22.9 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajIohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare

Iohannis: Războiul cu PSD nu s-a terminat. Urmează bătăliile pentru prezidențiale, locale și parlamentare

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la întrunirea liberalilor din zona Vest, că PNL şi românii sunt în război cu PSD care, din prima zi de mandat, a început „să atace România şi pe români“. „Dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numește PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc înșurubați și sunt paraleli cu agenda românilor“, a explicat președintele României.
Președintele Klaus Iohannis și președintele PNL, Ludovic Orban, însoțiți de Nicoale Robu, primarul liberal din Timișoara, au mers printre bănățeni, în drumul spre Adunarea Regională a organizațiilor PNL din regiunea Vest.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PNL se află în plin război cu PSD şi le-a transmis liberalilor să nu-i subevalueze pe pesedişti. „De ce am intrat noi într-un război? Vă amintiți cum a câștigat PSD alegerile cu promisiuni despre lapte și miere care vor curge? Și ce au făcut din prima zi, din prima zi de mandat? Au început să atace România și pe români, au început cu justiția. Ei, gașca de penali, au început să atace justiția din România. Și ne-am opus, și voi, și eu! După care au început să atace toate sistemele mari din România. Au început cu justiția, au continuat să înșurubeze neamuri și pretenari peste tot în funcții de conducere, în administrație, în învățământ, în sănătate, și nu s-au oprit, cum se zice la noi, nu a mai dat sfântul să se oprească. „Cineva trebuia să spună: «Atât» şi asta am făcut noi, voi şi cu mine“, a mai spus şeful statului.

Război cu PSD

Șeful statului a continuat în aceeași notă: „De aceea suntem în război, fiindcă cineva trebuie să ia partea României şi de aceea suntem în acest război şi vom câştiga acest război. Şi am început bine. Ați văzut feţele lor la moţiune? Îngropăciune, nu alta. Aşa păţeşte cine se ia de români – pierde“.

Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să nu subestimeze PSD. „PSD este în continuare un adversar foarte puternic. PSD este adânc înșurubat în structurile statului și, dacă există ceva ce seamănă cu un stat paralel în România, atunci acest lucru se numește PSD. Fiindcă ei, dragii mei, sunt adânc înșurubați și sunt paraleli cu agenda românilor. Sau chiar în contrasens cu românii, cum am mai spus-o“, a explicat președintele României. „Noi am reuşit să câştigăm câteva bătălii importante, referendumul, europarlamenare şi acum moţiunea. Războiul nu s-a terminat. Urmează prezidenţialele, localele şi parlamentarele şi eu îmi doresc să le câştigăm pe toate împreună“, a mai afirmat Iohannis.

Şeful statului a spus că vor exista numeroase „minciuni gogonate“ din partea PSD, cum este cea cu tăierea pensiilor şi salariilor. „Toți vă vor ataca, în frunte cu pesediștii. Și să nu credeți cumva că pesediștii vor ceda puterea ușor. Au început deja să vehiculeze sperietori mincinoase pesediste și, pentru a demonta prima mare minciună gogonată pesedistă, vă spun vouă și tuturor românilor, cu toată răspunderea: Nu vor exista tăieri de pensii și salarii!“, a afirmat Klaus Iohannis.

Democrația va învinge

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că, după 30 de ani de la Revoluţie, nu s-a aflat adevărul şi nici cine a tras în revoluţionari. „Vă mărturisesc că de fiecare dată când vin în Timișoara, vin cu emoție și de fiecare dată nu pot să uit că Revoluția a plecat de aici mulțumită tinerilor și mai vârstnicilor curajoși, care au pus mai presus de viața lor libertatea fiecărui român. După 30 de ani nu am aflat cine a tras în noi și cine este vinovat pentru cei peste 1.000 de morți de la Revoluție. De asemenea, Orban a spus că nu se știe adevărul despre violenţele din 10 august. „Nici astăzi nu știm cine a dat ordinele ticăloase, care au transformat Jandarmeria într-o armă de luptă împotriva cetățenilor“, a declarat Orban. „V-o spun limpede, cine își imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înșală amarnic.

Acesta le-a cerut liberalilor, nu numai să câştige alegerile în fiecare judeţ, ci în toate localităţile din Vest. „Avem cel mai bun candidat la Preşedinţie şi avem cea mai puternică şi onestă echipă de campanie din România“, a mai spus Orban.

Comandat de Partidul National Liberal, executant: Media Sud Europa SA, cod mandatar 31190005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS