28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCâte tipuri de congelatoare există și care sunt diferențele dintre ele

Câte tipuri de congelatoare există și care sunt diferențele dintre ele

Frigiderul și congelatorul sunt două electrocasnice pe care nu vrem să ne pripim când le alegem. Majoritatea frigiderelor vin cu tot cu congelatoare de dimensiuni mai mici sau mai mari, dar pentru cei cu familii numeroase sau pentru cei ce preferă să păstreze alimente congelate sau să se aprovizioneze cu legume și fructe congelate pentru toamnă și iarnă, a avea două congelatoare este ideal.

Congelatoarele individuale, ce nu vin atașate frigiderului, au mai mult spațiu pentru alimente și vin în diferite forme și mărimi și cu diferite caracteristici în așa fel încât să vă satisfacă nevoile. Există foarte multe tipuri de congelatoare, dar cel mai ușor este să le clasificăm în funcție de stilul lor:

Lada frigorifică

Lăzile frigorifice sunt congelatoare care se desfăsoară pe orizontală, cu un capac ce poate fi fie ridicat fie glisat. Aceste congelatoare au de obicei formă de ”cufăr” și pot stoca cantități variate de alimente în funcție de mărimea acestora. Aceste lăzi sunt de obicei utilizate în magazine, atunci când este necesar mult spațiu de depozitate. Este imposibil să nu fi întâlnit astfel de congelatoare. Pot fi folosite și acasă, spațiul din ladă putând fi compartimentat cu ajutorul unor rafturi ce vin, de obicei, împreună cu lada. Dacă știți că aveți nevoie de un congelator mare, dar dispuneți și de suficient spațiu pentru acesta, o ladă frigorifică ar putea fi ideală pentru dumneavoastră.

Congelatoare verticale

Congelatoarele verticale se aseamănă foarte mult frigiderelor, în sensul în care se desfășoară mai mult pe înălțime. Și acestea, ca și lăzile frigorifice, diferă ca mărimi, fiind dotate cu un anumit număr de rafturi orizontale. Aceaste rafturi îți permit o mai bună organizare a produselor congelate și acces mai rapid la alimente, dar nu îți permit același spațiu de depozitare precum o ladă frigorifică. De aceea, congelatoarele verticale sunt recomandate persoanelor ce nu au foarte multe alimente de congelat. Pentru că acest tip de congelatoare se desfășoară pe verticală, au nevoie de mai puțin spațiu, putând fi plasate cu ușurință chiar și în bucătărie sau pe hol.

Sertare frigorifice

Aceste tipuri de sertare frigorifice se găsesc de obicei în bucătăriile profesionale și sunt folosite pentru depozitarea separată a diferitelor ingrediente de care bucătarul chef ar putea avea nevoie și care ar trebui să îi fie la îndemână. Majoritatea sertarelor frigorifice au o înălțime standard pentru a putea fi încorporate în mobila din bucătărie, precum o mașină de spălat vasele. În cazul în care sunteți un împătimit al gătitului, un congelator de tip sertar v-ar putea fi pe plac.

Congelatoare portabile

Congelatoarele portabile sunt foarte practice, în primul rând pentru că te scapă de utilizarea pungilor de gheață, ceea ce înseamnă spațiu în plus pentru depozitare. Unele dintre aceste congelatoare pot veni cu cabluri ce permit alimentarea de la mașină, rulotă, barcă sau chiar din surse de alimentare solară. Picnicurile, camping-ul sau pescuitul devin mult mai plăcute astfel, datorită faptului că alimentele prezintă un risc mai mic de stricare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS