Southern Industrial Park, dezvoltat de Zacaria, un succes pe piaţa parcurilor industriale private

Zacaria Southern Industrial Park
Zacaria Southern Industrial Park

Southern Industrial Park din Craiova, dezvoltat de grupul de firme Zacaria, a ajuns la un grad de ocupare de 75%, după încheierea celei mai mari tranzacții de închiriere din 2019, cu compania americană Cummins.


Southern Industrial Park din Craiova reprezintă exemplul succesului de business în zona parcurilor industriale private, ajutând la consolidarea poziției Zacaria pe piaţa spaţiilor logistice şi de producţie din partea de sud a țării.


75% din spaţiile Southern Industrial Park sunt ocupate

Dezvoltatorul a semnat, în primăvara acestui an, cel mai mare contract de anul acesta, cu compania Cummins Generator Technologie, pentru un spațiu industrial destinat producției și depozitării, plus birouri, în Southern Industrial Park. Tot anul acesta, printre clienții din Craiova care au intrat în portofoliul Zacaria se numără Ursus și KLG, în timp ce clientul deja existent, Neal Brothers, şi-a triplat aproape suprafața închiriată.


Momentan, în Southern Industrial Park sunt nouă clienți, care ocupă 75% din spațiul disponibil. „Credem că fiecare client pe care îl găzduim în parcurile noastre industriale este, de fapt, un partener, iar misiunea noastră este de a-l susține în a-și duce la bun sfârșit toate planurile de dezvoltare și expansiune. Chiar dacă deținem un portofoliu cu peste 120 de companii, reușim să rămânem implicați, deschiși și disponibili pentru fiecare, astfel că cele mai multe dintre ele încheie angajamente pe termen lung și aleg să crească, în continuare, alături de noi“, a declarat Emilia Țepeș, director de vânzări și marketing Zacaria.

Spaţii echipate pentru producţie, logistică sau R&D

Southern Industrial Park, situat pe strada Henry Ford, a fost achiziţionat în 2015 şi reprezintă dorinţa companiei Zacaria de a-şi extinde activitatea în zona de sud a ţării. Cu o suprafaţă construită totală de peste 52.000 mp, acest parc oferă spaţii industriale clasa A, echipate pentru producţie, logistică sau R&D (research and development, cercetare-dezvoltare – n.r.). Zacaria va începe, în viitorul apropiat, dezvoltarea a două noi proiecte industriale, în Pitești și Sibiu.