14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajComuna Malu Mare, modernizată prin investiţii constante

Comuna Malu Mare, modernizată prin investiţii constante

Infrastructura rutieră modernă, unităţile de învăţământ reabilitate, precum şi existenţa unui sistem de canalizare funcţional sunt indicatori ai gradului de dezvoltare a unei aşezări.

Autorităţile locale din comuna Malu Mare au făcut o prioritate din modernizarea comunei şi au investit până în prezent nu mai puţin de cinci milioane de euro în localitate.

Un obiectiv în care s-au făcut investiţii este sistemul de canalizare din comună. „Canalizarea este funcţională în Preajba Veche, unde oamenii s-au racordat deja, şi se întinde pe o distanţă de 19,2 km.

În afară de Preajba Veche, urmează să facem recepţia celor şapte kilometri de canal din Malu Mare. Anul următor vom face extinderea canalizării – un proiect grandios, de peste 15 milioane de lei -, şi racordul la populaţie. Alţi 17,5 km de canalizare vor fi realizaţi în zona Selgros.

Suntem prinşi în masterplanul judeţului şi probabil până la sfârşitul anului va demara lucrarea“, a spus Ilie Dodocioiu, primarul din Malu Mare.

O sumă importantă, alocată printr-un proiect pe AFIR, de 500.000 de euro, va fi investită şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale.

Vechea grădiniţă din Malu Mare, care funcţiona într-un fost grajd, a fost demolată, iar în locul ei va fi ridicată o clădire nouă, dotată cu toate utilităţile şi cu mobilier adecvat.

Astfel, cei aproape 60 de preşcolari care sunt înscrişi aici vor beneficia de o structură modernă de învăţământ. „Am demolat vechiul imobil şi sperăm că, până la sfârşitul anului, vom începe construcţia noii grădiniţe.

Aceasta se va întinde pe aproximativ 800 mp, va fi dotată cu videoproiectoare, calculatoare, spaţii pentru cadrele didactice şi va oferi copiilor condiţii moderne de studiu“, a mai spus Ilie Dodocioiu.

Tot pentru a îmbunătăţi viaţa socială a copiilor, tinerilor şi nu numai, va fi construit un miniteren de sport. „Valoarea acestei investiţii este de 55.000 de euro, iar terenul va fi dotat cu nocturnă şi va avea o capacitate de 60 de locuri. Acesta este tot un proiect pe AFIR“, a spus Ilie Dodocioiu.

Totodată, comuna Malu Mare este în plin proces de integrare a unui desiderat extrem de important pentru dezvoltarea oricărei localităţi, crearea unui sistem de alimentare cu gaze naturale.

„Am făcut studiul de fezabilitate, urmează să luăm avizele necesare şi să demarăm o procedură de achiziţie prin care să scoatem la licitaţie concesionarea serviciului de proiectare, execuţie şi distribuţie gaze.

Este un proiect foarte mare, care costă peste două milioane de euro. Studiul de fezabilitate s-a făcut pentru 37 km, conductă de gaz“, a mai afirmat edilul-şef.

De asemenea, comuna Malu Mare va beneficia de un sistem de supraveghere video în zona Selgros, în valoare de 130.000 de lei, în aceste zile care urmând să se facă recepţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS