12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFotograful Laurenţiu Nica: Fiecare nuntă este o poveste nouă

Fotograful Laurenţiu Nica: Fiecare nuntă este o poveste nouă

Laurenţiu Nica este unul dintre cei mai apreciaţi fotografi de nuntă din Craiova. Foarte bine cotat şi în ţară, Laurenţiu deţine numeroase premii obţinute la concursuri internaţionale de profil.

A început ca fotograf de presă, în anul 2007, chiar la Gazeta de Sud. În urmă cu mai mulți ani, a renunţat la jurnalism, dar munca din domeniu i-a influenţat stilul şi l-a făcut cunoscut în lumea fotografiei de nuntă prin autenticitatea momentelor surprinse.

“Am adaptat fotojurnalismul la fotografia de nuntă pentru că îmi place să surprind momente reale, emoţii, instantanee care prind dinamica vieţii în imagini”, spune Laurenţiu.

Clienţii lui Laurenţiu Nica ştiu ce vor atunci când se opresc la el. Fotograful craiovean şi-a creat o nişă, iar oamenii care îl caută o fac pentru că vor calitate, autenticitate şi pun preţ pe fotografiile de la evenimentul vieţii lor. “Clienţii mei sunt selectivi, sunt oameni cu personalitate. De regulă, mirii vin la mine special pentru mine, cunosc munca mea, o apreciază. Iar asta e foarte important, pentru că atunci când fotograful e compatibil cu clienţii săi, chimia se observă şi în imagini. Fotografiile reflectă relaţia fotografului cu oamenii din faţa obiectivului. Dacă vezi o fotografie cu miri încordaţi, e clar că fotograful nu a reuşit să creeze conexiunea, să-i facă să se simtă relaxați.”, explică Laurenţiu Nica.

Fotograful de nuntă din Craiova pune accent pe comunicare şi crede că jumătate din meseria sa în asta constă, de fapt. “Comunicarea e foarte importantă pentru mine. Nu sunt doar fotograf. Pot fi, în acelaşi timp, şi wedding planner, şi psiholog. Insist pe comunicare pentru că, în lipsa ei, poţi pierde totul”.

Laurenţiu nu este fotograful clasic, care îşi aşază mirii în posturi standard şi apasă pe declanşator pentru o fotografie-şablon. Laurenţiu este fotograful care depăşeşte tipare, experimentează, inovează. Nicio nuntă nu arată la fel. Fiecare spune propria poveste. Iar aprecierea pentru perspectiva sa originală transpare din premiile obţinute la o mulţime de competiţii de rang internaţional. “Îmi plac concursurile pentru că sunt o provocare. Îmi place ceea ce fac. Dacă nu îţi place ce faci, de ce să o faci? Îmi place să călătoresc, să am evenimente care să mă poarte către cât mai multe destinaţii, chiar dacă este mai greu, pentru că ieşi din zona de confort. Iar viaţa începe dincolo de zona ta de confort. Acesta chiar este mottoul meu.”

Îl găsiţi pe Laurenţiu şi pe pagina de Facebook Laurentiu Nica – Wedding & Family Photographer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS