5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAcademia de fotbal AC Milan continuă să se dezvolte

Academia de fotbal AC Milan continuă să se dezvolte

Când talentul, experienţa şi profesionalismul îşi dau mâna, iau naştere proiecte care schimbă destine. Un exemplu în acest sens este Şcoala română de fotbal Milan Academy. Înfiinţată în luna august a anului 2017, Academia de fotbal AC Milan de la Mischii este una dintre puținele școli de fotbal din țară care antrenează la standarde europene. În prezent, aproximativ 150 de copii din întreaga Oltenie se pregătesc de performanţă aici. Săptămâna trecută, aceştia au participat la turneul E-TWOW Junior, iar obiectivul a fost atins: „Am făcut o obişnuinţă să desfăşurăm turneele E-TWOW Junior de două ori pe an, în lunile mai şi septembrie. La fel au stat lucrurile şi de data aceasta. Pe 18 mai au fost organizate turneele la grupa de 2006 – 2007, pe 19 mai – la grupa de 2008 – 2009, pe 25 – la grupa de 2010, iar pe 26 mai – la grupa de 2011. Au fost turnee pregătitoare pentru campionatul din sezonul viitor, susţinute în totalitate de parteneriatul nostru cu firma E-TWOW, şi s-au desfăşurat la baza sportivă din Mischii. Aceste turnee sunt benefice pentru că pregătim sezonul viitor. Toate grupele au jucat cu un număr de jucători inclus, cei de la 2006 – 2007 au jucat cu 8 plus 1, cei din grupa 2008 – 2009 au jucat 8 plus 1, cei de la 2010 au jucat 6 plus 1, iar cei de la 2011, 5 plus 1. Sunt turnee cu echipe destul de puternice din toată zona Olteniei, Vâlcea, Severin şi Târgu Jiu. Obiectivul nostru a fost să ieşim din grupe şi l-am îndeplinit“, a spus Jan Viorel Nicola, antrenorul Academiei de fotbal AC Milan de la Mischii.
Rezultatele sunt susţinute de talent, dar şi de investiţii masive. „Sportul trebuie susţinut de investiţii. Avem o bază printre cele mai frumoase din ţară, care s-a dezvoltat datorită investiţiilor făcute de firma E-TWOW, condusă de Andreea şi Ovidiu Paşoi Sîrbu. Punem la dispoziţia copiilor vestiare de calitate, duşuri, toalete la standarde europene. Am creat şi un pub pentru părinţi, un loc în care se pot relaxa în timp ce copiii se antrenează. Dorim să continuăm însă seria investiţiilor. Anul acesta avem un proiect în valoare de 200.000 de euro, prin care vom face un balon pentru sezonul de iarnă, precum şi încă două terenuri sintetice“, a mai spus Jan Viorel Nicola.
Pentru a confirma legătura stabilă pe care o are cu prestigiosul club italian, copiii care se pregătesc la Mischii se antrenează sub directa îndrumare a antrenorilor italieni, care vin periodic în Craiova. „Aseară a venit Mauro Bertoni să conducă antrenamentele şi să sprijine copiii care pot ajunge foarte uşor la clubul AC Milan. Acesta este obiectivul nostru. Mauro Bertoni va sta până vineri, apoi va reveni în perioada 10 – 17 iunie. Contează foarte mult venirea acestor antrenori pentru că sunt oameni foarte bine pregătiţi, sunt angajaţi ai clubului Milan, care ne trasează anumite sarcini, iar noi le respectăm. Obiectivul nostru este să înscriem echipa 2003- 2004 la FRF, după care vrem să o înscriem la Liga a IV-a“, a adăugat antrenorul Academiei de fotbal AC Milan de la Mischii.


Jan Viorel Nicola şi-a pus toată experienţa în slujba fotbalului craiovean, iar acum doreşte să susţină fotbalul din întreg judeţul. Este şi motivul pentru care şi-a depus candidatura pentru funcţia de vicepreşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj, alegerile urmând să aibă loc pe 9 iunie. „Am luat această decizie pentru că încerc să sprijin cât mai mult fotbalul juvenil şi fotbalul doljean. Antrenând şapte ani în Italia, la echipa de fotbal a Milanului, la care se adaugă şi experienţa din România, cred că pot ajuta şi susţine fotbalul doljean. Sper să câştig, iar lumea să aibă încredere în experienţa mea pentru că sunt unul dintre puţinii oameni care investesc în fotbal. Am făcut şcoala de antrenori la Coverciano în 2007, am stat o lună şi jumătate acolo, şi am reuşit să aduc fotbalul italian în România“, a adăugat Nicola.
Întrucât clubul italian se bucură de un număr mare de suporteri în România, E-TWOW a deschis primul fan store AC Milan din ţară. Magazinul se găsește în incinta showroom-ului E-TWOW de pe Calea București nr. 21, bl.15 A parter şi dispune de o gamă variată de echipamente de joc și de antrenament.
Înscrierile la academie se pot face pe site-ul oficial www.milanacademy.ro, la numărul de telefon 0764.863.444, sau în cadrul showroom-ului E-TWOW de pe Calea București nr. 21, bl. 15A, parter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS