Acasă Bani & Afaceri Publireportaj Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu - Găină“, la Muzeul Olteniei...

Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu – Găină“, la Muzeul Olteniei Craiova

-

Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu – Găină“ se va deschide în ziua de 5 decembrie 2019, ora 11.00, la sediul Muzeului Olteniei. Acest eveniment cultural a ajuns, în acest an, la cea de a XII-a Ediție, proiectul luând naștere în anul 2007.
Organizatorii evenimentului sunt Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România.
Au fost primite 328 de lucrări, din care juriul a selectat pentru a fi expuse în cadrul salonului 160 de piese. Pe lângă cele care au concurat pentru unul dintre cele şapte premii, mai sunt expuse, în afara concursului, lucrări semnate de Gabriel Bratu și Ștefan Popa Popa’S. Juriul salonului din acest an este compus din: Gabriel Bratu – vicepreședinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, membru UAP, Ștefan Popa Popa’S – președinte al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, membru UAP, Elvira Romaniuc – director, realizatorul celui mai vechi festival de umor din țară (Umor la Gura Humorului), și Mihai Truică – secretar al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, membru UAP.

Premiile, la fel ca în fiecare an, poartă numele celor mai de seamă caricaturiști olteni, ca semn de recunoaștere a valorii și importanței lor, și au fost acordate după cum urmează:

  1. Marele Premiu „Nicolae Petrescu – Găină“ se acordă domnului CONSTANTIN CIOSU – BACĂU.
  2. Premiul „Benedict Gănescu“ se acordă doamnei MARA UNGUREAN – ARAD;
  3. Premiul „Silvan Ionescu“ se acordă domnului EUGEN MIREA – BUCUREȘTI;
  4. Premiul „Eugen Taru“ se acordă domnului AURELIAN ȘUȚĂ – ȘAI – Târgu JIU;
  5. Premiul „Francisc Şirato“ se acordă domnului RADU BERCEA – GURA HUMORULUI;
  6. Premiul „Nicolae Drăgulescu – Drag“ se acordă doamnei DANA GRAPĂ – IAȘI;
  7. Premiul „Dumitru Negrea – Gan“ se acordă domnului VICTOR CHIRILOAE – BRĂILA.

La fel ca în fiecare an, publicul va putea vedea lucrările celor mai importanți caricaturiști români contemporani, precum și o serie de lucrări semnate de caricaturiști străini de pe întreg mapamondul. În cadrul salonului au fost acceptați 100 de participanți, dintre care 54 de artiști români și 46 străini, din 42 de țări. De asemenea, se găsesc în cadrul salonului toate tipurile de caricatură, de la caricatura politică la caricatura cu temă socială sau existențială, de la caricatura portret la caricatura de situație.

ȘTIRI VIDEO GdS

Şoferul care a distrus Urgenţa cu maşina, condamnat definitiv

Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să-l condamne la un an şi jumătate de închisoare cu suspendare pe bărbatul care a trecut cu maşina prin uşile Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).