20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajMischii, viitor cartier al Craiovei

Mischii, viitor cartier al Craiovei

Comuna Mischii face salturi importante spre modernizare. În 2019 au fost implementate proiecte mari, care vor continua şi în 2020. Primarul comunei, Gheorghe Popa, spune însă că şi anul viitor vor începe investiţii importante, care vor ridica Mischiul la rang de cartier al Craiovei, aşa cum s-a întâmplat şi cu celelalte comune din apropierea Băniei.


Unul dintre cele mai importante proiecte implementate în Mischii este masterplanul de deşeuri.

„S-au implementat câteva proiecte foarte mari care erau aşteptate de cetăţenii comunei Mischii. Aş vrea să încep cu proiectul care a avut cel mai mare timp de implementare. Este vorba de colectarea gunoiului în sistem centralizat. Implementarea a început în luna martie 2019. Mai sunt câteva reglaje de făcut, în sensul că va trebui ca oamenii să se obişnuiască să colecteze deşeurile menajere selectiv. Fiecare localnic va primi un sac galben în care va pune hârtia şi metalul uşor, cum ar fi cutiile de conservă. Sticlele se vor duce la pubela specială, care va rămâne în comună“, a spus primarul Gheorghe Popa.

În 2019, lucrările de asfaltare au fost realizate în proporţie de 50%

Lucrările de asfaltare, realizate în proporție de 50%

Tot în 2019, s-a efectuat şi o bună parte din lucrările de asfaltare în Mischii.

„Asfaltarea străzilor este un proiect depus în urmă cu doi ani. Este vorba de asfaltarea a 11,5 km de străzi. Practic, prin acest proiect s-a propus asfaltarea tuturor străzilor din comuna Mischii. Am reuşit să ajungem la un stadiu de 50% ca şi execuţie. Practic, toate străzile din cele patru sate Mlecăneşti, Urecheşti, Motoci şi Mischii sunt asfaltate, cu o singură excepţie, o stradă de 300 de metri care va rămâne pietruită pe perioada iernii. Anul viitor vom continua asfaltarea în satele Gogoşeşti şi Călineşti. La toate aceste aspecte se va adăuga și faptul că în Mischii avem şcoala şi grădiniţele modernizate. De mai bine de zece ani, aceste unităţi de învăţământ au grupuri sanitare la interior, încălzire centralizată și toate condițiile pentru un învățământ de calitate. Prin urmare, la Mischii avem condiţii de trai ca la oraş, dacă luăm în calcul că avem inclusiv conductă de gaze pentru încălzirea modernă a locuințelor și apă curentă 24 de ore din 24“, a mai spus primarul comunei Mischii.

De asemenea, anul viitor vor începe lucrările pe masterplanul de apă şi apă uzată, respectiv lucrările pentru canalizare şi aducţiune apă de la Izvarna. Potrivit edilului, odată ce se vor finaliza lucrările de investiţii în Mischii, locuitorii vor avea toate utilităţile şi infrastructura pentru un trai la standarde europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS