10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajUniversitatea din Craiova are ofertă variată de specializări pentru admitere

Universitatea din Craiova are ofertă variată de specializări pentru admitere

Universitatea din Craiova, cel mai mare centru universitar din sud-vestul României, a pregătit anul acesta pentru admitere 2.900 de locuri la licență-buget și 1.680 locuri-buget la master. La taxă, candidaţii pot opta pentru unul dintre cele 2.692 de locuri cu taxă la licenţă şi 1.260 de locuri cu taxă la master. De asemenea, absolvenţii liceelor din mediul rural au anul acesta la dispoziţie 91 de locuri licenţă-buget destinate lor.

97 de programe de licență și 92 de programe de master

Oferta pentru admitere a Universităţii din Craiova este variată. Are 97 de programe de licență și 92 de programe de master, repartizate pe cinci din cele șase domenii de studii existente în acest moment la nivel național. Şi oferta educațională pentru formare continuă este substanțială, incluzând 32 de programe postuniversitare și 11 programe de conversie.
Ca şi în anii anteriori, Universitatea din Craiova oferă şi programe de studii universitare la formele de învăţământ cu frecvenţă redusă (IFR) sau la distanţă (ID), având acreditate programele de învăţământ respective la forma de învăţământ cu frecvenţă. Pentru absolvenţii care vor să urmeze studii doctorale, Universitatea din Craiova se numără printre cele mai importante instituţii organizatoare de doctorat din România. Are 26 de domenii și 100 de conducători de doctorat afiliați şcolilor doctorale.

Studenţii care nu sunt din Craiova pot opta pentru cele 3.100 de locuri de cazare disponibile în campusurile Agronomie, Mecanică, Electrotehnică, Educaţie Fizică şi Sport. În aceste campusuri sunt inclusiv apartamente.

Burse pentru studenţi

Pe perioada cursurilor, studenţii Universităţii din Craiova au la dispoziţie o infrastructură de pregătire şi cercetare de ultimă generaţie, precum și parteneriate extrem de solide cu mediul socio-economic şi cu cel academic internaţional.
Universitatea din Craiova este partener academic strategic pentru mai bine de 250 de universităţi din lume.
Studenţii Universităţii din Craiova sunt stimulaţi prin diverse burse. În funcţie de rezultate, aceştia pot obţine burse de performanţă, de merit, sociale, burse de ajutor social ocazional sau bursă de voluntariat.

Burse speciale


De asemenea, la nivelul Universităţii din Craiova s-au instituit burse speciale. Una dintre acestea este bursa Forumul Carierei, care se acordă în vederea susţinerii studenţilor cu rezultate deosebite în activitatea organizatorică, ştiinţifică, cultural-artistică sau sportivă derulate la facultate sau în universitate. Bursa INCESA se acordă studenţilor implicaţi în diverse activităţi de cercetare aplicată.
Studenţii pot primi şi burse de la persoane fizice sau juridice – agenţi economici, asociaţii nonguvernamentale, fundaţii, pe bază de contract încheiat direct cu studenţii.

Universitatea din Craiova, lider al învăţământului superior antreprenorial

Universitatea din Craiova este lider în ceea ce priveşte dezvoltarea conceptului de universitate antreprenorială. În acest sens, centrul universitar are în derulare proiecte care susţin practica de specialitate, proiecte care susţin educaţia antreprenorială, proiecte finanţate de mari companii interesate de studenţii şi absolvenţii Universităţii din Craiova. Valoarea contractelor de cercetare cu mediul economic a depăşit suma de un milion și jumătate de euro.

Valoarea totală a proiectelor pe fonduri europene aflate în implementare este de peste 66 de milioane de lei, iar a propunerilor trecute de faza de eligibilitate, unele dintre ele aflate în stadiul final al încheierii contractelor, este de peste 288 de milioane de lei. Mai mult, valoarea proiectelor în parteneriat cu comunitatea locală, ONG-uri relevante, cu administrația locală pentru promovarea proiectelor de antreprenoriat social este de peste 10 milioane de lei.
Sesiunea de admitere din vară la Universitatea din Craiova se desfăşoară în perioada 8 – 30 iulie 2019. Calendarul complet al fiecărei facultăţi, precum şi toate informaţiile necesare procesului de admitere sunt pe https://www.ucv.ro/admitere/.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS