost internați în spital. DSP Cluj a început...