7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajIonuț Stroe: „Craiova este mult mai mult decât ceea ce ne arată PSD“

Ionuț Stroe: „Craiova este mult mai mult decât ceea ce ne arată PSD“

Recent, în Craiova atât de dragă mie, Liviu Dragnea a organizat un miting PSD. Întreaga Oltenie a fost sub asediul mesajelor populiste, naționaliste, a minciunilor și a manipulării.

Presa, în căutare de senzațional, a prezentat imagini deloc plăcute pentru craioveni. Oameni vulnerabili, mulți asistați social, rău îmbrăcați, săraci, unii dintre ei, trebuie să spunem acest lucru, extrem de săraci. Cei vânați de presă au, foarte probabil, un profil cultural discutabil. Mulți dintre ei nu puteau să-și justifice prezența la acel miting.

Imaginea Craiovei a avut de suferit. Nu toți oltenii sunt așa, doar câțiva! Noi, cei mai mulți dintre olteni, suntem altfel, suntem demni și educați, știm exact ce se întâmplă în România și în toată țara.

M-am săturat să aud că Oltenia este doar locul în care interlopii se simt în largul lor. M-am săturat să aud că aici, la noi acasă, nu avem și nu se poate. Am vorbit și vorbim doar despre oameni, despre ce fac unii și despre ce nu fac alții.

M-am săturat și ne-am săturat să aflăm că spitalele nu au medicamente, că oamenii sunt amenințați să voteze PSD și că oltenii își pierd încrederea în viitor.

M-am săturat să aud că orașul nostru, Craiova, este doar fieful PSD, că oamenii votează doar PSD și sunt amenințați de acest partid. În egală măsură, peste 70% dintre români sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcție greșită, la fel și noi, craiovenii!

Foarte curând, după 26 mai, vom vorbi și despre morală, și despre valori. Despre ceea ce ne adună, pe noi, oamenii de bună credință din Craiova și nimic despre ceea ce ne poate dezbina!

România nu mai trebuie împărțită. Cu toții ne dorim o țară normală, unde să ne creștem copiii într-un oraș european, într-o țară normală.

Nu este adevărat atunci când se spune că Oltenia este PSD. Nimic nu poate fi mai fals și mai manipulatoriu, iar cei aduși fără să li se spună unde merg nu au, în opinia mea, nici un fel de vină.

Viața unora dintre cei aduși este foarte grea, muncesc din greu pentru un colț de pâine și au mulți copii! Familiile multora dintre ei sunt destrămate, din cauza emigrației. Unii nu au locuri de muncă, iar alții trăiesc din ajutoare sociale.

România este o anomalie economică și socială, iar Oltenia nu face excepție. Nimic nu poate fi mai insultător decât să spui oamenilor jumătăți de adevăruri, să interpretezi realitatea în cheie proprie și să o prezinți sub forma unor adevăruri universal valabile.

Desantul lui Dragnea de la Craiova a făcut mult rău, dar a făcut și bine. Pe de o parte, PSD a demonstrat din nou lumii civilizate că retorica populistă este asumată la nivel de stat de un individ certat cu legea, iar această asumare generează daune fabuloase României pe plan extern, prin mesajele sale antieuropene.

În altă abordare, toți cei care înțeleg ravagiile pe care paradigma socialistă le face în România au mai primit ieri un motiv în plus să iasă la vot pe 26 mai, iar acesta, indirect, este un bine făcut!

Până la urmă, oamenii vor decide viitorul națiunii noastre, iar credința mea este că toate relele au întotdeauna un sfârșit, iar ceea ce este bine pentru România va avea un început peste doar câteva săptămâni.

Ca să ne bucurăm de România în care vrem cu toții să trăim, trebuie să ieșim la vot! Altfel nu se poate. Apoi le vom face pe toate împreună. Pentru că știm, vrem și putem să trăim cu toții într-o Românie CORECTĂ!

Ionuț Stroe

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS