Miza salvării unui proiect liberal în România

Deputat Ion Cupă: „Avem obligația păstrării stabilității politice“

România trăiește un paradox: deși avem cea mai performantă guvernare din ultimii 30 de ani se depun eforturi uriașe pentru dărâmarea ei înainte de alegerile la termen care vor avea loc peste un an. Prin urmare, fără legitimitatea dată de votul popular, ci doar în baza jocurilor politice din Parlament.


Opoziția PNL, USR @Co anunță cu surle și trâmbițe că moțiunea de cenzură va fi depusă săptămâna viitoare, deși „ar mai fi câteva detalii de pus la punct“, vorba domnului Orban.
Nimeni din opoziție nu vine însă să le spună românilor care este alternativa după eventualul (și improbabilul succes) al moțiunii de cenzură.


Cine va guverna țara? În baza cărui program? Cine este premierul în stare să asigure stabilitatea politică și economică și, foarte important, organizarea corectă a alegerilor locale și parlamentare de anul viitor?!
Nimic din toate acestea. Să terminăm cu guvernul acesta și apoi mai vedem noi. Asta e singura filosofie în acțiune a celor din opoziție.


În aceste condiții, singura atitudine responsabilă, din punctul nostru de vedere, al celor din ALDE, care nu împărtășim deciziile conducerii ALDE, este să ținem cont, până la capăt, de mandatul pe care ni l-au dat românii în 2016. Acela de a asigura stabilitatea țării și buna guvernare în continuare. Așa este normal, etic și profund responsabil.


Asta nu înseamnă, nici pe departe, plecarea noastră la PSD!


Miza noastră este salvarea unui proiect liberal modern în România în condițiile în care PNL este un partid conservator cu acte în regulă, iar ALDE (versiunea Tăriceanu) se va topi nu peste multă vreme în Pro România!