16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComunicat de presă privind începerea proiectului “Dezvoltarea S.C. EKS ASVORIA S.R.L. prin achiziția de echipamente moderne”

Comunicat de presă privind începerea proiectului “Dezvoltarea S.C. EKS ASVORIA S.R.L. prin achiziția de echipamente moderne”

Anunt de incepere a proiectului

Titlul proiectului: ”DEZVOLTAREA S.C. EKS ASVORIA S.R.L. PRIN ACHIZITIA DE ECHIPAMENTE MODERNE

Numele beneficiarului: S.C. EKS ASVORIA S.R.L.

Obiectivele proiectului:

Obiectivul general al proiectului:

Obiectivul general al societatii este acela de a creste competitivitatea S.C. EKS ASVORIA S.R.L., de a dezvolta activitatea acesteia si de a deveni unul din leaderii pietei in domeniul prestarii se servicii de Inspectie Tehnica Periodice, pentru orice tip de vehicul, din

Judetul Dolj. Pentru aceasta, compania vizeaza implementarea de strategii de crestere a competitivitatii, care sa contribuie la cresterea calitatii serviciilor de Inspectie Tehnica Periodica, la imbunatatirea raportului cost/pret, si la reducerea termenelor de efectuare a serviciului de Inspectii Tehnice Periodice pentru clientii sai, precum si la cresterea cotei de piata.

Obiectivul general al proiectului il reprezinta valorificarea sectorului prestarii serviciilor companiei prin dezvoltarea si modernizarea activitatii de Inspectii Tehnice Periodice. In acest sens firma va achizitiona utilaje si echipamente noi, moderne, ceea ce va conduce implicit la inovarea procesului de prestare servicii, la dezvoltarea durabila a companiei, la respectarea normelor de mediu si la cresterea competitivitatii in piata specifica.

Se urmareste astfel, achizitia unor utilaje performante si a unui sistem fotovoltaic ON GRID trifazic de14kWp, dotate cu tehnologii noi si inovatoare care sa conduca la cresterea competitivitatii si productivitatii muncii intr-un domeniu atat dedinamic – sfera prestarii de servicii de Inspectie Tehnica Periodica (Cod CAEN 7120 – Activitati de testari si analize tehnice). Scopul proiectului este cresterea nivelului tehnic dedotare al firmei prin achizitionarea unor noi active corporale, destinate sa modernizeze si sa dezvolte activitatea curenta, utiland astfel societatea S.C. EKS ASVORIA S.R.L. cu tehnologie avansata si eficienta in scopul optimizarii fluxului tehnolgic, in conditii de siguranta sirespectarea normelor de mediu.

Prin obiectivul general, acest proiect contribuie la realizarea obiectivelor specifice aferente Axei prioritare 2, in sensul ca sustine imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii prin consolidarea pozitiei pe piata a acestora in domeniile competitiveidentificate in Strategia Nationala de Competitivitate si Planurile Regionale de Dezvoltare.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Obiectivele specifice ale proiectului concorda cu scopul propus de schema de finantare, in sensul ca prin achizitionarea deutilaje noi, moderne din punct de vedere tehnologic, se asigura consolidarea, dezvoltarea durabila si valorificarea activitatii intreprinderii, prin modernizarea serviciilor prestate. In mod implicit, achizitionarea utilajelor tehnologice noi si performante, deultima generatie deschide perspective noi pentru societate prin patrunderea pe o piata competitiva si dinamica; aceasta inseamnain primul rand o adaptare permanenta la schimbarile tehnologiilor si echipamentelor moderne, utilizate la prestarea serviciilor de Inspectie Tehnica Periodica, lucru care va conduce la reducerea timpilor de executie, scaderea consumurilor de energie electrica, eficientizarea activitatii, si in final la o crestere a cotei de piata. Prin implementarea acestui proiect societatea v-a avea o capacitate de lucru mare, va presta servicii de calitate clientilor sai, iar personalul va avea un randament ridicat, activitatea intreprinderii urmand sa acopere o cota mult mai mare pe piata.

Pentru atingerea obiectivului general, se vizeaza atingere urmatoarelor obiective especifice, obiective ce sunt prezentate mai jos:

2. Cresterea numarului mediu de salariati, ca urmare a realizarii proiectului, fata de nivelul inregistrat in ultimul an fiscal incheiat inainte de depunerea prezentei Cererii de Finantare, respectiv fata de anul fiscal 2018; astfel, ca urmare a implementarii cu succes a proiectului vor fi angajate 5 (cinci) persoane cu Contract Individual de Munca, cu norma intreaga (de 8 ore/zi), pe perioada nedeterminata.

3. Imbunatatirea competitivitatii intreprinderii prin:

– achizitionarea a 19 echipamente pentru linia de Inspectii Tehnice Periodice, mai eficiente energetic, dotate cu tehnologii noi si inovatoare care vor conduce la cresterea competitivitatii si productivitatii muncii, dupa cum urmeaza:

– doua standuri de testare a franelor la turisme si camioane;

– doua detectoare hidraulice de jocuri in articulatii;

– doua combine pentru analiza gazelor compuse din: analizor de gaze, opacimetru, turometru, include si sonda de ulei;

– doua exhaustoare mobile pentru gaze de esapament;

– doua aparate pentru reglat farurii;

– doua simulatoare de incarcare axa;

– doua decelerometre;

– un stand de testare a fortei de franare la motociclete;

– un dispozitiv masurare efort frana-mana cu functie de telecomanda + Adaptor dispozitiv efort pedala pentru stand de frana moto;

– un dispozitiv pentru masurare efort pedala pentru stand de frana moto;

– un dispozitiv pentru suspendarea motocicletelor format din doua perechi de menghine pneumatice pentru roti fata si spate;

– o platforma cu senzor de prezenta la frana moto;

– imbunatatirea eficientei energetice, prin utilizarea surselor regenerabile de energie (achizitia unui Sistem fotovoltaic ON GRID trifazic de 14kWp);

– eficientizarea iluminatului in statia de Inspectii Tehnice Periodice, prin achizitionarea unui set de 12 proiectoare LED;

– eficientizarea functionarii la parametrii optimi a utilajelor folosite in statia de Inspectii Tehnice Periodice prin achizitionarea unui stabilizator de tensiune de 80 kVA (64 kW).

4. Desfasurarea activitatii obligatorii de informare si publicitate aferente proiectului, prin achizitia unui serviciu de publicitate, al carui rezultat v-a fi achizitionarea urmatoarelor materiale publicitare:

– Anunt de presa privind inceperea proiectului – 1 bucata;

– Anunt de presa privind finalizarea proiectului – 1 bucata;

– Placa temporara (achizitie si montaj) – 1 bucata;

– Placa permanenta (achizitie si montaj) – 1 bucata;

– Etichete (autocolante) – 33 bucati;

Toate materialele publicitare vor respecta manualul de identitate vizuala.

Valoarea totala a proiectului: 676.672,02 LEI

Finantarea nerambursabila: 529.653,56 LEI

Data începerii proiectului: 01.06.2019

Data finalizării proiectului: 31.12.2020

Codul MySMIS: 131515

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS