24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajDeputat Ion Cupă, ALDE Dolj: „Avertismentul celor de la Ford trebuie luat în serios“

Deputat Ion Cupă, ALDE Dolj: „Avertismentul celor de la Ford trebuie luat în serios“

Preocuparea centrală a guvernării în perioada următoare trebuie să fie dezvoltarea economică. În primul rând, recuperarea întârzierilor la proiectele de infrastructură, în special construcția de autostrăzi și drumuri rapide. Acestea trebuie să fie în mod real o țintă strategică pentru România în următorii doi ani.

Discursurile despre autostrăzi și drumuri rapide în Oltenia și în toată țara trebuie să lase loc pașilor concreți pentru realizarea lor. Barierele care mai există în calea acestor proiecte – indiferent de natura lor – trebuie eliminate. Dacă există grupuri de interese nelegitime, politice sau economice, care frânează dezvoltarea acestor proiecte, ele trebuie urgent înlăturate. Guvernul trebuie să dea dovadă de mai multă vigilență și fermitate. Săptămânal, guvernul ar trebui să informeze opinia publică despre stadiul proiectelor de infrastructură rapidă.

Riscul întârzierii acestor proiecte este unul major pentru dezvoltarea economică și stabilitatea țării noastre. Ar fi păcat să pierdem ceea ce am câștigat ca și investiții consolidate în România din cauza lipsei de drumuri rapide care să lege principalele orașe de coridoarele europene de transport.

Referitor la Dolj, eventuala pierdere a investiției Ford, de 1,5 miliarde de euro, adusă în țara noastră de guvernul Tăriceanu, ar fi o catastrofă. De aceea, avertismentul conducerii Ford România, făcut prin vocea domnului Ian Person, la Radio France International, „Vom analiza exact ceea ce fac autoritățile române în materie de infrastructură, după care vom decide cum și unde ne vom investi banii!“, trebuie luat ca un grav semnal de alarmă atât de autoritățile locale doljene, cât și de guvernul României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS