10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPrimarul Mihail GENOIU, la deschiderea anului școlar: "Viitorul este al elevilor curioși, provocați de dascăli dăruiți"

Primarul Mihail GENOIU, la deschiderea anului școlar: „Viitorul este al elevilor curioși, provocați de dascăli dăruiți”

O nouă etapă din viață începe astăzi pentru copiii și nepoții noștri. Deschiderea anului școlar, unul dintre momentele speciale din viața fiecăruia dintre noi, vine de fiecare dată cu întrebări, emoții, așteptări, gânduri de viitor și speranțe, atât pentru elevi, profesori, cât și pentru părinți și autorități. Este momentul în care dascălii au dificila misiunea de a se adapta noilor generații, de a ști să le stârnească pasiunea și curiozitatea pentru tot ce înseamnă știință, inovație, educație. Pentru că, așa cum spunea și Nicolae Iorga, școala cea mai bună e aceea în care înveţi, înainte de toate, a învăţa. Iar modul în care elevii vor face față provocărilor unei lumi aflate într-o continuă transformare va reflecta, de fapt, talentul și dăruirea celor care le sunt călăuze pe drumul cunoaşterii.

Pentru Primăria Craiova și Consiliul Local, învățământul este o prioritate prin investițiile importante pe care le programăm pentru fiecare unitate școlară, dar și prin grija cu care premiem de fiecare dată excelența în educație, oferind recompense celor mai merituoși dintre elevi și cadre didactice.

Pentru noul an școlar 2019 – 2020, colegiile, liceele, școlile și grădinițele din Craiova sunt pregătite să-și deschidă porțile în cele mai bune condiții. S-a intervenit în toate unitățile de învățământ pentru lucrări de reparații, întreținere și asfaltări baze sportive și alei pietonale, toate acestea fiind în valoare totală, doar pentru anul 2019, de aproape 5 milioane de lei. Numeroase unități de învățământ craiovean beneficiază, în acest an, de investiții în derulare în valoare totală de peste 3 milioane de lei și au fost finalizate, până în septembrie 2019, investiții în cadrul unităților de învățământ craiovean, finanțate din bugetul local, în valoare de peste 500 de mii lei.

Preocupările municipalităţii de a asigura condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea procesului de învăţământ trebuie susţinute şi de spiritul gospodăresc şi grija pentru administrarea unităților școlare de către elevi şi cadre didactice, deopotrivă.

Acum, când ridicăm, din nou, cortina pentru un nou episod din cel mai important spectacol al vieții, le doresc succes elevilor și profesorilor și îi asigur că, întotdeauna, vor găsi un adevărat sprijin în autoritățile locale. Fie ca școala să le ofere copiilor cele mai frumoase amintiri, iar cei implicați în actul educațional să ducă mai departe renumele învățământului craiovean.

Dragi elevi, fiți curioși, lăsați-vă provocați, dați drumul la imaginație. Citiți astăzi și creați pentru mâine, cunoscându-l foarte bine pe ieri. Acesta să fie motto-ul vostru în fiecare zi din acest an şcolar!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS