16.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Evită complicațiile cu ecografia Doppler vascular

Evită complicațiile cu ecografia Doppler vascular

Ecografia Doppler este una dintre investigaţiile care, efectuate la timp, pot scuti o persoană de complicaţii importante. Mai mult, poate salva vieţi. Ecografia Doppler vasculară este o metodă esențială pentru evaluarea pacienților cu diverse forme de insuficiență venoasă superficială, dar și pentru depistarea bolii arteriale periferice, ateromatozei carotidiene sau aortice sau chiar pentru depistarea eventualelor tumori vasculare.

În Craiova, la Centrul Medical Speranța, se pot face ecografii Doppler vascular ţintite, în funcţie de particularităţile fiecărui pacient.

„Doppler-ul vascular se poate face atât la nivel venos, pentru varice şi trombi, cât şi la nivel arterial, pentru a descoperi stenoze, atunci când avem diabet sau unele simptome precum picioare reci, durere de picioare. Iar Dopplerul carotidian poate preveni un accident vascular cerebral, prin evaluarea carotidelor“, menţionează reprezentanţii Centrului Speranţa.

În urma depunerii de colesterol, grăsimi şi calciu din sânge la nivelul arterelor carotide, se formează plăci de aterom. Apoi, cu timpul, se produc îngustări numite stenoze carotidiene, iar scurgerea sângelui spre creier este afectată. Practic, pereţii vaselor de sânge se îngroaşă, iar sângele nu mai poate curge cu acelaşi debit ca înainte, explică specialiştii Centrului Medical Speranţa.

Ecografia Doppler este o investigație non-invazivă

Cu timpul, creşterea dimensiunii plăcilor de aterom conduce la scăderea fluxului sanguin către creier şi poate provoca accident vascular cerebral. Aproximativ jumătate dintre accidentele vasculare cerebrale se produc atunci când placa de aterom se fisurează sau se rupe.

„O stenozare de aproximativ 60% este un semnal serios de alarmă. În acest caz, se recomandă realizarea unei intervenţii chirurgicale care, efectuată la timp, poate salva viața pacientului“, precizează dr. Popa, medic cardiolog cu competenţă vasculară în cadrul Clinicii Speranţa Craiova.

Ecografia Doppler utilizează ultrasunete şi este un test noninvaziv, care nu doare. Cu ajutorul acestei examinări, se vizualizează vasele de sânge, se măsoară viteza de curgere a sângelui şi se poate determina locul de îngustare sau obstrucție la nivelul arterei.

La Clinica Speranța, medicii cardiologi cu competență vasculară Radu Popa și Adrian Coandă vă ajută să evitați complicațiile printr-o simplă ecografie Doppler vascular.

Centrul Medical Speranța se află în Craiova, pe str. Înfrățirii, nr. 16. Telefon: 0771.493.887

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Până în semifinale le-a fost. Tecău și Rojer au...

Horia Tecău și Jean Rojer au avut...

ȘTIRI GdS

OMS: 2 milioane de decese de coronavirus nu sunt...

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că decesele la nivel mondial ar putea atinge două milioane înainte de utilizarea pe scară largă a...

26 septembrie, ziua mondială a contracepției

Ziua Mondială a Contracepţiei a fost lansată în 2007 şi este celebrată pe data de 26 septembrie în fiecare an.

Finalizare implementare proiect „ Dezvoltare fabrică de mobilă prin...

SIA CONSULTING&EXPANSION S.R.L, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea la data de 30.09.2020 a proiectul cu titlul „Dezvoltare...

China intenţionează să producă anual 610 milioane de doze...

Până la sfârşitul anului, China intenţionează să aibă capacitatea de a produce anual 610 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Anunţul...

Coronavirusul a dezvoltat o nouă tulpină, mai infecțioasă și...

Virusul SARS CoV-2 a suferit mutații, a dezvoltat o nouă tulpină și este mai infecțios, au stabilit mai mulţi experți de la...

Polonezii au făcut primul medicament anti-Covid cu plasmă de...

Compania poloneză Biomed a anunțat oficial crearea primului medicament din lume eficient împotriva noului coronavirus care a fost produs grație plasmei din...