Ce îţi poate aduce nou un consult cu ecocardiografie 4D la Centrul Medical Speranţa?

Un consult cardiologic cu ecocardiografia 4D este o examinare complexă, în cadrul căreia medicul cardiolog efectuează anamneză și evaluează pacientul cu cea mai nouă metodă de ecocardiografie transtoracică, total neinvazivă, timpul de examinare fiind între 1h – 1,5h.

Acest tip de consultație este indicat să fie efectuat pentru un pacient, care aparent nu are nimic, în scopul de a face o evaluare mai exactă a inimii sale, pentru a preveni diversele boli cardiovasculare. De exemplu, se poate detecta disfuncția miocardică subclinică, prin măsurarea GLPS. Evaluarea indică dacă se impune luarea de măsuri – schimbarea stilului de viață sau chiar tratament medicamentos.

Ecocardiografia 4D, indicată și pacienților ce au diverse manifestări de boală cardiovasculară


Consultația cu ecocardiografia 4D la Centrul Medical Speranța este indicată și pacienților ce au diverse manifestări de boală cardiovasculară. Noutățile unei astfel de proceduri constau și în: o mai bună imagistică a complicațiilor valvulare, operate sau nu; o analiză precisă a cheagurilor de sânge posibile din interiorul camerelor inimii.

La pacienții cu insuficienţă mitrală ajută în alegerea momentului optim pentru intervenția chirurgicală. De asemenea, ajută și în diagnosticarea bolilor cardiace congenitale și crește capacitatea de diagnosticare a pacienţilor cu cardiomiopatie. Este utilă și pentru vizualizarea dinamicii ventriculilor în monitorizarea bolii cardiace ischemice acute sau cronice, la pacienții care tocmai au suferit un atac de cord sau în diagnosticul bolii coronariene.

Exemplu recent: cazul unui pacient care în urma unui control standard recomandarea era doar de tratament medicamentos, dar datele obținute în urma unui consult cardiologic cu ecocardiografie 4D au dus și la recomandarea unei investigații invazive ce a dus la montarea de stent și probabil la salvarea vieții pacientului.

Ai o singură inimă. Pentru prevenție și îngrijire periodică, efectuează cel puțin o ecocardiografie avansată 4D.

Dr. Radu Popa
Centrul Medical Speranța, Craiova, str. Înfrățirii nr. 16.

Pentru detalii și programări: telefon 0771.493.887

clinicasperanta.ro