21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCupa DHS powered by Ford Share the Road

Cupa DHS powered by Ford Share the Road

Craiova a găzduit, weekendul trecut, cea de-a X-a ediție a Competiţiei Naţionale Cupa DHS. Evenimentul s-a desfăşurat în Piața „Mihai Viteazul“ şi a fost dedicat elevilor din clasele V-VIII. Cupa DHS a fost organizată de Eurosport DHS cu sprijnul Ford România şi al altor parteneri.

160 de elevi din toată ţara s-au aliniat sâmbătă la startul Competiţiei Naţionale Cupa DHS. Finalişti ai etapelor judeţene din toate reşedinţele de judeţe, copiii au venit în Bănie dornici să îşi arate îndemânarea pe bicicletă şi totodată să câştige premiile oferite de organizatori. „Este deja a doua oară când particip la acest concurs şi îmi place foarte mult. Copiii sunt prietenoşi, iar gazdele – foarte ospitaliere. Suntem patru în echipă şi sper că ne vom afla printre câştigători“, a spus Nicoleta, de 13 ani, din judeţul Ilfov.
Evenimentul organizat de Eurosport DHS îşi propune să promoveze un mod de viaţă sănătos, prin mişcare, şi să ajute la prevenirea producerii de accidente de circulaţie în rândul elevilor. Începând din acest an, proiectul este susţinut şi de Ford România. „Este pentru prima dată când Craiova găzduieşte un astfel de eveniment de fază naţională şi sunt peste 160 de copii prezenţi aici. Dorinţa noastră este ca ei să facă mişcare şi să îi scoatem din faţa gadgeturilor. Anul acesta, este şi Ford România alături de noi şi sperăm să punem în detaliu un proiect de anvergură în anii care urmează. Credem că ne-am găsit jumătatea în această competiţie – Ford România – pentru că au nenumărate proiecte pe care le desfăşoară şi considerăm că această colaborare va da în viitor o imagine foarte bună acestui concurs“, a spus Gelu Fona, manager de proiect, reprezentant al DHS.

„Ford încearcă să implementeze conceptul de prevenţie“

Copiii participanţi la Cupa DHS au descoperit, totodată, şi Ford Share the Road, parte a binecunoscutului proiect Ford Driving Skills for Life. Acesta a fost creat pentru a reprezenta o etapă esenţială în procesul de învăţare a conducerii vehiculelor cu îndemânare. În România, programele de instruire practică Ford Driving Skills for Life şi-au făcut debutul în iunie 2014 la Craiova şi Bucureşti. „Ford, prin proiectele pe care le desfăşoară sub umbrela Driving Skills for Life, încearcă să implementeze conceptul de prevenţie în ceea ce priveşte şoferii, pietonii şi bicicliştii. Suntem prezenţi la un astfel de concurs cu o mică parte a Ford DSFL, și anume Ford Share the Road – pentru că suntem de părere că grupa de vârstă a participanţilor reprezintă viitorul şofer, pieton, pasager, şi, nu în ultimul rând, posesor de biciletă sau de trotinetă. Avem parte de oraşe din ce în ce mai aglomerate, iar bicicleta, trotineta şi formele acestea de deplasare vor fi din ce în ce mai importante la nivelul generaţiei lor. Noi încercăm să îi pregătim şi să le oferim nişte informaţii prin care să înţeleagă felul în care se deplasează în trafic“, a spus Bogdan Marişca, dublu campion naţional la raliuri, coordonator al programului Ford Driving Skills for Life.
Primele trei cauze ale accidentelor în România sunt viteza, traversările neregulamentare şi neatenţia şoferilor. Prin proiectele de conducere preventivă pe care le desfăşoară, Ford România trage un semnal de alarmă asupra statisticilor negre de pe şosele. „Suntem lideri în Europa în ceea ce priveşte accidentele mortale, iar acest lucru înseamnă că fiecare dintre noi, prin atitudinea pe care o are, contribuie la această statistică. Dacă fiecare dintre noi schimbăm ceva, avem o şansă să modificăm această statistică în sensul bun. Comunitatea Europeană are un astfel de proiect, prin care îşi propune ca, până în 2030, să nu mai fie nici un mort pe şoselele din Europa. Este un target foarte ambiţios, în condiţiile în care, anual, se înregistrează 25.000 de morţi pe şosele din Europa. Ford Europa a considerat că bicicliştii sunt o categorie importantă în trafic, iar acest trend va veni şi în România şi se pliază foarte bine în proiectul nostru Ford Driving Skills for Life. În aceste workshopuri discutăm despre ce înseamnă teribilismul în trafic, consumul de alcool şi mersul cu bicicleta, din perspectiva siguranţei“, a adăugat Bogdan Marişca.

Premii şi surprize pentru fiecare participant

Aşadar, copiii care au participat la Competiţia Naţională Cupa DHS, pe lângă faptul că şi-au demonstrat îndemânarea pe bicicletă, au avut şansa să afle informaţii importante pentru siguranţa în trafic. La Cupa DHS, orice participant a fost un câştigător, existând premii şi surprize pentru fiecare copil.
În ceea ce priveşte premiile oferite primelor trei locuri, acestea au fost decernate aseară, în cadrul unui spectacol oferit de organizatori pentru toţi concurenţii şi vizitatorii prezenţi.
„Marele premiu este o excursie în China, oferită de grupul de firme DHS. Ocupaţii locului al doilea primesc biciclete produse de Eurosport DHS, iar cei de pe locul trei – hoverboards-uri produse de DHS Fitness“, a completat Gelu Fona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS