1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Bani & Afaceri Publireportaj Când este indicat să faci o ecografie vasculară?

Când este indicat să faci o ecografie vasculară?

Se recomandă ecografia Doppler vascular pentru evaluarea eficienței curgerii sângelui prin vene, la pacienții care au varice, sau prin artere, la pacienții diabetici, fumători, persoane în vârstă. Cu ajutorul acestei investigații se poate verifica dacă există cheaguri de sânge în vase!

Se folosesc ultrasunetele emise de ecograf și astfel se obțin imagini precise ale organelor, vaselor de sânge, structurii și dimensiunilor lor. Este utilă în cardiologie, neurologie, oftalmologie, reumatologie etc.

Se pot diagnostica leziuni de perete vascular – depunerile de colesterol, ateromatoza, disecţiile de perete vascular, care pot apărea atât post-traumatic, cât şi spontan. Totodată, se pot determina stenozele carotidiene, vertebrale, ocluziile de artere cervico-cerebrale, trombozele arteriale, trombozele venoase.

btr

Dopplerul venos se face dacă se umflă picioarele, când aveţi varice vizibile, când avem o rană la nivelul membrelor inferioare şi trenează în a se vindeca. Se recomandă şi dacă aveţi dureri la nivelul gambelor după ce parcurgeţi o anumită distanţă sau înaintea oricărei proceduri de tratament minim invaziv pentru mappingul venos.

Ecografia vasculară este indicată atât în diagnosticul bolilor arteriale, cât și al celor venoase. Este vorba de sindrom de ischemie periferică acută sau cronică, stenoze carotidiene, insuficienţă circulatorie vertebro-bazilară, tromboză venoasă, boală varicoasă, urmărirea pacienților vasculari postoperator sau după angioplastie.

Doppler vascular de artere carotide și vertebrale la nivelul gâtului

Prin arterele cervicale circulă sângele către creier și este foarte important de știut dacă vasele sunt îngustate. O strenozare de aproximativ 60% implică recomandarea unei intervenţii chirurgicale care, efectuată la timp, poate salva viața pacientului. Prin această investigaţie se pot preveni accidente vasculare cerebrale sau alte complicații. 

Doppler vascular renal

Ecografia Doppler vascular la rinichi este investigația care verifică fluxurile de sânge de la nivelul rinichilor și stabilește dacă anumite probleme de natură renală au sau nu această cauză.

Eco Doppler vascular de aortă toracică

Ecografia de aortă abdominală se realizează când există suspiciuni sau afecțiuni ale aortei. Centrul Medical SPERANȚA dispune de sonde speciale şi softuri specifice ecografiei vasculare. Se poate efectuata cu minuţiozitate şi rigurozitate ecografia vasculară pentru că ştim ce important este chiar şi cel mai mic detaliu pentru depistarea unor probleme.


Craiova, str. Înfrăţirii nr. 16, tel. 0771.493.887. Dr. Radu Popa şi Dr. Adrian Coandă – competenţă ecografie vasculară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră...

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa...

ȘTIRI GdS

Telekom România susține antreprenorii români prin Garanția de 10...

Telekom România, unul din principalii operatori de telecomunicaţii din România, s-a poziționat de-a lungul timpului că susțînător al businessurilor din România.

COMUNICAT FINALIZARE PROIECT “GENOMICĂ FUNCȚIONALĂ ÎN INFECŢII SEVERE/FUSE”, COD...

UNIVERSITATEA DE MEDICINA SI FARMACIE DIN CRAIOVA, cu sediul în Localitatea Craiova, str. Petru Rares, nr. 2, Judetul Dolj, a derulat, începând...

Nicolae Ciucă: ”Vom repara statul! Doljul are nevoie de...

Românii au nevoie de fapte, nu de vorbe și promisiuni! Sunt omul realizărilor și al lucrului bine făcut, așa cum am demonstrat...

Senatorul PMP de Dolj Radu Preda: Cine sunt? Ce...

Cine sunt? Sunt Preda Radu Cosmin. Sunt născut în data de 18 iunie 1980, rodul dragostei a doi olteni, mama din Moțăței...

Cosmin Durle: Investiții în agricultură de peste două miliarde...

PSD urmează să facă investiții durabile în sectorul agroalimentar, conform programului de guvernare, pentru după data de 6 decembrie. Sunt cinci aspecte...

Deputat ION CUPĂ, Vicepreședinte național PMP: „Cerem eliminarea de...

PMP a fost primul partid care a anunțat prin vocea liderului său, Eugen Tomac, că nu va accepta pensiile speciale prevăzute de...