25.5 C
Craiova
luni, 21 septembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Publireportaj Cum îți poate salva viața o ecografie doppler vascular?

Cum îți poate salva viața o ecografie doppler vascular?

Dacă ai un diagnostic de boală de inimă, tensiune arterială crescută, diabet sau nivel crescut de colesterol, atunci ar fi indicat să  faci o ecografie vasculară. 1 din 5 pacienți prezintă modificări la ecografiile de carotide, de aortă abdominală sau doppler arterial venos. Aceste anomalii pun viața în pericol, avertizează dr. cardiolog Radu Popa.


Ecografia doppler vascular este un instrument cheie, ce oferă o perspectivă asupra nivelului de risc. Ecografia doppler carotidian verifică arterele care transportă sânge la creier. Această evaluare verifică, de asemenea, cât de rapid și ușor curge sânge prin arterele carotide, pentru a determina dacă s-a redus și dacă sunt plăci de ateromi depuse. Dacă nu sunt tratate, arterele blocate pot duce la accident vascular cerebral.


Ecografia Doppler venos membre inferioare se recomandă dacă aveți unul din următoarele semne: dureri de picioare când mergeți, varice, insuficienţă venoasă sau arterială, flebite.
Factorii de risc pentru boala arterială periferică sunt diabetul, obezitatea, fumatul, sedentarismul, vârsta înaintată. Abordarea precoce duce la salvarea membrelor și la posibilitatea de a avea o viață normală.

Boala arterială periferică duce la un risc crescut de cinci ori al unui eveniment ischemic cardiovascular. Prin urmare, ecografia doppler vascular arterial nu doar identifică pacienții cu boală arterială asimptomatică la care modificarea factorului de risc poate încetini sau opri progresia procesului bolii, dar permite și identificarea persoanelor care pot fi, de asemenea, expuse riscului de atac de cord și accident vascular cerebral, din cauza blocajelor din organism.


Dopplerul venos permite depistarea opririi sau încetinirii fluxului sangvin în vene, cauza fiind, de regulă,  prezenţa unui cheag în interiorul venei. Ecografia doppler de aortă toracală evaluează ateromatoza aortei, verifică dacă este anevrism – pereți dilatați sau disecție de aortă. Aorta abdominală este cea mai mare arteră din corp care transportă sângele de la inimă către toate organele. Aproximativ 75% dintre pacienții cu anevrism aortic abdominal nu mai ajung la spital.

Dr. Adrian Coandă


Dr. Popa Radu spune că, dacă testele nu prezintă niciun risc și starea dumneavoastră de sănătate este bună, se recomandă un screening la fiecare cinci ani. Dacă medicul dumneavoastră dorește să urmărească mai atent lucrurile, se prescrie un test anual. Ecografia vasculară detectează leziuni cardiovasculare și surprinde semne de avertizare timpurie, uneori ratate de alte metode de testare.
Centrul Medical Speranța – Craiova, Str. Înfrățirii nr. 16, tel. 0771493887
Dr. Popa Radu și Dr. Coandă Adrian

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Trofeul lipsă din palmaresul Simonei a sosit. Halep, numărul...

Simona Halep nu are adversar în momentul...

ȘTIRI GdS

Dora Popovic, antreprenoarea cu viziune care a adus produsele...

Cosmeticele Hemel sunt celebre în toată lumea pentru efectele lor extraordinare şi, mai ales, pentru ingredientele 100% naturale. Femeia care le-a adus...

SCRISOARE DESCHISĂ DOMNULUI NICOLAE GIUGEA

Domnule Giugea,Am citit, așa din ”curiositate”, scrisorica dumneavoastră de amor pentru USR. Vă înțeleg curtea asiduuă pe care le-o faceți. Și unii...

Un județ mai atractiv #CuSiguranță

71.452 de hectare este suprafața totală a ariei protejate Coridorul Jiului, care poate fi transformată într-un punct de atracție pentru turiști de...

Cele mai ample 6 proiecte pentru dezvoltarea Craiovei sunt...

Profesorul Alexandru Gîdăr, candidatul PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, propune 6 proiecte ample pentru dezvoltarea Craiovei.

Universitatea Spiru Haret foloseşte cea mai puternică platformă de...

Admitere online la cea mai mare instituție de învățământ superior din România pentru 4 programe de...

Filmele revin pe marele ecran la Inspire Cinema

Suspansul ne-a fost încercat la maximum în decursul acestei veri, în ceea ce privește redeschiderea cinematografelor la nivel național, dar și după...