10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCe trebuie să urmărim la cumpărarea unei combine frigorifice

Ce trebuie să urmărim la cumpărarea unei combine frigorifice

Când frigiderul și, mai ales, mini-congelatorul din frigider, nu mai sunt de ajuns, vine un moment în viața fiecărui om când trebuie să facă trecerea la o combină frigorifică. Mai mult spațiu pentru a putea conserva și depozita în condiții ideale alimentele. În plus, e mai ieftin și mai convenabil să ai mereu provizii la îndemână, în casă, decât să cumperi frecvent de la magazin. Acestea sunt doar câteva din motivele pentru care o combină frigorifică este utilă în orice casă.

Odată decisă nevoia unei combine frigorifice, apare partea mai complicată: cum alegem cea mai potrivită combină frigorifică pentru casa noastră?

Sunt câteva lucruri pe care trebuie să le urmărim când vine vorba de combine frigorifice:

Sistemul de răcire

De preferat ar fi un sistem No Frost. Pentru că, dacă răcirea nu este asistată de un sistem tip No Frost, vor apărea automat depuneri de gheață pe pereții interiori și pe alimente.

Volumul total

În funcție și de preferințele fiecăruia, combinele frigorifice ar trebui să fie cât mai încăpătoare. La urma urmei, am stabilit că din nevoia de spațiu suplimentar am decis cumpărarea unei combine frigorifice? În perioada sărbătorilor, când se taie porcul, sau toamna, când se prepară conservele pentru iarnă, e nevoie de spațiu suficient pentru depozitarea pungilor cu alimente.

Combina frigorifică – oferte

Consumul energetic

Consumul energetic este un aspect important la lăzi frigorifice. Un consum de curent electric de sub 300 kWh/an este una de preferat, întrucât este vorba de un model economic. La un consum de 281 de kWh/an, combina frigorifică ne-ar costa între 14 și 18 lei pe lună. Așadar, un model cât mai economic este mai avantajos pe termen lung.

Siguranța

Unele modele de combine frigorifice au sisteme de blocare suplimentare ale ușilor pentru a nu permite copiilor accesul facil la frigider. Ușile magnetice ale combinelor frigorifice sunt și ele, la rândul lor, tocmai un sistem de protecție pentru copii, patentat încă din anii 50 de General Electric și dat în folosință tuturor producătorilor de frigidere din lume. Astfel, copiii nu mai pot deschide cu ușurință ușile frigiderului, diminuând riscurile de a rămâne blocat în frigider, fapt care s-a petrecut și încă se petrece mai des decât ai crede. În plus, ușile magnetice se pot deschide mai ușor de la interior, din același motiv.

Prețul

Pentru unii, poate fi cel mai important aspect când vine vorba de combine frigorifice. Un preț echitabil pentru o combină frigorifică de circa 300 de litri pleacă de la 900 de lei. Există, evident, diferențe de preț între produse similare, dar uneori plătiți brand-ul. Decizia vă aparține, așadar.

Dimensiunile

E important de știut de la bun început care sunt dimensiunile de spațiu de care dispunem. Combinele frigorifice au dimensiuni variate, așa că, indiferent de spațiul disponibil, putem găsi ceva pe măsură. Comparați volumul net și dimensiunile exterioare. Unele au pereții mai subțiri, altele mai groși, de asta depinzând și izolarea uneori. Alegeți modele cu câțiva centimetri mai mici decât spațiul maxim de care dispuneți, pentru ca aerul să circule în voie pe lângă combinele frigorifice, mai ales în partea din spate.

Uși reversibile

Modelele de combină frigorifică cu uși reversibile prezintă avantajul că pot fi poziționate oriunde în casă, fără a întâmpina dificultăți cu privire la modul în care se deschid ușile. Adică, dacă ai nevoie să se deschidă spre stânga, se vor deschide spre stânga, iar dacă vrei să se deschidă spre dreapta, se vor deschide spre dreapta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS